Στόλτενμπεργκ: Η Δύση πρέπει να προετοιμαστεί για έναν «μακροχρόνιο πόλεμο φθοράς» στην Ουκρανία

Οι δυτικές χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για έναν μακροχρόνιο «πόλεμο φθοράς» στην Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ από την Ουάσινγκτον, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι μακροπρόθεσμα. Γιατί αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο πόλεμος αυτός έχει γίνει πλέον ένας πόλεμος φθοράς», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους.

Η Συμμαχία σε επαφή με την Τουρκία για τις αντιρρήσεις της για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δηλώνει ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι η Συμμαχία βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία για να βρεθεί ένας «ενιαίος τρόπος» να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Άγκυρας σχετικά με τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Ελσίνκι και Στοκχόλμη τόνισαν χθες ότι θα συνεχίσουν τον διάλογο με την Τουρκία σχετικά με τις προσπάθειές τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν ανέφεραν αν έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την υπέρβαση των αντιρρήσεων της Άγκυρας για την ένταξή τους στη Βορειοατλαντική συμμαχία.

Για την ένταξη στο ΝΑΤΟ απαιτείται ομοφωνία από τα σημερινά 30 κράτη μέλη της Συμμαχίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.