Επίσημη διαμαρτυρία της ΕΕ στην Τουρκία για τις παραβιάσεις στην Αλεξανδρούπολη

Τις σοβαρές ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις τουρκικές παραβιάσεις μετέφερε ο εκπρόσωπος o γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης στον πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του ο Στέφανο Σανίνο “Μεταφέρθηκε στον πρέσβη Μποζάι της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στην ΕΕ η σοβαρή μας ανησυχία για τις πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών της Τουρκίας κοντά στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης”.

Όπως προσθέτει ο κ. Σανίνο, “ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η αποχή από ενέργειες που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ των συμμάχων είναι πιο σημαντικά από ποτέ σε αυτήν την κρίσιμη καμπή”.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκφράσει την έντονη καταδίκη του για “την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων”.

Με εντολή δε του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης είχε πραγματοποιήσει “άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο Πρέσβη. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ”.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Δώρα από και για την ΑΕΚ

Σήμερα, η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως συμπληρώνει έναν αιώνα από την ίδρυσή της. Δύο χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο...

Ποιος είναι υπεράνω του νόμου;

Διαβάζω: «Ειδικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο κέντρο της Αθήνας από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και...

Ελλάς, χώρα ηρώων

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα είναι χώρα ηρώων. Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς θα δεις μνημεία αφιερωμένα σε διάφορα...

«Σχολείο» εγκλήματος η τραπ κουλτούρα και τα social media για τους...

Ναρκωτικά. Όπλα. Ληστείες. Ξυλοδαρμοί. Αναβολικά. Μισογυνισμός. Ωμή βία. Η τραπ υποκουλτούρα εξυμνεί και επιδεικνύει το έγκλημα στο ΤikΤok, και...