Τελικά, πότε θα πατήσει το εκλογικό κουμπί ο Μητσοτάκης;

Κι ενώ τα μεμέτια μας απειλούν νυχθημερόν εν μέσω θέρους, με άγνωστες τις συνέπειες για τον τουρισμό σε περίπτωση που προβούν σε θερμό επεισόδιο ή υβριδική επίθεση ανάλογη με του Έβρου, την ίδια στιγμή έχουν πάρει φωτιά τα… δημοσιογραφικά τόπια για την ημερομηνία των εκλογών.

Θα γίνουν τον Οκτώβριο για να προλάβει τα χειρότερα η κυβέρνηση, κατόπιν της προκήρυξής τους στο τέλος Αυγούστου (σύμφωνα με διαρροές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο) για να μη διαταραχθεί η τουριστική περίοδος και ανέβει στα κάγκελα η αγορά που περιμένει να μετριάσει κάπως τα σπασμένα των απανωτών κρίσεων;

Ή θα εξαντληθεί η τετραετία όπως επαναλαμβάνει εμφατικά ο Μητσοτάκης;

Αυτά είναι τα δύο ερωτήματα φωτιά που καλούνται να απαντήσουν οι δημοσιογράφοι.

Κακά τα ψέματα, η δυσβάσταχτη ακρίβεια λόγω ουκρανικού και κορονοκρίσης προοιωνίζεται βαρύ χειμώνα.

Η λογική λέει, ότι εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να πάει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, καθώς τα φιλοδωρήματα που δίνει σε δόσεις προς ανάσχεση των αδιανόητων ποσών που καλείται να πληρώσει ο πολίτης απλώς για να ζήσει, δεν επαρκούν για να απαλύνουν τον αναμενόμενο οικονομικό πόνο του δύσκολου χειμώνα που έρχεται και της επιπλέον γκρίνιας και μείωσης των εκλογικών ποσοστών που φέρνει. 

Δεινοί εκλογομάγειροι πάντως μας εκμυστηρεύτηκαν, ότι όταν λέει κάτι ο Μητσοτάκης το εννοεί, επομένως δεν πρόκειται να φανεί ασυνεπής και θα εξαντλήσει την τετραετία.

Όπως επισήμαναν, δε θα πρέπει να… τσιμπάμε με τις κυβερνητικές διαρροές για πρόωρες κάλπες, διότι έχουν κύριο στόχο τον έλεγχο των βουλευτών μέσω του φόβου της επανεκλογής και έτερον ουδέν. Κάτι που συμβαίνει άλλωστε εδώ και καιρό.

«Ασχέτως αν εσείς θεωρείται τις δημοσκοπήσεις βορειοκορεατικές», πρόσθεσαν, «αποτυπώνουν τον βασικό λόγο εξάντλησης της τετραετίας», συμπέραναν.

Κι αυτός είναι το… μπετονάρισμα της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα δηλαδή με τη λογική τους, ο Μητσοτάκης, ό, τι ήταν να χάσει το έχασε.

Κι ακόμη κι αν η βενζίνη ή η ΔΕΗ αγγίξουν αστρονομικά ποσά, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα, καθώς αυτοί που θα θιγούν περαιτέρω ήδη έχουν αποφασίσει να μην ψηφίσουν ΝΔ. 

Μας είπαν επίσης, ότι με το που υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία (το πολύ μέχρι τον Δεκέμβριο προεξόφλησαν) τα ποσοστά του Μητσοτάκη ίσως ανεβούν κι άλλο εξαιτίας της θετικής ψυχολογίας που θα δημιουργηθεί στους πολίτες, με την οικονομία να αποκτά θετικό πρόσημο.

Ήτοι, τα περιβόητα 15 δισ. που αποταμιεύτηκαν επί κορονοκρίσης (ήδη έχουν αρχίσει να δαπανώνται, αλλιώς δεν εξηγείται το απίστευτο μποτιλιάρισμα με αυτές τις τιμές στα βενζινάδικα) θα πέσουν στην αγορά ένεκα του αισθήματος ασφάλειας που θα νιώσει ο κόσμος.     

