Τουρκία: Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται – Στέλνει μισθοφόρους στη Λιβύη

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Τουρκία στέλνει μια ακόμα ομάδα Σύριων μισθοφόρων -που αμείβονται έναντι ψίχουλών- στη Λιβύη

Στην αναμπουμπούλα του Ουκρανικού και της διεθνούς αναταραχής, η Άγκυρα χαίρεται.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), σε εξέλιξη βρίσκονται προετοιμασίες στα βόρεια του Χαλεπίου, στη Συρία, περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και των Σύρων «συμμάχων» του, για νέα αποστολή μισθοφόρων στη Λιβύη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αποστολή αποτελείται από περίπου 75 μέλη των διαφόρων φατριών του «Εθνικού Στρατού» της Συρίας που υποστηρίζεται από την Τουρκία. Οι μισθοφόροι σχεδιάζεται να αναχωρήσουν από το συριακό έδαφος για την Τουρκία στο τέλος της εβδομάδας. Από εκεί θα μεταφερθούν σε βάσεις στην Τρίπολη. Από την πρωτεύουσα της Λιβύης θα αποχωρήσουν για τη Συρία 50 μισθοφόροι.

Σύμφωνα με το SOHR, οι μισθοφόροι αμείβονται μόνο με 200 δολάρια, ενώ προηγουμένως, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λιβύη, έπαιρναν από 500 – 700 έως και 2.500 δολάρια.

Μια τελευταία ομάδα μισθοφόρων επέστρεψε από τη Λιβύη στις -υπό τουρκικό έλεγχο- περιοχές της Συρίας πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο απαιτεί την έκδοση «όλων των Σύριων που η Τουρκία χρησιμοποιεί ως μισθοφόρους  στη Λιβύη», κάλεσε την Τουρκία και τη Ρωσία να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται τους Σύρους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...