Επιτέλους, τι θέλετε κύριε Σαμαρά;

Για μια ακόμη φορά ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τ΄όπλο του κι έριξε άσφαιρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και λέμε άσφαιρα, καθώς όταν επαναλαμβάνεται μια δήθεν πατριωτική κίνηση δίχως πράξη, επί της ουσίας κρύβεται από πίσω της ιδιοτέλεια και εμπάθεια.

Διότι αν πραγματικά ενδιαφερόταν για την ευημερία της πατρίδας και του λαού της δε θα επαναλάμβανε τα τετριμμένα σε κάθε συνέδριο ή σε κάποια συνέντευξη, αλλά θα προέβαινε σε συγκεκριμένες ενέργειες, έστω και συμβολικές, μπας και σταματούσε την κατρακύλα.

Δυστυχώς, όσο και να υποδύεται τον πατριώτη (κάποιοι κλακαδόροι μάλιστα στα social media ενόψει της ομιλίας του τον παρομοίασαν με τον… Έλληνα Τσώρτσιλ που επιστρέφει), ουδείς πλέον πείθεται ότι νοιάζεται για την καθημαγμένη Ελλάδα.

Και όλοι αντιλαμβάνονται πια, πως ό,τι κάνει, το κάνει για να εκδικηθεί τον Μητσοτάκη επειδή του στέρησε τόσο την αντιπροεδρία της Κομισιόν όσο και την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, κατόπιν των… βολικών μύδρων κατά του Μητσοτάκη, ξέχασε να μας πει τι ακριβώς θέλει.

Θέλει να τον ρίξει;

Θέλει να ξαναγινεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός;

Θέλει να ξαναπροσπαθήσει να πάει στην Ευρώπη ή στο Προεδρικό Μέγαρο;

Θέλει να κατεβάσει τις κουκούλες των προστατευόμενων μαρτύρων και να βάλει στη φυλακή τους «ενορχηστρωτές» της γνωστής «σκευωρίας», και κάπου εκεί να λήξει το… πατριωτικό του καθήκον;

Θέλει μήπως να παραμείνει βουλευτής μέχρι να ωριμάσει ο γιος του και να του κληροδοτήσει την έδρα, όπως ακούγεται εντόνως στη δημοσιογραφική πιάτσα;

Επιτέλους, τι θέλετε κύριε Σαμαρά;

Εμείς πάντως θα σας προτείναμε να σταματήσετε αυτό το ντροπιαστικό για την ιστορία σας γαϊτανάκι και να ακολουθήσετε τα χνάρια του Κώστα Καραμανλή.

Ο οποίος δε μιλάει, εκτός κι αν προκληθεί, και συντάσσεται με την παράταξη όποιος κι αν είναι ο αρχηγός της.

Άλλωστε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα θαύματα συμβαίνουν μια φορά.

Επιστρέψατε ανέλπιστα από την πολιτική έρημο, σας εμπιστεύτηκε πάλι ο λαός της Νέας Δημοκρατίας (κι όχι μόνο), και σας έκανε πρωθυπουργό.

Εσείς, όμως, κυριολεκτικά πετάξατε το… συγχωροχάρτι στα σκουπίδια και κάνατε ακριβώς τα ίδια με αυτά που κατηγορείτε τον Μητσοτάκη.

Ήτοι, συγκυβερνούσατε με τους… ποταμοπασόκους, εκτελούσατε τις εντολές «εταίρων» και «συμμάχων», διαπραγματευόσασταν με τον Ερντογάν και νταλαβεριζόσασταν με τους διαβόητους νταβατζήδες για να παραμείνετε στην εξουσία.

Το πάγιο παιχνίδι δηλαδή των εκάστοτε κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης.

Συνεπώς, σταματήστε να εκτίθεστε και φροντίστε για την υστεροφημία σας.   

Βλέπετε τα χρόνια περνάνε…

ΥΓ. Πάντως το τρολάρισμα του Μητσοτάκη με το 18% και το 40% πρέπει να πόνεσε.

… Άτιμη οικογένεια…

  1. Η Νovartis τους χωρίζει και τους ενώνει ταυτόχρονα ,κάνοντας το Σαμαρα ικανό μόνο για άσφαιρα.

