Πόλεμος στην Ουκρανία: Καντίροφ εναντίον Ερντογάν για τουρκική πρόταση διάσωσης των περικυκλωμένων της «Αζόφ» στη Μαριούπολη

Ανοικτή επίθεση κατά της τουρκικής προεδρίας έκανε ο πρόεδρος της Τσετσενίας και στενότατος «σύμμαχος» του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, με αφορμή την τουρκική «προσφορά» για εκκένωση των παγιδευμένων μελών της «Αζόφ» και των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στα υπόγεια του εργοστασίου, «Αζοφστάλ», στη Μαριούπολη

Καντίροφ εναντίον Ερντογάν για διάσωση των περικυκλωμένων της «Αζόφ» στη Μαριούπολη. Ενδο-μουσουλμανικός «εμφύλιος» ξέσπασε μετά τη δήλωση του Ιμπραήμ Καλίν, συμβούλου του Τ.Ερντογάν, και θεωρούμενου ως το «δεξί χέρι» του Τούρκου προέδρου, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει πλοία στη Μαριούπολη, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα εναπομείναντα παγιδευμένα μέλη της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης, «Αζόφ», των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, των τραυματιών καθώς και κάποιων αμάχων.

«Εάν οι μουσουλμάνοι της Ρωσίας είναι δυσαρεστημένοι από την είδηση ότι η Τουρκία, μια μουσουλμανική χώρα, βοήθησε την Ουκρανία, προμηθεύοντάς την με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Bayraktar, φανταστείτε πόσο αρνητικά αντιμετωπίζουν τη δήλωση ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εκκενώσει ένθερμους αντιπάλους και επικριτές του Ισλάμ», έγραψε σε ανάρτησή του στο προσωπικό λογαριασμό του στο Telegram ο Ρ.Καντίροφ, του οποίου μονάδες πολεμούν στη Μαριούπολη μαζί με τα ρωσικά στρατεύματα και τους αυτονομιστές της Α.Ουκρανίας.

Και πρόσθεσε: «Κάνω έκκληση στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τα μέλη της «Αζόφ» είναι δολοφόνοι και άθεοι, τους οποίους τώρα θέλουν να σας παρουσιάσουν ως αθώα θύματα της ρωσικής επιθετικότητας. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να εξαπατηθεί από εγκληματίες που θέλουν, με τη βοήθειά σας, να αποφύγουν τη δίκη και την τιμωρία. Η «Αζόφ» είναι μια ναζιστική εγκληματική ένοπλη ομάδα που κρατάει άμαχους ως ανθρώπινη ασπίδα».

Προηγουμένως, ο Ιμπραήμ Καλίν, σε δηλώσεις του στο Reuters, ανέφερε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει πλοία στη Μαριούπολη για την εκκένωση του εργοστασίου, «Αζοφστάλ». Ωστόσο, η Μόσχα δε συμφωνεί με αυτή την τουρκική πρόταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα κάνει μια τέτοια πρόταση. Από τη στιγμή που βρέθηκαν περικυκλωμένες στη Μαριούπολη μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις, προσφέρεται ως διαμεσολαβητής ανάμεσα στη Δύση και το Κίεβο από τη μια και τη Μόσχα από την άλλη. Τόσο για τη Μαριούπολη, όσο και γενικότερα για σειρά ζητημάτων στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις.

Η Τουρκία επιτήδειος «ενδιάμεσος» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία και η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον

Στο μεταξύ, η κατάσταση των περικυκλωμένων Ουκρανών -πολλοί από τους οποίους είναι τραυματίες- που βρίσκονται στο «Αζοφστάλ» είναι δραματική. Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου η παράδοσή τους και συνεχίζει τον βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων που, όμως, ειδικά τα υπόγεια, τα οποία σχεδιάστηκαν επί σοβιετικής εποχής, είναι διαμορφωμένα ούτως ώστε να αντέχουν ακόμα και σε συνθήκες πυρηνικού πλήγματος.

Από την πλευρά του, το Κίεβο έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης, ευελπιστώντας σε ένα… θαύμα. Να αφήσουν οι Ρώσοι τους εγκλωβισμένους να διαφύγουν. Κάτι, πάντως, που μάλλον φαντάζει αδύνατον. Πόσο μάλλον, αφού ο Πούτιν θέλει να επιδείξει μια νίκη. Στο μεταξύ, με φόντο το «Αζοφστάλ», δίνουν και παίρνουν τα παρασκηνιακά μαγειρέματα.

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μαριούπολη: Φωνές από τα υπόγεια του «Αζοφστάλ» – Η ματωμένη «κρεατομηχανή» της προπαγάνδας

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, σύζυγοι και οι μητέρες εγκλωβισμένων μελών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο «Αζοφστάλ» βρίσκονται στην Τουρκία, με «αίτημα» να συναντηθούν με τον Τ.Ερντογάν και να τον… ευχαριστήσουν για τις ανθρωπιστικές ενέργειές του.

