Ναζί στην Ουκρανία;  Μα, ο πρόεδρος είναι… Eβραίος!!

Κάθε αναφορά για τους Ουκρανούς ναζί, εκτός του ότι ενοχοποιείται πλέον ως πουτινική προπαγάνδα, συνοδεύεται και με την αυτονόητη απάντηση: «Μα, ο πρόεδρος Ζελένσι είναι Εβραίος». Πέρα, όμως, από τις υποκριτικές ηθικολογίες της προπαγάνδας, η συνύπαρξη ναζί-νεοναζί- υπερεθνικιστών και Εβραίου προέδρου συνιστά την ιδιαιτερότητα αυτού του proxy πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Η κυνική υποβάθμιση της ναζιστικής παρουσίας

Πριν από τη ρωσική εισβολή, σχεδόν όλα τα μεγάλα δυτικά MME είχαν γράψει κι είχαν πει πάρα πολλά  για την ενσωμάτωση ναζιστικών ταγμάτων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία.

Όταν, όμως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικαλέστηκε την «αποναζιστικοποίηση» ως έναν από τους στόχους της ρωσικής επέμβασης, τότε το θέμα μετατράπηκε σε αγκάθι για τη Δύση!

Ξεχάστηκαν αμέσως όλες οι εκτενείς παρουσιάσεις από τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ τα τελευταία οκτώ χρόνια και ξεκίνησε μια συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος.

Μετά, όλοι άρχισαν να μιλούν για την εβραϊκή καταγωγή του Ζελένσκι, και για τα χαμηλά εκλογικά ποσοστά των νεοναζιστικών κομμάτων στη χώρα, παραλείποντας όλα τα στοιχεία γύρω από την ενσωμάτωση των ναζιστικών ταγμάτων στην κρατική μηχανή.

Πράγματι, ο Ζελένσκι είναι τρίτη γενιά επιζών του Ολοκαυτώματος, και ανήκει στη μακρά και πλούσια ιστορία του Εβραϊσμού στην Ουκρανία και τη δυτική Ρωσία.

Ουκρανία και Πολωνία, ως γνωστόν, είχαν τον μεγαλύτερο εβραϊκό πληθυσμό στον κόσμο, πριν από το 1941. Η ουκρανική ύπαιθρος είναι γεμάτη με τοποθεσίες σφαγής, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά συγκεντρώθηκαν και πυροβολήθηκαν. Πάνω από ενάμιση εκατομμύριο Εβραίοι δολοφονήθηκαν από τους Γερμανούς ναζί αλλά και τους Ουκρανούς ομοϊδεάτες ναζί.

Αντισημιτισμός διαρκείας 

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος είναι Εβραίος αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν καταλάβει καίριες θέσεις στο κράτος οι  εγχώριοι ναζί;

Κοιτώντας προσεχτικά την περίπτωση της Ουκρανίας γρήγορα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται, ούτε  συνάδουν με το αφήγημα των δυτικών ΜΜΕ. Ούτε και με το αφήγημα της ρωσικής πλευράς, την οποία πάντως δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε, λόγω του καθολικού αποκλεισμού της από την κοινή γνώμη της Δύσης.

Σύμφωνα με ανεξάρτητους αναλυτές, η Ουκρανία, ιδιαίτερα η δυτική  (από το Κίεβο μέχρι τη Λβιβ, δυτικά του Δνείπερου), έχει -και πάντα είχε- ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αντισημιτισμού στην Ευρώπη.

Σε μια έρευνα που διεξήχθη από την εβραϊκή οργάνωση, Anti-Defamation League, το 2019, ένα εντυπωσιακό 46% των ενηλίκων βρέθηκε να έχει αντισημιτικές απόψεις – με το 72% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι οι  Εβραίοι κρατούν τα ηνία στις επιχειρήσεις. 

https://www.adl.org/news/press-releases/adl-global-survey-of-18-countries-finds-hardcore-anti-semitic-attitudes-remain

Υπερεθνικιστές – ναζιστές  σε πολεμικές εργολαβίες και κρατικές θέσεις

Επίσης, από το 2014 και μετά η Ουκρανία είχε ανοικτά ναζί  Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γενικό Εισαγγελέα και υπουργό Άμυνας. Σε κάθε επίπεδο της δημόσιας διοίκησης και του στρατού, σε πόλεις και κωμοπόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, έχουν τοποθετηθεί πρόσωπα που είναι ιδεολογικά ναζί- όχι νεοναζί.

