Ρωσία: Ο Λαβρόφ λέει ότι “δεν κάνει μεγάλη διαφορά” η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πιθανόν “να μην κάνει μεγάλη διαφορά” καθώς οι δύο χώρες συμμετείχαν επί μακρόν στις στρατιωτικές ασκήσεις της Συμμαχίας.

“Η Φινλανδία και η Σουηδία, καθώς και άλλες ουδέτερες χώρες, συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ υπολογίζει το έδαφός τους όταν σχεδιάζει στρατιωτική επέκταση προς ανατολάς. Ας δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί το έδαφός τους στην πράξη στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας”, είπε ο Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Όλα τα δις$ όπλα που θα πρέπει να αγοράσουν η Σουηδία και η Φινλανδία, “στα πλαίσια της συμμαχίας”, κάπου πρέπει να τοποθετηθούν όμως. Θα δούμε βέβαια στο τέλος αν και πως θα χρησιμοποιηθούν. Ενδεχομένως να τα αγοράσουν και να τα χρησιμοποιήσουν για να απειλούν η μια την άλλη, κατά το πετυχημένο, ως προς την κερδοφορία των ΗΠΑ, ελληνοτουρκικό παράδειγμα της “αμυντικής συμμαχίας”. Όπως είπε και ο κ.Δένδιας: “Σουηδία και Φινλανδία έχουν πολλά να προσφέρουν στο ΝΑΤΟ”. Κρίνοντας μάλλον από την χώρα όπου υπηρετεί ως ΥπΕξ, θεωρεί δεδομένο πως θα προσφέρουν κι αυτές “πολλά”. Μένει να ανακοινωθεί πόσα ακριβώς είναι τα “πολλά”. Ίσως να γνωρίζει κάτι ο κ. Λαβρόφ και δεν πολυανησυχεί.

  2. @ Μένιππος

    Τι εννοείς με το “κάπου πρέπει να τοποθετηθούν”;

    Μάλλον ατυχής η σύγκριση Ελλάδος Τουρκίας με Σουηδία Φινλανδία. Έχουν οι δύο τελευταίες διαφορές;

  3. @ Κωνσταντίνος
    “Κάπου πρέπει να τοποθετηθούν”. Υλικό είναι. Σε αποθήκες? Θα σημαδεύουν τη Ρωσία? Θα σημαδεύουν το Βόρειο Πόλο? Θα σημαδεύουν τη… Γερμανία? Θα δοθούν στην Ουκρανία (όπως κάνουν κάτι μεσογειακές χρεοκοπημένες χώρες)? Ποιός ξέρει?
    Πράγματι, Σουηδία και Φινλανδία δεν έχουν διαφορές ως τώρα. Ούτε όμως με τη Ρωσία έχουν διαφορές προς το παρόν. Αυτά όμως μπορεί να αλλάξουν. Τα όπλα πρέπει να χρησιμοποιούνται ή τουλάχιστον να “εκσυγχρονίζονται ” τακτικά, όπως στο ελληνοτουρκικό μοντέλο. Για να κρατάς τα όπλα “updated” δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να έχεις εχθρούς. Δεν πείθεται και ο λαός να αποδεχτεί τη δαπάνη αν δεν υπάρχει “εχθρός”. Αν δεν υπάρξει εχθρός, πώς θα πειστεί πχ ο σουηδικός λαός ότι πρέπει να φορολογηθεί μέχρι θανάτου (περίπου όσο και οι Έλληνες) προκειμένου να αποκτήσει η Σουηδία νέες φρεγάτες και αεροπλάνα?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...