Τις προηγούμενες ημέρες, συγγενείς εγκλωβισμένων είχαν συναντηθεί και με τον Πάπα.

  1. Είπε η τζιχαντιστική λευκή περιστερά της ειρήνης!

    Είναι βέβαιο πως ο Πούτιν θέλει το κεφάλι του Ντένις Προκοπένκο στο πιάτο. Το θέλει στο πιάτο γιατί πιστευει πως έτσι θα ξεχασθεί το ζήτημα και το Αζόφ θα μείνει ακέφαλο, ενώ ζωντανός θα εξελιχθεί σε έναν “Οτσαλάν” που θα εμπνέει τους Ουκρανούς και τον Λευκό στον αιώνα τον άπαντα.

    Πλανάται όμως, διότι το πρότυπο του Αζόφ είναι το Εθνικιστικό μέλλον της Ευρώπης. Eάν κάποτε κάποιοι (πολλοί) είπαν πως “οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”, στο μέλλον και έως ότου ο Ελληνισμός ξαναβρεί το πολεμικό του πνεύμα που χάθηκε κάτω από τόνους πολιτισμικού σουσουδισμού και μυκονοτουρισμού, θα λένε “οι Ήρωες πολεμούν σαν Ουκρανοί”.

    Πέραν αυτού η χρήσιμη πληροφορία της καντιροδήλωσης είναι το μέγεθος της μεγάλης ισχύος του μουσουλμανικου λόμπι στην πολυφυλετική Ρωσία. Με εκατομμύρια μουσουλμάνους μογγόλους Ρώσους πολίτες είναι λογικό. Και όλα αυτά ενώ ολοένα έρχονται στην δημοσιότητα φωτογραφίες αιχμαλωτισμένων Ρώσων Σιβηρομογγόλων στρατιωτών που ο Πούτιν έστειλε μαζικά στην Ουκρανία.
    Ποιοί Ουϊγούροι! Εδώ μιλάμε για τις Ορδές του Τζένγκις Χάν!

    Μόνο οι κεφαλές του Ρωσικού στρατού παίζει να είναι Λευκοί Ρώσοι. Όλοι οι άλλοι από Σιβηρία.
    Αυτούς υποστηρίζουν οι πουτινοπατριότεν.

    ΥΓ1 Ο Σοϊγκου είναι από το Τουβάν, έχει σύζυγο Ουκρανή και η κόρη του φωτογραφήθηκε τυλιγμένη με την Ουκρανική σημαία.
    ΥΓ2 Η Ουγγαρέζα πρόεδρος επισκέπται αύριο στην Πολωνία για να συναντηθεί με τον Πολωνό Πρωθυπουργό, Αντρέϊ Ντούντα. Το περίεργο είναι πως αυτό γινεται αμέσως μετά την θριαμβευτική επανεκλογή του πουτινικού Όρμπάν. Το “παίζει” άραγε ο Ορμπάν σαν τον Ερντογάν σε διπλό ταμπλό ή έχει θορυβηθεί όντως και “ακούει” τις ερπύστριες από την εισβολή στη Βουδαπέστη το 1956 να ξανακυλούν στους δρόμους της πρωτεύουσάς του;

    Τα παραπάνω αφιερωμένα στους υμνητές της “Αγίας Ρωσίας”, του “Αρχιστρατήγου” και τους απολογητές των καντιροτσετσένων!

  2. Το βίντεο με το μήνυμα του Denys Prokopenko, Διοικητή του Azov υπάρχει στη σελίδα https://www.facebook.com/pages/%D0%90%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8C/121050018641200/

    Με βίντεο – μήνυμα που ανάρτησαν πριν λίγα λεπτά στο twitter οι υπερασπιστές του Azovstal διέψευσαν τις φήμες για παράδοσης στον ρώσικο στρατό: «Οι υπερασπιστές της Μαριούπολης εκτέλεσαν τη διαταγή, παρά τις δυσκολίες, απέκρουσαν τις συντριπτικές δυνάμεις του εχθρού για 82 ημέρες και επέτρεψαν στον ουκρανικό στρατό να ανασυνταχθεί, να εκπαιδεύσει περισσότερο προσωπικό και να λάβει μεγάλο αριθμό όπλων από χώρες συμμάχους. Κανένα όπλο δεν θα λειτουργήσει χωρίς επαγγελματίες στρατιωτικούς, καθιστώντας τους το πιο πολύτιμο στοιχείο του στρατού. Προκειμένου να σωθούν ζωές, ολόκληρη η φρουρά της Μαριούπολης εφαρμόζει την εγκεκριμένη απόφαση της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης και ελπίζει στη στήριξη του ουκρανικού λαού.» …

    Από elkosmos(.)gr/neo-minyma-ton-yperaspiston-azovstal-ap/

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...