Προεκλογικό σόου Ερντογάν: “O κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας”

“O κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας” είπε ο Ερντογάν προσπαθώντας για ακόμα μία φορά να εκμεταλλευτεί το επικοινωνιακό μομέντουμ για να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό, σε μία απόπειρα να συσπειρώσει ψηφοφόρους. Η Ελλάδα παραμένει ο κακός της υπόθεσης, καθώς αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος έκανε σόου στην τελετή καθέλκυσης δύο υποβρυχίων της Τουρκίας.

Η Τουρκία θα θέσει σε λειτουργία έξι από τα νέα της υποβρύχια μέχρι το 2027, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας τη Δευτέρα.

Μιλώντας σε τελετή που πραγματοποιήθηκε για τον ελλιμενισμό του υποβρυχίου Hizirreis στo Ναυπηγείο Golcuk στo Κοτζαέλι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Σχεδιάζουμε να θέσουμε σε λειτουργία το υποβρύχιο Hizirreis το 2023 και το Selmanreis το 2027”.

“Από φέτος, θα θέτουμε σε λειτουργία ένα από τα υποβρύχιά μας κάθε χρόνο και θα προσθέτουμε έξι νέα υποβρύχια τύπου στο ναυτικό μας μέχρι το 2027”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε ότι στο πλαίσιο του έργου υποβρυχίου νέου τύπου της χώρας, στοχεύουν να παραδώσουν το πρώτο υποβρύχιο, που ονομάζεται Pirireis, στη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων φέτος.

Είπε ότι σχεδόν 30 τουρκικές εταιρείες συμμετέχουν στο έργο.

“Ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO” ισχυρίστηκε.

“Στοχοποιηθήκαμε λόγω των νόμιμων διασυνοριακών επιχειρήσεων μας εναντίον τρομοκρατών που στοχεύουν τις ζωές, τις περιουσίες και την ελευθερία του λαού μας. Ακόμη και όταν πολεμούσαμε σώμα με σώμα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ήμασταν αντικείμενο αδιανόητων κατηγοριών και συκοφαντιών” δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

“Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ‘ειρηνευτικής επιχείρησης’ στην Κύπρο” πρόσθεσε.

Μιλώντας επίσης για τις προσπάθειες ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία θέλει να δει συγκεκριμένα βήματα και όχι διπλωματικές δηλώσεις για την ασφάλειά της. “Δεν μπορούμε να παραμερίσουμε τις τρέχουσες κυρώσεις της Σουηδίας στην Τουρκία”, είπε ο Ερντογάν.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Πούτιν ως άλλοθι

Ο τρόμος που επικρατεί στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ηγεσίας του εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών...

Έτοιμοι να τα «βρουν» ήταν Ρώσοι και Ουκρανοί

Ένα 17σέλιδο μυστικό έγγραφο, που θα μπορούσε να είχε τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία πριν καλά καλά ξεκινήσει, δημοσιεύεται...

Ένας οικονομολόγος στο τιμόνι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Η αλλαγή-έκπληξη στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Ρωσία ερμηνεύεται από δύο απλά νούμερα. Ο συνδυασμένος προϋπολογισμός του...

Οι ταραχές στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Την αποκάλεσαν «Ματωμένη Πέμπτη» («Bloody Thursday»), όμως, στην πραγματικότητα, την 15η Μαΐου 1969, από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και...