«Εξάλλου», συνέχισαν, «η Ευρώπη είναι πιθανό να κόψει νέο χρήμα για την ενεργειακή κρίση, πέραν αυτού που ήδη έχει κοπεί από το αναπτυξιακό ταμείο για την κορονοκρίση. Συνεπώς, ο Μητσοτάκης θα έχει περισσότερο χρήμα να μοιράσει για να αυξήσει την επιρροή του».

Σχετικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ή υβριδικού πολέμου από τους Τούρκους που θα δικαιολογούσε πρόωρες εκλογές προς εκμετάλλευση του πατριωτικού χαρτιού από τον Μητσοτάκη, μας είπαν ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα μέσα στο καλοκαίρι επειδή η τουρκική οικονομία παραπαίει και πρέπει να ενισχυθεί.

«Ό, τι είναι να γίνει από τον Ερντογάν, θα γίνει από το φθινόπωρο και μετά στον δρόμο για τις κάλπες του ’23, κι αν όντως γίνει το… μπαμ τότε κι όχι τώρα  πάλι θα ενισχυθεί ο Μητσοτάκης γιατί ως γνωστόν ο φόβος του πολέμου πάντα συσπειρώνει τον λαό γύρω από τον ηγέτη του», τόνισαν.  

Επιπρόσθετα, σημείωσαν ότι η άρνηση του Τσίπρα να αρθρώσει απτό αντιπολιτευτικό λόγο, επί της ουσίας είναι ηθελημένη διότι δεν προτίθεται να πληρώσει εκ νέου τα σπασμένα.  Ήτοι, τη… λυπητερή του χρέους λόγω κορονκρίσης και γεωπολιτικού χάους.

«Κοινώς», λένε, «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα κλείνοντας εμμέσως  το μάτι στον Μητσοτάκη να το… πάει μέχρι τέλους, ενώ καθαρίζει το μαγαζί του από ενοχλητικούς ώστε να αποτρέψει την πιθανότητα αμφισβήτησής του έπειτα από ακόμη μια ήττα.

«Επομένως, ποιος ο λόγος να πατήσει ο Μητσοτάκης πρόωρα το προεκλογικό κουμπί, όταν οι συνθήκες δείχνουν ότι μπορεί να ισχυροποιηθεί και να είναι σε ευνοϊκότερη θέση όταν θα μοιράζει τις καρέκλες της εξουσίας με τον Ανδρουλάκη;», διερωτώνται οι εκλογομάγειροι.              

Λέτε να έχουν δίκιο;   

Ίδωμεν…  

 1. Κανείς δεν γνωρίζει. Κάλλιστα μπορούν να γίνουν τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο…
  Δεν ξέρουμε ούτε πότε θα λήξει ο πόλεμος, ούτε πόσο θα μάς επιβαρύνει, ούτε εάν θα δοθούν πρόσθετα χρήματα, ούτε εάν η δυσαρέσκεια των οπαδών τής ΝΔ θα τούς οδηγήσει να απόσχουν από τις εκλογές, ούτε ξέρουμε το κατά πόσον ο Μητσοτάκης είναι “ηγέτης”…

 2. Δηλαδή μπορεί ο Τσίπρας αλλά δεν θέλει? Αυτός που του έλεγε ο Βενιζέλος άσε μας αγόρι μου να κλείσουμε το Β μνημόνιο και στις εκλογές που θα ακολουθήσουν είσαι πρωθυπουργός? Και που τελικά από τη βιασύνη του πήγε σε Γ μνημόνιο με 10πλάσιο κόστος από το email Χαρδούβελη? Με το να δίνει όλη τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο και να τρώει σουτ από το λαό?
  Θα ηττηθεί για 4η ή και 5η φορά και θα μείνει να κάνει τον αρχηγό σε ότι έχει μείνει από το ΣΥΡΙΖΑ?
  Φοβερό σχέδιο! Μόνος του το σκέφτηκε ή τον βοήθησε ο Γκούφη?