Επίσης, οι υπερεθνικιστικές και ναζιστικές παραστρατιωτικές ομάδες (Δεξιός Τομέας, C14, Τάγμα Αζόφ κλπ) από το 2014, έχουν εξουσιοδοτηθεί από το καθεστώς του Κιέβου, να πολεμήσουν τους λεγόμενους φιλορώσους «αποσχιστές» στην Περιφέρεια Ντονμπάς, όπου σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΗΕ, διαπιστώθηκε ότι διεξήγαγαν  τρομοκρατική («αντιτρομοκρατική» την ονόμασαν) εκστρατεία εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Αυτό συνεχίστηκε και με την κυβέρνηση Ζελένσκι.

ohchr.org

Οι εξαλλοσύνες του τάγματος Tornado, μιας άλλης ναζιστικής ομάδας, ήταν τόσο τερατώδεις, που ακόμη και η κυβέρνηση του Κιέβου αναγκάστηκε το 2015 να συλλάβει και να διώξει τους διοικητές και τους στρατιώτες της.

Οι ψυχοπαθείς του  τάγματος αυτού ενοχοποιούνται για βιασμούς και βασανιστήρια, που δύσκολα περιγράφονται. Τα εγκλήματά τους αποκαλύφθηκαν μετά από την κατάσχεση των κινητών τους τηλεφώνων.

Η Δύση κάνει τα τραβά μάτια για την εγκληματική δράση του Αζόφ

Παρόμοιες κατηγορίες, μετά τη ρωσική εισβολή, έχουν διατυπωθεί και κατά του πιο γνωστού σ’ εμάς τάγματος Αζόφ, στη διάρκεια της πολιορκίας της Μαριούπολης,  όπου  Έλληνες ομογενείς, μίλησαν στα ΜΜΕ μέσω Skype, καταγγέλλοντας τρομοκρατία στον άμαχο πληθυσμό και εν ψυχρώ πυροβολισμούς σε όσους επιχείρησαν να φύγουν μόνοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ομολογία  του ομογενή  κ. Κιουράνα, ο οποίος  όταν ρωτήθηκε από το Σκάι, αν σχεδιάζει να φύγει από την πόλη, απάντησε: «Πώς μπορώ να φύγω; Όταν προσπαθείς να φύγεις, κινδυνεύεις να πέσεις σε μια περίπολο των Ουκρανών φασιστών, το τάγμα Αζόφ. Θα με σκότωναν και [αυτοί] είναι υπεύθυνοι για όλα».

https://twitter.com/theocha52630506

Το  μαγειρείο Πάγιατ –Νούλαντ και η πρεμούρα του Λευκού Οίκου για «κατάλληλη» κυβέρνηση

Τα παραπάνω αποτελούν ασφαλώς κάποιες ψηφίδες της ουκρανικής πραγματικότητας, και με μια πρώτη ματιά φαίνεται ασφαλώς οξύμωρο το γεγονός ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος αυτής της χώρας είναι Εβραίος και εκλεκτός της Ουάσιγκτον!

Και το ερώτημα που εγείρεται είναι για ποιους λόγους άραγε οι Ηνωμένες Πολιτείες να επιθυμούν έναν Εβραίο πρόεδρο σε μια χώρα με τέτοιες ιστορικές αποσκευές; 

Υπενθυμίζεται ότι η «ιστορική» συνομιλία του Αμερικανού πρεσβευτή στο Κίεβο το 2014, Τζέφρι Πάγιατ, και της βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ -τότε που ακούστηκε το διαβόητο «fuck the EU» από τη Νούλαντ- κατέδειξε ότι η Ουκρανία δεν ήταν ακριβώς σε θέση να επιλέξει τη δική της κυβέρνηση.

Έτσι, μετά το πραξικόπημα του 2014, ο Λευκός Οίκος προφανέστατα είχε αναλάβει το «καθήκον» της επιλογής κατάλληλης κυβέρνησης για τον ουκρανικό λαό. Κι αν όχι ευθέως, τουλάχιστον μέσω των γνωστών επιχειρήσεων Tweed, δηλαδή εξασφάλιση πλούσιων δωρεών από  μεγάλα πορτοφόλια για προεκλογικές εκστρατείες υποψηφίων.