  2. Δυστυχώς όσο και αν μας πικραίνουν αυτά που λέει η ανάρτηση είναι αληθή. Μπορεί ο Σαμαράς να είναι απείρως σοβαρότερος και ικανότερος του Μητσοτάκη, παρά ταύτα οι όποιες τοποθετήσεις του πλέον μοιαζουν με άσφαιρα. Μπορεί επίσης να τα έβαλε κάποτε με τον πατέρα Μητσοτάκη στα νιάτα του, τώρα όμως στον πολιτικό του επίλογο μοιάζει εντελώς συμβιβασμένος. Ας κάνει κάτι να δείξει ότι έχει ζωή και υπόλοιπο πολιτικής ανδρείας μέσα του. Αλλιώς, μόνο θλιψη και μελαγχολία στους φιλους και θυμηδία στους αντιπάλους θα προκαλεί.

  3. Ολα τα πολιτικά κόμματα εφάρμοσαν μνημόνια. Εκτός βέβαια από ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή αλλά ακόμη και αυτά είχαν θορυβηθεί όταν κοντέψαμε να βγούμε από ΕΕ με τις χαζομάρες του Αλέξη που είχε πιστέψει ένα τύπο με κάτι πουκαμίσες.
    Στα συν μάλιστα του Σαμαρά ότι κατάφερε να μαζέψει τα ασυμάζευτα του ΓΑΠ εκείνη την περίοδο.
    Από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι δεν κατεβάζει διαφορετική πολιτική πρόταση παρά σε κάποια σημεία πολιτικής που και στα πιο πολλά από αυτά δεν έχει και άδικο. Αλλά ΝΔ είναι ο άνθρωπος και ποτέ δεν είπε ότι είναι κάτι άλλο.

  4. Αν ο Αντώνης ο Σαμαράς πραγματικά ενδιαφερόταν για την ευημερία της πατρίδας και του λαού της . . δεν θα έλεγε σε κάποια συνέντευξη με τον Χατζηνικολάου ότι “Τα δέκα δισεκατομμύρια τους τρείς τελευταίους μήνες του 2009 ήταν δημιούργημα του Πασόκ” και ότι “αν αυτό επαληθευτεί για την κυβέρνηση θα είναι πρόβλημα και όχι μόνον ηθικής τάξεως” . . . και ενώ στη συνέχεια ήταν και στο χέρι του και έπρεπε, όχι να σταματήσει αλλά να αποτρέψει την κατρακύλα της πατρίδας του και του λαού που τον είχε πιστέψει και αναδείξει, προτίμησε να κάνει την μεγαλύτερη και εφιαλτικότερη κωλοτούμπα απο συστάσεως των Ολυμπιακών αγώνων.

    υ.γ.
    Εως τότε στην γενετειρά μου Κηφισιά ήταν ο καλυτερός μου φίλος. Έκτοτε έγινε ο χειροτερός μου εφιάλτης.
    [ακούστε τον] >> https://youtu.be/U5sTTRDc2vM

  5. Είναι αργά για δάκρυα Αντώνη!

    Τον Μητσοτάκη εσύ τον στήριξες για πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό. Χωρίς την δική σου βοήθεια δεν θα γινότανε αυτό που είναι.

    Εμείς εντάξει δεν τον ξέραμε, σε ακούσαμε και τον ψηφίσαμε. Εσύ όμως τον ήξερες και τον στήριξες.

    Τώρα τον κριτικάρεις και διαφωνείς με τις πολιτικές του. Διπλό το λάθος σου. Και οι δυο όμως θα έχετε βάλει το χεράκι σας για την επερχόμενη πανωλεθρία και την επερχόμενη διάλυση της ΝΔ.

  6. Κάποιοι ασχολούνται με τον Σαμαρά, την μία οικογένεια και την άλλη φαμίλια, σπαταλώντας τον (ελεύθερο μάλλον) χρόνο τους. Εκείνοι που αφιερώνουν όσο από το υστέρημα του χρόνου τους μπορούν σκεπτόμενοι την καθημαγμένη Ελλάδα είναι σίγουρα πιο χρήσιμοι και δεν ποντάρουν στα θαύματα.
    Υ.Γ. Το 18% είναι ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό. Όποιος το πιάσει στις επόμενες εκλογές θα έχει ρόλο ρυθμιστή.

