Το… στομάχι θα κρίνει τα πάντα

Λογικά, έπειτα από δύο απανωτές κρίσεις, σε συνδυασμό με τα λάθη, τις αστοχίες και τις γκάφες στα σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε αν όχι να περάσει μπροστά από τη ΝΔ, τουλάχιστον να την πλησιάσει.

Αντίθετα, βλέπουμε να συνεχίζει να την… κοιτάει με κιάλια.

Προφανώς, ένας είναι ο λόγος.

Το στομάχι και πως θα συνεχίσει να παραμένει γεμάτο εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος δεν ξέρουμε αν θα σταματήσει ή αν θα κλιμακωθεί με τις δυσάρεστες συνέπειες να εντείνονται.

Άρα, μάλλον οι πολίτες επιλέγουν και πάλι το… μη χείρον βέλτιστον.

Σκεπτόμενοι ενδεχομένως: «Μπορεί να μας έχει δυσαρεστήσει και πλήξει η κυβέρνηση, όμως στο τέλος συμμαζεύει το μπάχαλο και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Άρα, γιατί να το ρισκάρουμε πάλι με τον Τσίπρα και μάλιστα τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι επιπλέον δεινά θα προκαλέσει η ουκρανική κρίση;».

Κάτι που κάλλιστα θα μπορούσε να μεταφραστεί ως εξής: Ναι μεν ο Μητσοτάκης είναι νεοφιλελεύθερος με όλα τα συμπαρομαρτούντα, όμως… βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας και τηρεί τους κάνονες του παιχνιδιού. Με αποτέλεσμα, οι μεγάλοι παίχτες (ΗΠΑ-ΕΕ) να του το αναγνωρίζουν και να τείνουν χείρα βοηθείας. Συνεπώς, ό, τι κι αν γίνει το στομάχι θα παραμείνει γεμάτο. 

Πράγμα που φάνηκε τόσο από το επιτυχημένο ταξίδι στις ΗΠΑ, όσο και από τα οικονομικά δωράκια εκ Βρυξελλών ορμώμενα.

Επομένως, γιατί ο λαός να διακινδυνεύσει να πεινάσει ψηφίζοντας εκ νέου τον Τσίπρα;

Διότι ουδείς δύναται να προβλέψει τι θα συμβεί στην Ελλάδα μέχρι να προβεί στις νέες κωλοτούμπες του, κατόπιν των νέων τζάμπα μαγκιών του.  

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί… κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει…   

Άλλωστε, οι εκλογές στη Γαλλία… έδειξαν τον δρόμο. 

Ο άλλος τρόπος για να ερμηνεύσεις τη… συνεχόμενη δημοσκοπική καθίζηση του Τσίπρα, είναι να πεις ότι είναι στημένες οι δημοσκοπήσεις και να ξεμπερδέψεις, όπως πράττει ο ίδιος.

Ωστόσο, η συγκριμένη κατηγορία δεν κάνει τον λαό σοφότερο, ως προς το γέμισμα του στομαχιού. 

Η κάλπη, είτε το φθινόπωρο, είτε του χρόνου, είναι δεδομένο ότι θα μας λύσει την απορία.    

  1. Δεν υπάρχει κάτι φιλελεύθερο στο Κυριάκο. Επιδόματα μοιράζει από δανεικά.
    Απλά δεν είναι αλλού για αλλού όπως ο Τσίπρας αλλά κατά τα άλλα ένας σοσιαλδημοκράτης είναι.
    Το χρηματιστήριο και οι επενδύσεις είναι η απόδειξη της αντιαναπτυξιακής και αντιφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ. Αν με 60% του ΑΕΠ δημόσιες δαπάνες ήταν φιλελεύθερος τότε τι ποσοστό θα είχε ένας σοσιαλδημοκρατης? Ενας σοσιαλιστής? Ενας Κομμουνιστής? Υπόψη ότι η Πολωνία όταν ήταν σοβιέτ είχε 80% κρατικό ΑΕΠ.
    Εξάλλου τόσο ηλίθιοι είναι αυτοί οι καπιταλιστές που αρνούνται να επενδύσουν στη “νεοφιλελεύθερη” Ελλάδα? Δεν θέλουν να μας “εκμεταλλευτούν”? Δεν θέλουν να πάρουν τα “φιλέτα μας” μπιρ παρά και προτιμούν να μας τα αφήσουν? Γιατί δεν βλέπουν τις σούπερ ευκαιρίες και το βάζουν στα πόδια αποεπενδύοντας? Γιατί σε ένα πλανήτη που τόσα χρόνια βουλιάζει απο ρευστότητα όλοι φτύνουν την Ελλάδα?