Το πράσινο φως και ο ενδιάμεσος 

Ο  Βολοντιμίρ Ζελένσκι θεωρείται βέβαιο πως δεν θα κατέβαινε υποψήφιος για την προεδρία, χωρίς το πράσινο φως του Λευκού Οίκου, ενώ ο ενδιάμεσος με τον Λευκό Οίκο εκτιμάται ότι είναι ο σπόνσορας και χρηματοδότης του Ζελένσκι, ο ολιγάρχης,  Ιχόρ  Κολομόισκι .

Ο ίδιος είναι επίσης Εβραίος, πολιτικά σιωνιστής και με στενούς δεσμούς με το κράτος του Ισραήλ, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία για την  εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Η πληρωμένη προεκλογική εκστρατεία

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2019, ο πρώην πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, είχε χαρακτηρίσει τον Ζελένσκι  «μαριονέτα του Κολομόισκι».

Κι αυτό, διότι ο Ουκρανός ολιγάρχης, χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου την προεκλογική εκστρατεία του Ζελένσκι, παραχωρώντας μάλιστα και τους δικούς του σωματοφύλακες, στέλνοντας στον υποψήφιο ολόκληρη νομική ομάδα, και εξασφαλίζοντας δωρεάν όλες τις μετακινήσεις του υποψηφίου και των συνεργατών του.

Μπορεί ο χαρακτηρισμός μαριονέτα να είναι σκληρός, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ακούγεται από τον Ποροσένκο, είναι βέβαιο όμως, ότι ο Ζελένσκι έγινε και ηθοποιός του Κολομόισκι, αφού το δίκτυο του ολιγάρχη τον έκανε αστέρα του σινεμά, μετά την εμφάνισή του σε ταινία στην οποία παρίστανε  έναν νεαρό σέξι πρόεδρο της Ουκρανίας!

Σύμφωνα, με ανεξάρτητους αναλυτές, την εξήγηση για το πώς και γιατί ένας Εβραίος θα μπορούσε ποτέ να γίνει πρόεδρος σε μια χώρα που υπάρχει βαθιά διείσδυση των υπερεθνικιστών -ναζί της παλιάς σχολής ΟUN, με αδιάσπαστη οργανωτική ιστορία που φτάνει μέχρι τα στρατόπεδα θανάτου στην Ουκρανία- μπορούσε να δώσει μόνο ο Ιχόρ Κολομόισκι.

Pandora Papers  

Πάντως, ο Ζελένσκι κατέβηκε  στις εκλογές του 2019, με μηδενική πολιτική εμπειρία και με πρόγραμμα την καταπολέμηση της διαφθοράς και της ασυδοσίας των ολιγαρχών.

Και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά, τρία χρόνια τώρα, αλλά το όνομά του φιγουράρει πλέον στα Pandora Papers, τη λίστα με τους πολιτικούς ηγέτες που έχουν κρύψει χρήμα και περιουσιακά στοιχείαμεγάλης αξίας σε φορολογικούς παραδείσους.

Ισραηλινά όπλα στους Αζόφ. Θύελλα στην Κνεσέτ

Την ίδια ώρα, τα ναζιστικά τάγματα στην Ουκρανία που διεξήγαγαν πόλεμο στις ανατολικές περιοχές κατά των αυτονομιστών, και είχαν αναλάβει την αστυνόμευση περιοχών του Νότου, εξοπλίζονταν κανονικότατα από τη… Δύση.

Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος του ΝΑΤΟ, μέλη του ναζιστικού τάγματος Αζόφ φωτογραφήθηκαν με ισραηλινά όπλα IWI Tavor TAR-21.

Το γεγονός σήκωσε θύελλα στην Κνεσέτ και τον Ιούλιο του 2018, πάνω από 40 Ισραηλινοί ακτιβιστές προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο της Ιερουσαλήμ απαιτώντας από το κράτος να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία.

Στην προσφυγή αναφέρεται ότι αυτά τα όπλα «εξυπηρετούν δυνάμεις που ασπάζονται ανοιχτά μια νεοναζιστική ιδεολογία» και επικαλούνται  στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «η δεξιά πολιτοφυλακή του Αζόφ, μέλη της οποίας ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, υποστηρίζονται από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας»!

Οι βρώμικες υπεργολαβίες και οι χρήσιμοι ναζί

Το Ισραήλ πιθανότατα δεν θα ήθελε να προμηθεύει όπλα στους Ναζί, αλλά, ως γνωστόν, όταν οι ΗΠΑ δεν θέλουν να κάνουν κάτι ανοικτά αναθέτουν την αποστολή στον «συνήθη» ύποπτο για τέτοιες δουλειές!