  Ξεφευγοντας από τα δικά μας η αριστερά κάνει comeback σε ολόκληρη το πλανήτη. Μπορεί να έχουμε διαφορά φάσης αλλά είναι σίγουρο ότι θα φτάσει και εδώ το trend. Και δεν είναι ένα αλλά δύο. Ενα σοσιαλιστικό στη Λατινική Αμερική που λογικά θα επηρεάσει το μετά Τσιπρα Συριζα και ένα σοσιαλδημοκρατικό από τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ, τους Εργατικούς στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τους Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία και προσεχώς τους Εργατικούς στο ΗΒ. Που λογικά θα μπολιάσουν το ΠΑΣΟΚ με νέες ιδέες και ελπίζω να το μετασχηματισουν.
  Αλλα΄όλα αυτά μετά τη νέα τετραετία του Κυριάκου ανεξάρτητα από το πότε θα κάνει τις εκλογές.

 3. Το να προσφυγει, καταφυγει στην ουσια, σε εκλογες ο Κυριακος στους καιρους που διανυουμε, με οποιαδηποτε δικαιολογια, ειναι εμμεση παραδοχη εκ μερους του πολιτικης ανεπαρκειας, δειλιας και ανευθυνοτητας…
  Επιπλεον δε, δεν συμφερουν τη χωρα
  Ο κος Μητσοτακης ειναι σε κατασταση πανικου
  Γνωριζει οτι αν η πρωθυπουργια του συνδεθει με ´´πυροτεχνηματα´´, θα σημανει μαλλον το πολιτικο του τελος, ισως δε γινει και η αρχη του τελους καθολικα του επαγγελματος ´´Μητσοτακης´´
  Παρ´ολα αυτα που λεει για τετραετιες, που οντως θα ηταν και η η σταση υπευθυνου πρωθυπουργου
  Ψαχνει εναγωνιως για φωτεινο παραθυρο
  Για να αποδρασει με εκλογες
  Με την ελπιδα να επανελθει με συνευθυνη και αλλου κομματος
  Το να προσπαθει να κοντυνει τους εσωκομματικους του αντιπαλους, Καραμανλης, Δενδιας, με διαφορα δημοσιευματα στον φιλικο του τυπο και εμμισθα τρολς στο διαδικτυο, δεν ειναι δρομος
  Αντι για εκλογες
  Ας ευρει εναν ευσχημο τροπο, που θα σωνει και την αξιοπρεπεια του
  Να παραδωσει σε αλλον απο το χωρο του
  Που θα εχει τη δυναμη να σηκωσει το βαρος των απαιτησεων της τρεχουσας πραγματικοτητας, οικονομια, Ελληνοτουρκικα, κ.λ.π.
  Βεβαια να ειπουμε την αληθεια, ο κ. Μητσοτακης δεν ειναι μοναδικος υπευθυνος για την τραγικη κατασταση της χωρας
  Ολοι οι προηγηθεντες εχουν προσθεσει ο καθενας τους τη δικη του χοντρο……..

 4. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει ανησυχία σχετικά με το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, συνεπώς δεν απασχολεί και ο χρόνος που θα διενεργηθούν. Όσο για τις μεθεπόμενες …..

 5. Όταν αναφερόμαστε σε εκλογές δεν συνηθίζεται η λέξη απόδραση!!!
  Περί εμφάνισης Καραμανλή τα σχόλια με το σταγονόμετρο.
  Όσο για το κόμμα ΝΔ επόμενη μέρα!!!
  Προέχουν τα μπάνια του λαού.
  Τα θαύματα του τουρισμού και ………………

 6. Άνοδος πραγματικών Δεξιών, Πατριωτικών κομμάτων.
  Συρρίκνωση Κεντρώων, που γι’ αυτό συνασπίζονται (και με ανταλλαγές ψηφοφόρων μεταξύ τους) μπας και έχουν κανά ρόλο την επόμενη μέρα.
  Συσπείρωση αριστερών κομμάτων, για ό,τι μπορούν να περισώσουν. Αλλά δεν επηρεάζουν κανένα, ούτε καν τους νέους.
  60% των Γάλλων νέων είναι με την Λεπέν, δείτε το.

