Το πρόβλημα δεν είναι το γατί. Είναι οι «μαύρες γάτες» της κυβέρνησης που οδηγούν τη ΝΔ στον όλεθρο…

Ποτέ ίσως στη σύγχρονη ιστορία, μια ολόκληρη χώρα δεν ασχολήθηκε τόσο πολύ για ένα… γατάκι όσο η Ελλάδα.

Ποτέ άλλοτε ένας υπουργός Προστασίας του Πολίτη δε μετατράπηκε και σε υπουργό Προστασίας του… γατιού, μόνο και μόνο γιατί κάποιοι διαμορφώνουν αυτή την ατζέντα και η πολιτική ακολουθεί.

Όχι ότι η κακοποίηση ζώων δεν είναι αθλιότητα. Είναι έγκλημα που πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Και μπράβο του Βορίδη που αυστηροποίησε πριν από μερικούς μήνες τον νόμο.

Αλλά είναι τουλάχιστον προκλητικό να προσπαθούν κάποιοι να φτιάξουν θέματα απλά και μόνο για να ακολουθεί ο λαός, η μάζα, τα… πρόβατα. Και από πρόβατα στα social media άλλο τίποτε.

Για σκεφτείτε πόσοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη έχουν περάσει την τελευταία 12ετία. Από εκείνη την αποφράδα ημέρα της 5ης Μαΐου 2010, όταν και δολοφονήθηκαν τρεις νέοι (κι ένα αγέννητο μωρό) στο κτίριο της Μαρφίν στην οδό Σταδίου.

Έκλαψε κανείς γι’ αυτούς όσο για το γατάκι; Που είναι οι υποσχέσεις ότι θα συλληφθούν οι δράστες σε μερικούς μήνες;

Που είναι οι υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων;

Επικοινωνιακές φούσκες μόνο και μόνο για να περνά η εικόνα του «νόμου και της τάξης». Μια εικόνα που φιλοτέχνησε επιμελώς από το 2019 η κυβέρνηση, βάζοντας μπροστά τον… ήρωα Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η «Ιφιγένεια» που κάποτε συνέλαβε τη «17Ν», έγινε υπουργός για να καθαρίσουν μια σειρά από υποθέσεις. Από τα Εξάρχεια μέχρι την υπόθεση της Μαρφίν.

Τελικά, ούτε στα Εξάρχεια μπορεί να πλησιάσει Αστυνομία, ούτε οι νεκροί της Μαρφίν βρήκαν δικαίωση.

Αλλά για το γατί να κλάψει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, και να βγάλει και ανακοινώσεις. Μάλιστα είχε σχεδόν 15 λεπτά σε τηλεοπτικό κανάλι κι έδινε συνέντευξη και όλος αυτός ο χρόνος «θυσιάστηκε» για το γατάκι.

Για τη μαφία της νύχτας που δολοφονεί με συμβόλαια θανάτου, ούτε κουβέντα.

Για το γεγονός ότι μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας πέφτουν πυροβολισμοί, ούτε λέξη.

Για απαγωγές και βιασμούς από αλλοδαπούς, καμιά κουβέντα ο υπουργός. Για το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, τίποτε.

Ούτε καν για την κυριαρχία της αριστερής παπάντζας που όποτε θέλει κάνει διαδηλώσεις, επεισόδια, δέρνει αστυνομικούς, υβρίζει όργανα της τάξης που κάνουν τη δουλειά τους, όπως χθες στα δικαστήρια για την υπόθεση του Ζακ.

Το πρόβλημα δεν είναι το γατί. Είναι οι «μαύρες γάτες» της κυβέρνησης που οδηγούν τη ΝΔ στον όλεθρο επειδή είναι ανίδεοι και ανίκανοι να αντιληφθούν τις ανάγκες της κοινωνίας.

Επειδή άγονται και φέρονται από τις «πολιτικώς ορθές» απόψεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μην τυχόν και δεν αναρτήσεις μήνυμα οργής για το άτυχο γατάκι. Είσαι ξεπερασμένος, φασίστας, κακοποιητής και ποιος ξέρει τι άλλο.