Εξάλλου, το 2018, στο νομοσχέδιο για τις κρατικές δαπάνες των ΗΠΑ είχε ψηφιστεί διάταξη που απαγόρευε «την αποστολή όπλων από  τις Η.Π.Α. στο τάγμα Αζόφ», το οποίο περιγράφεται ως αμφιλεγόμενη υπερεθνικιστική πολιτοφυλακή στην Ουκρανία που έχει δεχτεί νεοναζί στις τάξεις της.

Οπότε, επισήμως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν να προμηθεύουν όπλα στο τάγμα του Αζόφ, αλλά η CIA, που έχει μια μακρά ιστορική σχέση με τους υπερεθνικιστές της Ουκρανίας -πάει πίσω μέχρι την κυβέρνηση Τρούμαν- ήθελε να εκπαιδεύσει και να οπλίσει τους ιδεολογικά αντι-Ρώσους ναζιστές, καθώς  τους θεωρεί ως τους πλέον αξιόπιστους στην Ουκρανία για μια προγραμματισμένη εξαντλητική και μακρά σύγκρουση με τη Ρωσία.

Έτσι, η λύση στο πρόβλημα ήταν η ανάθεση του εξοπλισμού τους στον σύμμαχο, Ισραήλ.

Η διαδρομή των αναθέσεων μέχρι την… ανεύρεση προέδρου

Ακολουθώντας, πάντως, την κλασική διαδρομή του χρήματος, μπορούμε να ιχνηλατήσουμε και τη διασύνδεση  ΗΠΑ-Ισραήλ-Κολομόϊσκι και Ζελένσκι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν να προμηθεύουν όπλα στους Ουκρανούς ναζί, ούτε η «μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο» μπορούσε να εμπλακεί στις εκλογές μιας άλλης χώρας (εντάξει, όχι στις εκλογές μιας ευρωπαϊκής χώρας τουλάχιστον. Θυμίζουμε το «Fuck EU») .

Από την άλλη, ούτε το Ισραήλ ήθελε πραγματικά να πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη. Τη στιγμή μάλιστα που το Ισραήλ δεν είναι κι ο αγαπημένος «εταίρος» της Ευρώπης, ενώ οι Ουκρανοί, ως γνωστόν, έχουν κάποιο προβληματάκι με τους …Εβραίους! 

Να σημειωθεί ότι το 2018, ο ραβίνος της πόλης Λβιβ,  όπου τα γκράφιτι με σβάστικα «διακοσμούν» δημόσια κτίρια και εβραϊκούς τάφους, είχε αναγκαστεί να προσλάβει προσωπική ασφάλεια.

Έτσι, εκεί που οι ΗΠΑ χρειάζονται το Ισραήλ για να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αυτό ανταποκρίθηκε προχωρώντας, όμως, και σε μια μερική ανάθεση των καθηκόντων του, μέσω του Κολομόισκι, ο οποίος έπρεπε να βάλει μπροστά τον μικρό του «αστέρα» να δουλέψει. Εξ ου και η μεγάλη στήριξη και  πλούσια χρηματοδότηση στην προεκλογική εκστρατεία Ζελένσκι.

Γιατί ο Πρόεδρος θα έπρεπε να είναι Εβραίος; 

Στο ερώτημα γιατί ο Πρόεδρος θα έπρεπε να είναι Εβραίος, μια πιθανή απάντηση θα μπορούσε να είναι, ότι στο πλαίσιο ενός πολέμου με τη Ρωσία, μπορεί να υπηρετήσει μια σειρά από λειτουργίες. 

Πρώτον, να είναι απολύτως πειθήνιος. Κι ο Εβραίος πρόεδρος Ζελένσκι θεωρείται ουσιαστικά υπάλληλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη, σηματοδοτεί το κόστος που πρέπει να πληρώσουν οι Ουκρανοί ναζί στους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, οι  οποίοι φαίνεται να ξεπλένουν μ΄ αυτό τον τρόπο τη βρώμικη συμβίωσή τους με τους νεοναζί.

Δεύτερον, ο Εβραίος πρόεδρος  Ζελένσκι δεν έχει ιδέα από γεωπολιτικά παιχνίδια και έτσι μπορεί να κάνει ό,τι του λένε ή, τουλάχιστον, να μην κάνει τίποτα!

