«Ψευδείς και παραληρηματικές», απαντούν από το Ισραήλ για τις δηλώσεις Λαβρόφ για τον εβραϊκό λαό

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη την οποία παραχώρησε χθες βράδυ ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε:

«και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι εβραίοι».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση του Ισραήλ, κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη στην χώρα, ενώ ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Το “εβραίος” από επιστημονικής απόψεως δεν σημαίνει τίποτα. Εάν μιλάμε για Ιουδαίους ή Ισραηλίτες, τότε το πράγμα αλλάζει.
    Ας ξεκαθαρίσουν κάποιοι, εάν κάτω από τις έννοιες αυτές υποδηλώνουν εθνοφυλετικές ή θρησκευτικές ρίζες και κατόπιν συζητάμε.
    Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και οι απογραφές πληθυσμών στον ευρωπαϊκό χώρο κατά τον 19ο αιώνα μέχρι και την αρχή τού Β’ΠΠ χαρακτήριζαν τούς ανωτέρω ως θρήσκευμα.
    Μόνον ο Σιωνισμός και αργότερα ο Εθνικοσοσιαλισμός τούς χαρακτήρισαν ως φυλή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...