  7. Ακαταλαβιστοκη η επίθεση στον Πρόεδρο Σαμαρά. Τον εγκαλεις γιατί δεν κάνει σιωπή σαν τον κ κ β’…;

    Ο μόνος Δεξιός και εθνικοφρων μέσα στην ΝΔ σήμερα. Αλλά δυστυχώς χωρίς υποστήριξη, και με μηδενική προβολή από τα ΜΜΕξ.

    Οι σημιτηδες και η μεγάλη οικογένεια των μητσοτακηδων πλέον ελέγχουν τα πάντα σε αυτή τη χώρα.

    Αντίο πρόεδρε. Ένας κούκος δυστυχώς δεν φέρνει την άνοιξη. Τα σχέδια της νέας τάξης είναι γραμμένα και η πατρίδα μας ελπίζει πλέον μόνο στον Θεό.

  8. Oι δήθεν εθνικά υπερήφανοι ξέρουν τι θέλουν;
    Μήπως ήθελαν άτακτη χρεωκοπία ως “αντιμνημονιακοί¨ ή πόλεμο με την Τουρκία για να κάνουν το κομμάτι τους;
    Τα πραγματικά άσφαιρα πυρά είναι των ψευδοπατριωτών,δεν έχουν καμμιά τύχη ούτε καν αυτή του Καμμένου.

  9. Στη συγκυρία όταν αποδομείς Σαμαρά α ν τ ι κ ε ι μ ε ν ι κ ά στηρίζεις Μητσοτάκη.
    Ενδιαφέρον …

  10. σωστα όλα αυτά… κι όμως η στάση του Καραμανλή είναι ακόμα πιο ντροπιαστική… ο κόσμος γύρω του άναυδος κι εκείνος άφωνος… κανείς δεν έκανε τίποτα για να βάλει φρένο στη μητσοτακική κατρακύλα, που έπρεπε να είχε αποφευχθεί από τις εσωκομματικές εκλογές ακόμα… όπου ο δεύτερος έγινε πρώτος

  11. ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ??? ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ…

  12. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ…

    Σωστὰ, προχωρᾶ στὴν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ! Δὲν ὑπάχουν πολιτικοί καί πολιτική, τούς/τήν κατάπιε τό WEF, 7G, WHO, 4IR. Humans will turn transhumanized.

  13. Μονοκομματική βουλή με έξι κόμματα και ένας λαός καθημαγμένος που πρέπει να ασχολείται με τις προσωπικές παπάντζες του κάθε Αντώνη.

  14. 1)https://www.youtube.com/watch?v=DIktOxSZA34&list=TLPQMDgwNTIwMjKI7esBGrAYSA&index=5
    2)https://www.freepen.gr/2022/05/blog-post_161.html
    και η ΝΔ κάνει συνέδριο και το ΚΙΝΑΛ ψηφοφορία για την μαρκίζα και ο Σαμαράς πουλάει πατριωτισμό.

  15. Μαριονέτες του κάθε Πάιατ όλοι τους… Γιατί λοιπόν μαλώνετε για δαύτους που τους έχουν δεμένους χειροπόδαρα τα μεγάλα αφεντικά, από διάφορες χονδρές “αταξίες” που έχουν διαπράξει στη διαδρομή του πολιτικού τους βίου!

  16. Με ποια στοιχεία αμφισβητείται τα πλέον προφανές κίνητρο του Σαμαρά, που είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων;
    Μίλησε για την ανάγκη υπεράσπισης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, η οποία υπονομεύεται από το ισχυρό λόμπυ του κατευνασμού, το οποίο πλαισιώνει εν μέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς ευτυχώς να καταφέρνει πάντα να επιβάλλει την άποψή του.
    Για την περίεργη στάση όσων εν Ελλάδι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τα καταπατούμενα συμφέροντα της Ουκρανίας και κάνουν την πάπια για τα ελληνικά.
    Για την ανάγκη ενεργειακής αυτονομίας, η οποία υπονομεύεται από όποιον δηλώνει ή στηρίζει ότι “δεν μας ενδιαφέρει να τρυπήσουμε τον βυθό των θαλασσών”.
    Και για άλλα πολλά ενδιαφέροντα, που αξίζει να διαβαστούν προσεκτικά από όποιον θέλει να καταλαβαίνει από Πολιτική και να μην ασχολείται απλώς με παραπολιτικά.
    https://www.skai.gr/news/politics/samaras-sto-synedrio-tis-nd-i-nd-na-mi-ginei-potami-kentrodeksia-xoris-deksia-den-yparxe

  17. Αντώνη , δύο προτάσεις μομφής έγιναν και υπερψήφισες τον κούλη ..άρα είσαι εξίσου συνυπεύθυνος σε όλα !!