Ενώ άμα ζητήσεις δικαιοσύνη για τα θύματα της Μαρφίν είσαι απλά γραφικός.

Άμα ζητήσεις καλύτερη αστυνομία, με καλά αμειβόμενους αστυνομικούς, με ελευθερία κινήσεων κι όχι με φοβισμένους στρατηγούς που δίνουν εντολές της πλάκας, είσαι ακροδεξιός.

Άμα μιλήσεις για τους νοικοκυραίους που θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς, είσαι «κυρ Παντελής» που απλά κοιτάζεις τη δουλειά σου.

Όλα αυτά είναι ήττα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι αυτό το κόμμα που συνδύασε την αστική τάξη με τις λαϊκές μάζες. Όχι το λούμπεν υποπρολεταριάτο, αλλά τους ανθρώπους της προκοπής, της προσφοράς, του αγώνα για καλύτερη ζωή και ισχυρότερη πατρίδα.

Η ΝΔ, κι έχουν δίκιο πολλοί, μετατρέπεται σε ένα απολιτίκ κόμμα, χωρίς ξεκάθαρη ιδεολογία. Ένα Ποτάμι το οποίο μαζεύει στις όχθες του κάθε καρυδιάς καρύδι.

Ένα κόμμα που κλαίει για τα γατάκια, αλλά δεν καίγεται ιδιαίτερα για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Που βγάζει ανακοινώσεις για τα γατάκια μέσα σε χρόνο ρεκόρ, αλλά που ξεχνά εδώ και δύο μήνες να πάρει μέτρα για τις οικογένειες που στενάζουν.

Ένα κόμμα που έχει χάσει παντελώς το DNA του, που έχει ξεχάσει την ιστορική πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Που γίνεται κέντρο μόνο και μόνο για να κρατηθεί στην εξουσία.

Αυτή η ΝΔ δεν έχει μεγάλη τύχη, όσο κι αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά. Μια πρωτιά η οποία επί της ουσίας οφείλεται στην ανικανότητα του αντιπάλου, όχι στην προσφορά στην πατρίδα.

 1. Πες τα επιτέλους.

  Επιτρέπεται όμως η δολοφονία βρεφών μέσω των ‘εκτρόσεων’.

  Σε βρέφη με χέρια πόδια σώμα κανονικό και ΣΦΥΓΜΟ ! Η καρδούλα του χτυπάει από 30 ημερών.

 2. Αυτή πάντα ήταν η Νέα δημοκρατία του Καραμανλή του 1974 ,ο ίδιος νομιμοποίησε το ΚΚΕ που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 100 χρόνια και κηρύσσει την δικτατορία του προλεταριάτου και έφερε στην παράταξη τον πατέρα Μητσοτάκης το 1978 .Μην βαυκαλίζεστε αυτή πάντα ήταν η ψεύτο δεξιά ,που την ώρα που κάποιοι πολεμούσαν να μην γίνουμε Σοβιέτ ο Κανελοπουλος βάδιζε στην Λαμία χεράκι χεράκι με τον σφαγέα Βελουχιώτη .Περαστικά και καληνύχτα

 3. Ο κόσμος χρειάζεται θεάματα, δυστυχώς ο άρτος προορίζεται για τους ημέτερους, τους ολιγάρχες. Όλα καλά με την προπαγάνδα, η πείνα όμως δεν χορταίνει με λόγια, ψωμί και φαγητό χρειάζεται. Στην εποχή όμως του Κυριάκου, έγιναν παχυλά τα λόγια, σπάνιες οι αξίες , απουσιάζει η αλήθεια, βασιλεύει η προπαγάνδα και κυριαρχούν φτώχεια και υπανάπτυξη.

 4. Η αλαζονεία της κυβέρνησης μητσοτάκη, η οποία διϋλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον, η επιτομή της αδιαφορίας της για τους ανθρώπους που πίστεψαν ότι κάτι θα καλό θα βγεί με την εκλογή του γόνου του Κ.Μητσοτάκη, οδήγησαν στη σημερινή ανατριχιαστική και επηρμένη δήλωση της κας Μπακογιάννη για ψεκασμένους, ρωσόφιλους, ανεμβολίαστους κλπ. πάνω στους οποίους -δεν- βασίζεται η επανεκλογή της κυβέρνησης του αδελφού της. Εκτός βέβαια και αν η κυρία στοχεύει στην εναλλακτική λύση για την προεδρία του κόμματος, που βεβαίως βεβαίως βρίσκεται εντός της οικογενείας της.