Τρίτον, ο Ζελένσκι είναι αναμφισβήτητα το τέλειο εξώφυλλο σε έναν πόλεμο προπαγάνδας, που απαντά στο καρφί Πούτιν ότι οι ΗΠΑ συνδέονται με τους Ναζί.

Έτσι, ένας ρωσόφωνος Εβραίος ηθοποιός της κρίσης, χορεύοντας με τα «αστέρια» και τις «ρίγες», μπορεί κάλλιστα να χρησιμεύσει ως προσωρινό φύλο συκής του πραγματικού μηχανισμού στον proxy πόλεμο της Ουκρανίας.

Δηλαδή, ενός κράτους που έχει καταληφθεί από ναζί φανατικούς, ιδεολόγους, πολεμιστές  που ποτέ δεν θα συνθηκολογήσουν!!  Και βέβαια όλες αυτές οι κινήσεις της αμερικανικής πλευράς δείχνουν ότι προετοίμαζαν και περίμεναν αυτόν τον πόλεμο, πώς και πώς!

  1. Όποιος θέλει να καταλάβει καλύτερα τις στενές σχέσεις ναζισμού, εθνικής συγκρότησης, αντιρωσικής εγκληματικής δράσης, και ηρωοποιησης εγκληματιών πολέμου που έχει συμβεί στην Ουκρανία δεν έχει παρά να αναλογιστεί την περίπτωση του εγκληματία, δοσίλογου, ταγματασφαλίτη Γριβα-Διγενή, της ανθελληνικής δράσης του στην Ελλάδα, της αντιστασιακής και μετέπειτα τρομοκρατικής δράσης του στην Κύπρο, που τελικά υπονόμευσε την Κυπριακή Δημοκρατία και έδωσε λαβές στην Τουρκική εισβολή.

    Δυστυχώς, η πλύση εγκεφάλου των μετεμφυλιακων χρόνων έχει καταστήσει τον εν λόγω ανθέλληνα εγκληματία, ήρωα που τιμάται ακόμη και σήμερα από κομμουνιστοφάγους δήθεν πατριώτες, δείχνοντας απλά την πνευματική στειρότητα και το αδιέξοδο του πατριωτικού χώρου και του ελληνικού εθνισμού.

    Αν εδώ στην ανεπτυγμένη Ελλάδα της σχετικής αφθονίας και γνώσης (σε παγκόσμια κλίμακα) δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την διαφορά ανάμεσα σε ένα δοσίλογο και έναν πατριώτη, τι να περιμένει κανείς από την πάμφτωχη, λεηλατημένη και ιστορικά μπερδεμένη Ουκρανία;

  2. Ναζί, νεοναζί, εθνικιστές, εβραίοι….’Oλοι μαζί ?

    Το είχε προβλέψει ο Διονύσης!

    “Αχ, ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει
    Κι ο Αδολφος του χαϊδεύει τα μαλλιά
    διαμαντένιο δαχτυλίδι του φοράει
    και πετούν αγκαλιασμένοι μακριά
    Ολαρία ολαρά, γύρω γύρω τα παιδιά
    ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ’ ένα χίπη,
    ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά
    ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη
    κι η παρθένα με τον σατανά”

    Αυτή είναι η μια εξήγηση. Από την άλλη υπάρχει και μια πιο απλή που μιλάει για ένα δικτάτορα που εισέβαλλε στη διπλανή του χώρα και που μάλλον δεν υπολόγισε καλά τα πράγματα!

  3. 1. “Fk EU”. Ο Κίσσινγκερ είχε πει πολύ πιο αιχμηρά και χωρίς ύβρεις: “Ε.Ε; Και ποιον θα πάρω τηλέφωνο;…” Άδικο είχε;

    2. Ζελένσκι, Εβραίος κλπ. Το Μάιν Καμπφ έχει μελετηθεί πολύ από τους Ισραηλινούς. Η γνώση του αντιπάλου εν γένει, είναι εκ των ουκ άνευ για την κατανόηση των αιτιών των ιστορικών γεγονότων και για την χάραξη μιας στρατηγικής για το μέλλον.