  18. Επειδη καποτε τα ψεμματα τελειωνουν και η επικοινωνιακη φουσκα των Πετσομενων ΜΜΕ
    δεν μπορει πλεον να καλυψει τις εμφανεις αδυναμιες αυτων των…Αριστων και λοιπων παρατρεχαμενων
    στις επομενες εκλογες και ο Μητσοτακης και ο Σαμαρας θα αντιληφθουν ποσο ολιγιστοι ηταν.
    Οι ελπιδες και του Μητσοτακη και του Σαμαρα για την συνεχεια στο γκουβερνο
    βασιζονται στους σανοφαγους και στους λωτοφαγους ψηφοφορους.
    Ελα ντε ομως που και αυτοι αλλαζουν πλεον τις διατροφικες τους συνηθειες…
    Και ολοι μαζι φωναζουν :
    ΑΓΑΠΙΕΣΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!

  19. Τι έγινε ρε παιδιά; Ειχα καιρό να μπω αντινιουζ και βλέπω ανυπόγραφο πολεμικό άρθρο κατά Σαμαρά;
    Τι έχασα;;;;

  20. Τελικά θα τους πάει μέχρι τέλους… της τετραετίας τους ακροκεντρώους.

    Τουλάχιστον θα παρηγορηθεί που θα σπάσει το αρνητικό ρεκόρ του 18%.

  21. Τί γίνεται ; Νέο political correct από το αγαπημένο antinews; Από πότε η πεμπτουσία του ενδοκομματικού ελέγχου -η διαφωνία και η αντίσταση σε πολιτικές πρακτικές του προέδρου ενός κόμματος- μετατρέπεται σε επιλήψιμη συμπεριφορά;

    Δηλαδή κύριε αρθρογράφε, επιθυμείτε σιγή απόλυτη έναντι της πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης σε κάθε τομέα ώστε να επιβιώσει το Κόμμα; Εμείς συνταχθήκαμε παλαιόθεν με την ΝΔ για την πατριωτική και ελληνοορθόδοξη κεντρική της δράση, και όποιος κι αν ήταν επικεφαλής του κόμματος φωνάζαμε σε κάθε ολίσθημά του, με καλοπροαίρετη διάθεση και συμπεριφορά. Και τώρα θέλετε να γίνουμε οι νενέκοι κάποιων που θεωρούν Μωϋση τον ολίγιστο άρχοντα;

    Τί είμαστε; Ανήλικα για να μην διακρίνουμε το σωστό από το λάθος ή χθεσινοί για να μην έχουμε βιώσει στο πετσί μας, στέρηση και δίωξη χάριν της ιδεολογικής μας τοποθέτησης;

    Απαριθμήστε παρακαλώ, αυτούς μέσα στην ΝΔ, με τους οποίους θα πρέπει να στηρίξουμε τον Μωϋσή: Τον βορίδη, τον Πλεύρη, τον Αδωνη, τον Μπάμπη τον δημοσιογράφο, τον Γεραπετρίτη, τον Νέζο ή τον Σκέρτσο και τον Γιατρομανωλάκη; Κύριε αρθρογράφε προτιμώ να πεθάνω σοβαρή και αξιοπρεπής, παρά γελοία και πολιτικά ανεύθυνη και αναίσθητη ψηφίζοντας αυτό το πολύχρωμο συνοθύλευμα.

    Θα ήθελα να πώ μπράβο στον Σαμαρά, ο οποίος είτε για δικούς του υποκειμενικούς λόγους και συμφέροντα, κάνει αυτή την κίνηση, είτε από ιδεολογική άποψη.

    Επιτέλους, μίλησε κάποιος! Κάτι είναι κι αυτό. Σωστά τα γράφουν “Περαστικός” και “Προφήτης”

    Σ.Σ.: Η νέα μορφή παράθεσης σχολίων δεν είναι καλή , για μένα προσωπικά, γιατί δεν γίνεται ο διάλογος που γινόταν παλιά στο ωραίο αντινιούς. Μήπως έτσι έπρεπε να γίνει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...