  Κυρία μου, μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζετε ενδελεχώς. Και για να σας τα πω στην καθομιλουμένη: ΄Αντε και παράτα μας. Θα τρίβεις τα μάτια σου με τους δεδομένους του κόμματος, οι οποίοι μπορεί να είναι και ψεκασμένοι ή ανεμβολίαστοι ή ρωσοφιλοι.

 5. O Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε:
  «Αν τύχει οι προεστοί σας και οι άρχοντές σας και οι πιο μεγάλοι σας γίνουν άδικοι και σκληροί. Αν τύχει και τους κυριεύσει η εγωπάθεια και η αισχροκέρδεια και κατά βάθος δεν θέλουν να ανοίξετε τα μάτια σας, για να μπορούν να εκμεταλλεύονται άνομα την τίμια δουλειά σας και τον ιδρώτα σας, τότε όποιοι και αν είναι αυτοί, αδελφοί μου, τους αναθεματίζω και τους μαστιγώνω. Είναι κολασμένοι και παιδιά του διαβόλου και αξίζουν την οργή σας και την καταφρόνια σας».
  Κάτι τέτοιο συμβαίνει σήμερα;……

 6. Τα ανθρωποειδη που κτυπουν ανυπερασπιστα ζωα θα κτυπησουν ποικιλοτροπως και ανθρωπους Ειτε ασκώντας λεκτικη ειτε σωματικη βια ειτε δια μεσω της ψηφου.αναδεικνυοντας ανικανους και ψευτες

 7. Καλά έκανε και πήρε δημοσιότητα η επίθεση στο άτυχο γατάκι από κάποιον “μάγκα” και καλά θα κάνουν να εφαρμόσουν τον νόμο με το πρόστιμο και την ποινή φυλάκισης. για να παραδειγματιστούν και άλλοι επίδοξοι μάγκες. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε κατά καιρούς να ξεσπούν στα ζώα τα ανθρωποειδή κτήνη.
  Πάντως είναι σωστά τα όσα αναφέρετε στο άρθρο σας, τα προβλήματα μας είναι μεγάλα, πολύ μεγάλα. Όταν πας στην λαϊκή και βλέπεις την πατάτα να έχει 1 ευρώ ( στο σούπερ μάρκετ είναι πάνω από 1,20!!! ) που είναι εγχώριο προϊόν δεν φταίει η Ρωσία για την τιμή της. Οι τιμές είχαν ξεφύγει πριν από τον πόλεμο και το ξέρουμε πολύ καλά εμείς οι καταναλωτές, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι φταίει ο πόλεμος, μεγάλο λάθος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αν μαυριστεί στις 9 Ιουνίου…

Σκιάζεται από το ενδεχόμενο μαύρισμα της 9ης Ιουνίου ο Μητσοτάκης και μηχανεύεται ραδιουργίες προς ανάκτηση της λαβωμένης κυριαρχίας του....

Τι μαγειρεύει ο κ. Γεραπετρίτης;

Στις αρχές Απριλίου τρεις υπουργοί, οι κ. Σκυλακάκης, Γεραπετρίτης και Αυγενάκης, εξήγγειλαν τη χωροθέτηση δύο «εκτεταμένων» θαλάσσιων πάρκων, το...

Πρέσπες: «Μακεδονία» από το παράθυρο μέσα από τις μεταβατικές διατάξεις!

Εισαγωγική παρατήρηση πριν υπεισέλθω στην ουσία του σημερινού σημειώματος: εάν η Ελλάς δεν έχει κυρώσει μέχρι στιγμής τα πρωτόκολλα...

Ένα τραγικό δίδυμο στο υπουργείο Εξωτερικών

Ξεκίνησα τη δημοσιογραφία από το λεγόμενο «διπλωματικό ρεπορτάζ», οπότε τα χάλια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είχα την ευκαιρία να...