Κυριαρχία των προεδρικών και ανανέωση από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ 

Σε αναμέτρηση μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Ρένας Δούρου εξελίσσεται η πρωτιά στην περιφέρειας Αττικής στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, για τα 300 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. 

Η κ. Αχτσιόγλου ήταν πρώτη αλλά στο φίνις φαίνεται να την ξεπερνά η Ρένα Δούρου που έτσι κάνει την έκπληξη.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την κυριαρχία των προεδρικών -και στο σώμα των 61.000 μελών- και την υποχώρηση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αν και φυσικά τα προβεβλημένα στελέχη της εκλέγονται.

Συνολικά προκύπτει η τάση ανανέωσης του κόμματος σε όλα τα επίπεδα, αποτέλεσμα της διεύρυνσης που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Στην Αττική που συγκεντρώνει περίπου το ήμισυ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ψηλά βγαίνουν οι Διονύσης Τεμπονέρας, Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Νάσος Ηλιόπουλος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Από την «Ομπρέλα» εκλέγονται πάντως οι: Θεανώ Φωτίου, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Θοδωρής Δρίτσας. 

Από τους ΠΑΣΟΚογενείς οι: Νίκος Μπίστης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Στέφανος Τζουμάκας, Γιάννης Μαντζουράνης. 

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στην περιφέρεια Ηπείρου πρώτη είναι η Όλγα Γεροβασίλη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προηγείται η Θεοδώρα Τζάκρη,  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Αλέξης Χαρίτσης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Θάνος Μωραΐτης, στην Περιφέρεια Κρήτης ο Παύλος Πολάκης, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Γιάννης Σαρακιώτης και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Γιάννης Μπουρνούς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Νηστεία στα πάθη, τόπο στην οργή

Το άρθρο του αρχιδιακόνου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρα Ιωάννη Μπούτση στην «Εστία», με το οποίο άσκησε κριτική στην Πρόεδρο...

Θα βγάλει «κόρακας κοράκου μάτι»;

Καθώς ώρα με την ώρα, μέρα με την ημέρα, εκτοξεύεται ο αριθμός των υπογραφών στο διαδικτυακό ψήφισμα για τα...

Η μέθεξη Σημιταριού και Νεομητσοτακισμού ως η πιο καταστροφική βόμβα στα...

«Δε διανοήθηκα ποτέ να εργαλειοποιήσω εθνικές τραγωδίες για πολιτικό όφελος». Κι όμως! Αυτή η απίστευτη δήλωση ανήκει στον πρωθυπουργό...

Η γύμνια του δήθεν «επιτελικού κράτους»

Η τελευταία μόδα στη μπανανία μας είναι οι «Ανεξάρτητες Αρχές». Οι ηγεσίες όμως, καθώς και τα «στελέχη» στις Ανεξάρτητες...