  Υ.Γ.
  Καμιά “αριστερά” δεν επανακάμπτει. Το κύκνειο άσμα της είναι.
  Ο τρόχος γύρισε..
  “Μπήκαν τα χρόνια, θα ζήσετε πράματα” που ‘λεγε και μια γιαγιά, καλή της ώρα.
  Μεγάλο μέρος των Εθνών συγκλίνουν το καθένα γύρω απ’ τις κοινές ιστορικές ρίζες του.

  Καταστράφηκε μια χώρα και οι κάτοικοι της, για το έτσι θέλω κάποιων που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν την υφήλιο.
  Ποιος απ’ αυτούς της κατεστραμμένης χώρας ή από μας που γίναμε μάρτυρες της καταστροφής της θα ξαναεμπιστευθεί τους παρόντες έπαρχους που μας κυβερνούν;

 7. Δεν ειναι καλή περίοδος για να εργάζεσαι στο Μαξίμου ως υπουργός της νυν κυβέρνησης. Με τίποτε.Πόσο μαλλον ως βουλευτής της νυν παραταξης.Ας φανταστούμε ,οτι είμαστε στην θέση ,εκείνων των ανθρώπων.Που βρήσκονται στο Μαξιμου.Γνωρίζοντας οτι η ακρίβεια, ο πληθωρισμός ,η φτωχοποιηση, η αποτυχια όλων των διπλωματικών σχεδιων οι συμμαχοι που μας εγκαταλειπουν με τροπο ,η προσθεση μιας πανισχυρης δυναμης στη λιστα των εχθρων ,κλπ ειναι αποτελέσματα των δικών μας πεπραγμένων.Επιπροσθετα οι τουρκικές απειλές και η τραγικη κατασταση της παγκοσμιας οικονομιας -δεν αναφερουμε το γεγονος οτι η χωρα μας ηδη κατερευσε οικονομικά(από τις αλλογιστες σπαταλες σε εξοπλιστικά και απο το κλεισιμο της οικονομιας επι πανδημιας )κάνει τα πραγματα για εμας του Μαξίμου ακόμη πιο σκοτεινα .Και ακομη πιο…Επικινδυνα ..Ας φανταστουμε την καθημερινη δυσφορία που θα νιωθαμε απο την ενδεχομενη καταρευση του μελλοντος μας, την καθημερινη φθορα που θα ειχαμε στην εικονα μας και την ματαιοτητα στο να συνεχίσουμε το εργο μας.Να μην αναφερθεί και ο φόβος μηπως παθουμε κατι αλλο .Εξαιτίας της οργής της κοινωνίας η οποια δευει προς κορύφωση.Οποτε τι θα καναμε στην θέση τους; Εισηγηση για Προκηρυξη προωρων εκλογων οσο το δυνατο γινεται γρηγοροτερα .Για την διατήρηση τουλαχιστον της αξιοπρεπειας μας και βεβαιως στο να εξαφανιστουμε γρηγορα απο προσωπου γης Με αλλα λογια απο οπου φύγει φύγει….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ευθύνες ανώτατων δικαστών για τη Θράκη

Ήρθε νομίζω η ώρα κάποιοι από τους ανώτατους δικαστές της χώρας να κοιταχθούν στον καθρέφτη. Και να λογοδοτήσουν, αν...

Πολλά τα μποφόρια στα κόμματα

Στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, οι μισοί σχεδόν ψηφοφόροι τιμώρησαν με την αποχή τους το σύνολο του πολιτικού συστήματος....

Ανασχηματισμός αντί για εθνικές εκλογές

Στις πολιτικές αποτυχίες πάντα υπάρχει η λύση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Μόνο που ο ανασχηματισμός  αποτελεί έναν καθρέφτη δίχως...

Στο «κενό» το μήνυμα των εκλογών

Ως φαίνεται, το μήνυμα των εκλογών δεν το έλαβαν αυτοί που έπρεπε. Η κυβέρνηση δηλαδή και ο πρωθυπουργός. Η...