Πρόωρες κάλπες με τον… εχθρό υπόδικο;

Μπορεί ο πρωθυπουργός να διατείνεται ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του ’23, διαψεύδοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα σενάρια που φιλοξενούνται στον φιλοκυβερνητικό Τύπο περί πατήματος του εκλογικού κουμπιού τον Οκτώβριο, ωστόσο οι κινήσεις τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης δυστυχώς τα επιβεβαιώνουν.

Εκτός κι αν ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός για την οικονομική εκτίναξη της Ελλάδας (βγαίνουμε από την ενισχυμένη εποπτεία, η ανάπτυξη εκτοξεύτηκε κλπ.), την ώρα που τα νοικοκυριά αναστενάζουν από τον πληθωρισμό, εγκαινιάζει την… παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Ενδεχομένως, σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και τα υπόλοιπα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Όπως π.χ. το μοίρασμα χρημάτων στους δήμους, το τάξιμο έργων κατά τη διάρκεια περιοδειών, οι εσπευσμένες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων, η τραγική σύμπτωση να «σκάσουν» την ίδια μέρα οι αποφάσεις για παραπομπή όλων των… εχθρών με τους οποίους έχει ανοιχτούς λογαριασμούς η κυβέρνηση στο Ειδικό Δικαστήριο και τα εκατέρωθεν «πυρά» Μητσοτάκη-Ερντογάν που ευνοούν την προεκλογική πόλωση.

Εμείς πάντως φρονούμε ότι τα παραπάνω, καθώς και άλλα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που σίγουρα ετοιμάζει η κυβέρνηση, δε θα αντέξουν ως την άνοιξη του ’23 διότι θα τα έχει κάψει ολοσχερώς η δυσβάσταχτη ακρίβεια, η οποία δεν πρόκειται να μετριαστεί ακόμη κι αν επιτευχθεί… χθες εκεχειρία στην Ουκρανία.

Που σημαίνει ότι κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρξει ανατροπή ως προς την πρώτη και τη δεύτερη εκλογική θέση.

Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα μας λυθεί η απορία.

Μέχρι τότε, καλά μπάνια (για όσους μπορέσουν εννοείται να απολαύσουν αυτή τη νέα πολυτέλεια)…!!

  1. Η προεκλογική κίνηση έχει δυο άξονες, αυτόν του καρότου και τον αντίθετο του μαστίγιου. Οι άνθρωποι ψηφίζουν επηρεασμένοι από τα άνομα πάθη τους, εκεί επάνω βασίζεται και η διαιώνιση του στάτους των τριών πολιτικών δυναστειών της χώρας. Εκεί βρίσκονται και τα δεσμά μας, κάθε φορά προσπαθούν να μας θυμίσουν ποιος είναι ο χειρότερος και ταυτόχρονα να μας φοβίσουν. Ο φόβος μας, είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πάμε για συνεργασία στο Αιγαίο;

Το πρακτορείο «Ανατολή», το επίσημο όργανο κρατικής προπαγάνδας της Τουρκίας, τις 17/6/2024 δημοσίευσε συνέντευξη του Μαρίνου Γιαννόπουλου, που είναι...

Οι ιδέες έχουν δύναμη

Τo βράδυ των εκλογών της 9ης Ιουνίου οι άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου ετοίμασαν μία δήλωση που...

Το τέλος του μητσοτακικού εθνομηδενισμού σηματοδοτεί η πατριωτική συμμαχία Σαμαρά-Καραμανλή

Στα χέρια των πατριωτικών δυνάμεων βρίσκεται πλέον το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Προφανώς τα ιστορικά χαμηλά για...

«Απίστευτα πράγματα, χωρίς έλεγχο και χωρίς αντίδραση»

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου και όλα μοιάζουν να παραμένουν ίδια κι όμοια, σαν...