“Θα νικήσουμε” στον πόλεμο με τη Ρωσία, τονίζει ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι

Η Ουκρανία θα νικήσει στον πόλεμο με την Ρωσία και δεν θα παραχωρήσει κανένα έδαφος, σημείωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Την Ημέρα της Νίκης επί του ναζισμού, πολεμάμε για μια νέα νίκη. Ο δρόμος γι’αυτήν είναι δύσκολος, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα νικήσουμε”, τονίζει ο Ζελένσκι στο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, τιμά και αυτή την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ρώσος πρόεδρος προΐσταται σήμερα στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, όπου μόλις άρχισε να εκφωνεί πολυαναμενόμενη ομιλία του.

Οι Ουκρανοί είναι ένας ελεύθερος λαός που έχει πολεμήσει πολλές φορές για να υπερασπιστεί τη χώρα του στην ιστορία και έχει χαράξει τον “δικό του δρόμο”, σημείωσε ο Ζελένσκι.

“Σήμερα διεξάγουμε πόλεμο σε αυτόν τον δρόμο και δεν θα παραχωρήσουμε σε κανέναν ούτε ένα κομμάτι της γης μας (…) και δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ένα κομμάτι της ιστορίας μας”, πρόσθεσε.

“Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, οι οποίοι μαζί με άλλους λαούς στο πλαίσιο του αντιχιτλερικού συνασπισμού νίκησαν τον ναζισμό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσαρτήσει αυτήν την νίκη, να την οικειοποιηθεί”, τόνισε επίσης ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, στο οποίο φαίνεται να περπατάει στην κεντρική λεωφόρο του Κιέβου.

“Νικήσαμε τότε, θα νικήσουμε τώρα”, σημείωσε.

“Δεν υπάρχουν δεσμά που να μπορούν να φυλακίσουν το ελεύθερο πνεύμα μας. Δεν υπάρχει κατοχική δύναμη που να μπορεί να ριζώσει στην ελεύθερη χώρα μας. Δεν υπάρχει εισβολέας που να μπορεί να κυριαρχήσει επί του ελεύθερου λαού μας. Αργά ή γρήγορα θα νικήσουμε”, κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Ο ανθρωπος ειναι θρασυτατος. Εχει ενταξει στο στρατο της Ουκρανιας το ταγμα Αζοφ που αποτελειται απο φανατικους ναζιστες -οπως αποδεικνυεται περιτρανα κια απο τα συμβολα τους- και τολμαει να μιλα για “νικη κατα του ναζισμου”. O λαος της Ουκρανιας ειναι ατυχος. Εχει ως ηγετη μια μαριονετα του ΝΑΤΟ που ενεπλεξε τη χωρα του σε μια αιματηρη συγκρουση με αποβλεπτες διεθνεις συνεπειες. Οπως αποκαλυπτεται απο πληθος ερευνων, αυτος ο “ηρωας” ειναι εξισου διεφθαρμενος οσο κι ο ρωσοφιλος προκατοχος του. Αναδειχτηκε στην εξουσια με τη βοηθεια ντοπιων ολιγαρχων και εχει βγαλει εκατομμυρια σε φορολογικους παραδεισους. Ολα αυτα δεν τα λενε βεβαια τα δυτικα ΜΜΕ που κανουν συστηματικη “πλυση εγκεφαλου” στους λαους της Δυσης αποκρυπτωντας τα πραγματικα δεδομενα. Στην Ουκρανια διεξαγεται ενας “πολεμος δι αντιπροσωπου” της αφρονης ηγεσιας των ΗΠΑ εναντιον της Ρωσιας του αυταρχικου Πουτιν, με τη συνενοχη και τη βοηθεια των ηγεσιων της Ε.Ε. Ο πολεμος θα μπορουσε να εχει αποφευχθει εαν δεν ειχε παραβιαστει η συμφωνια του Μινσκ του 2014 που προεβλεπε ρητα την μη εμπλοκη της Ουκρανιας στους σχεδιασμους των πολεμοκαπηλων του ΝΑΤΟ, θα μπορουσε δε να σταματησει εαν δεν εσπευδαν οι ευρωπαϊκες χωρες να στελνουν διαρκως οπλα, εξυπηρετωντας πειθηνια τα σχεδια των ΗΠΑ που επιθυμουν τη διαιωνιση του. Το αποτελεσμα ειναι μια κατεστραμμενη χωρα και χιλιαδες νεκροι και δυστυχεις προσφυγες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...