Λιβύη – Ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ειρήνη»: Η Τουρκία αρνήθηκε πάλι έρευνα σε πλοίο της στη Μεσόγειο

Για πολλοστή φορά η Τουρκία αρνείται έλεγχο σε πλοίο της από την ευρωπαϊκή ναυτική επιχείρηση «Ειρήνη» στη Μεσόγειο για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη. Συστηματικά η Τουρκία μεταφέρει οπλισμό, στρατιωτικό προσωπικό και μισθοφόρους στη Λιβύη, η οποία και πάλι βρίσκεται σε κατάσταση αναρχίας

Η Ευρωπαϊκή Ναυτική Επιχείρηση, «IRINI», ανακοίνωσε ότι η Τουρκία αρνήθηκε να δεχτεί αίτημα για επιθεώρηση του πλοίου, «Kosovac», που είχε προορισμό το λιμάνι της πόλης Μισράτα της Λιβύης, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, Nova.

Είναι η έβδομη φορά που η Τουρκία αρνείται να εγκρίνει την επιβίβαση και επιθεώρηση ύποπτων πλοίων.

Κατά την ανακοίνωση, η Τουρκία αρνήθηκε να εγκρίνει την επιβίβαση και επιθεώρηση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, «Kosovac», που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τη Μισράτα.

Σε ελληνικά ύδατα

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης δρομολογίων Visel Finder, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έκλεισε τον αναμεταδότη του στις 22:59, προχτές, ενώ έπλεε στα ελληνικά ύδατα.

Να σημειωθεί ότι η Μισράτα είναι πόλη – «ανεξάρτητο κράτος» στην πολυδιασπασμένη Λιβύη. Στην «ηγεσία» της πόλης έχει μεγάλη επιρροή η τουρκική πλευρά.

Η ΕΕ… λυπάται!

Η διοίκηση της επιχείρησης, «Irini», εξέφρασε τη «λύπη της για την άρνηση της Τουρκίας (σ.σ. στις 19-5-2022) να γίνει επιθεώρηση στο πλοίο, σύμφωνα με το ψήφισμα 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη».

«Επαναλαμβάνουμε την έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προς όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών να συνεργαστούν με τις επιθεωρήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Kosovac (Imo 9211157) είναι πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κατασκευάστηκε το 1999 στο ναυπηγείο στο Γκντανσκ της Πολωνίας και επί του παρόντος πλέει υπό τουρκική σημαία, υιοθετώντας προηγουμένως τα ονόματα “Kosova”, “Stadt Schwerin”, “Melfi Halifax”, “Msc Ireland”. ” και Jork Venture, με ολική χωρητικότητα 14.241 τόνους, και βύθισμα 7,9 μέτρων με μέγιστο βύθισμα 10,2 μέτρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Δεν άλλαξε μετά τον Raisi

Δεν είναι συνηθισμένο για έναν αυτοκράτορα να χειροδικεί δημόσια σε βάρος ενός κληρικού, όμως το 1928, σε ένα από...

Στο φως τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Βρισκόμαστε σε μια εποχή διαιρέσεων και υψηλής πόλωσης παγκόσμιας κλίμακας. Δύο Ψυχροί Πόλεμοι μετατράπηκαν σε θερμούς. Η Δύση απαγορεύει...

H γουόκ ατζέντα σκοτώνει την έβδομη τέχνη

Πέρασαν παραπάνω από δύο μήνες από τη λαμπρή τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ όπου καταγράφηκε ο θρίαμβος της...

Σε τροχιά… πολέμου των άστρων

Σε πόλεμο των άστρων εξελίσσεται σταθερά η σύγκρουση Μόσχας και Ουάσινγκτον με φόντο... τα διαστημικά όπλα. Το αμερικανικό Πεντάγωνο...