  2. ……….και το βάζουν στα πόδια από-επενδύοντας……….
    Το πολιτικό παιχνίδι είναι πολυδιάστατο, συμβαδίζει απόλυτα με τον χρόνο (κατάλληλη χρονική στιγμή)
    συγκυρία καταστάσεων ευρύτερη, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.
    Ο κάθε Τσίπρας θα κριθεί την ώρα της κάλπης και ΟΧΙ μέσα από τις καλοπληρωμένες δημοσκοπήσεις.
    Όσο για τον λαό, αντιλαμβάνεται καλύτερα από κάθε αναλυτή πως πρέπει να ενεργήσει ώστε να έχει αποτέλεσμα η αντίδρασή του.
    Υ.Γ. 1 Να μην θυσιάσουμε για άλλο ένα καλοκαίρι καταπράσινα κομμάτια γης.
    Υ.Γ. 2 Νοέμβριο η ΗΠΑ έχουν ενδιάμεσες εκλογές. Πόσο επηρεάζονται από την πολιτική της Ελλάδας?
    Δεδομένης της γεωπολιτικής αναταραχής πόσο δύναται στην παρούσα φάση να προσανατολίσουν
    την εσωτερική πολιτική της Ελλάδας?

  3. Ο φόβος τους είναι ο Τσίπρας Καντε εσεις στους δρομους μια δημοσκόπηση Να δούμε ποιός κοιτάει με κυαλια ποιον…

  4. Από τα μέσα κάθε μήνα, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι και συνταξιούχοι βρίζουν το Μητσοτάκη. Ο λόγος είναι προφανής, τελείωσαν τα λεφτά του μήνα από τον οικογενειακό προγραμματισμό. Όσο όμως ανεβαίνουν οι ζεστές, τον βρίζουμε και κάθε μεσημέρι επειδή το κλιματιστικό μπήκε στο χρονοντούλαπο, λόγω τιμής ρεύματος. Περάσαμε τρία μνημόνια, όμως ο κ. Μητσοτάκης μας γύρισε στη δεκαετία του ´50.

  5. Στη 10ετία του 50 λοιπόν. Αλλιώς πως θα ήταν η “χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο”. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά.

  6. @Αποψη

    Τα αποτελέσματα ήταν ακόμη χειρότερα στις επενδύσεις με τον Τσίπρα.
    Το καταλαβαίνεις ότι αν δεν πέφτουν λεφτά σε ένα μαγαζί να κάνει μια ανακαίνιση, να προσθέσει κάτι σιγά σιγά θα δείχνει όλο και πιο παλιό, τα πράγματα θα χαλάνε και τελικά θα κλείσει.
    Λοιπόν έχουμε 15 χρόνια που δεν υπάρχουν επενδύσεις και ένα έλλειμμα επενδύσεων που ξεπερνάνε τα 200 δις. Ο Τσίπρας δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα ενώ ο Κυριάκος το καταλαβαίνει αλλά δεν έχει ιδέα τι να κάνει. Στη τελική το ίδιο είναι.

  7. Όσο και αν δεν θέλετε να δείτε την αλήθεια, όντος διανύουμε την δεκαετία του ´50. Τώρα θα μου πείτε, είναι καλύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ ; Η απάντηση είναι και αυτοί μας πήγαν μια δεκαετία πίσω, εκεί όμως ανέλαβε ο Μητσοτάκης για να μας οπισθοδρομήσει κατά τις υπόλοιπες έξι. ΥΓ. Σε λίγο, όλα ελληνικά τα πετρελαιοφόρα που διαπλέουν τον περσικό κόλπο θα αλλάξουν σημαία. Μην ρωτάτε γιατί, ξέρετε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...