    3. Τεράστιο το άρθρο σας, με αρκετά αντικειμενικά στοιχεία, ωστόσο παραλείπει πως τα γεγονότα της Πλατείας Μαϊντάν απεκλήθησαν η “Επανάσταση της Αξιοπρέπειας” (και όπου ασφαλώς θα συνέρρεαν όλες οι ξένες δυνάμεις που είχαν συμφέρον) αλλά όπου όταν εμφανίστηκαν οι ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες το 1 εκ. απλού κόσμου έφυγε για να μείνουν οι Ουκρανοί Εθελοντές και έτσι γεννήθηκε το Αζόφ.

    Όμως η τελευταία πρόταση του άρθρου συμπυκνώνει όλη την ουσία, την αναπόδραστη αλήθεια “του πραγματικού μηχανισμού δηλαδή ενός κράτους που έχει καταληφθεί από ναζί φανατικούς, ιδεολόγους, ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΟΥΝ!!”

    [καλά, ναζί ξεναζί ένα 10%, ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΥΣΣΩΜΟΙΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΡΟΦ!!!]

    Η ιστορία γράφεται ενώπιόν σας κυριοι με πύρινα γράμματα στον Φάρο Αντίστασης που ονομάζεται ΑΖΟΦΣΤΑΛ.
    ____________________________
    Το άρθρο ενός ιταλου δημοσιογράφου στην Κορριέρε ντελλα Σέρα (τούτη είναι αριστερή; νομίζω…)

    Το έπος της Μαριούπολης και του… Τάγματος Αζόφ “θα καταστούν σίγουρα μάρτυρες αλλά και ήρωες του έθνους, μυθικά πρόσωπα για τις μελλοντικές γενιές των Ουκρανών” [και όχι μόνο φυσικά, δεν υπήρξε στην εποχή μας άλλο ανάλογο πολεμικού έπους και αντίστασης]

    Πώς η ηρωική αντίσταση των «σημαδεμένων» από τον Πούτιν ουκρανών υπερεθνικιστών επί σαράντα και πλέον ημέρες βοήθησε να αλλάξει η εικόνα τους εντός και εκτός Ουκρανίας
    Στις σαράντα και πάνω ημέρες που πολιορκούνταν ανηλεώς η Μαριούπολη από τους ρώσους εισβολείς, στη μαρτυρική πόλη εκτυλίχθηκε μια ανείπωτη τραγωδία αλλά και γράφτηκε ένα νέο ηρωικό έπος. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Αντρέα Νικάστρο, απεσταλμένος της Corriere della Sera στο Ντνίπρο της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Στα συντρίμμια της ισοπεδωμένης Μαριούπολης εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι υπέφεραν, εντελώς αβοήθητοι και ανήμποροι, επί πολλές εβδομάδες. Μεταξύ των ίδιων χαλασμάτων, ωστόσο, περίπου 3.000 στρατιώτες, εκείνες τις ίδιες ημέρες έγραφαν τη δική τους εποποιία, ενσαρκώνοντας εκείνο το «ουκρανικό» πνεύμα την ύπαρξη του οποίου αρνιόταν οργισμένα έως και πριν από μερικές εβδομάδες ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ιταλός δημοσιογράφος επισημαίνει στην ανταπόκρισή του πως οι υπερασπιστές της Μαριούπολης που θυσιάστηκαν για να επιβραδύνουν την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων εισβολής, θα καταστούν σίγουρα μάρτυρες αλλά και ήρωες του έθνους, μυθικά πρόσωπα για τις μελλοντικές γενιές των Ουκρανών. Την υπεράσπιση της Μαριούπολης ανέλαβαν οι πεζοναύτες της 36ης Ταξιαρχίας του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού και, κυρίως, οι μαχητές του Τάγματος Αζόφ. Αρχικά μια σκοτεινή ατμόσφαιρα περιέβαλε την πολυσυζητημένη παραστρατιωτική οργάνωση, τα μέλη της ήταν οι σκληροπυρηνικοί ακροδεξιοί εθνικιστές, οι «νεοναζιστές» που ο ρώσος πρόεδρος ήθελε πάση θυσία να εξαφανίσει από την Ουκρανία. Ομως έπειτα από σχεδόν επτά εβδομάδες πολέμου μεταμορφώθηκαν από τουλάχιστον ύποπτοι σε ήρωες. Το λουτρό του αίματος τους στη Μαριούπολη «ξέπλυνε το όνομά τους» όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στο εξωτερικό, «στην Ιαπωνία το Τάγμα Αζόφ διαγράφηκε από τη λίστα των “διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων” και προτάθηκε για αναφορά στο Μπουσίντο, τον κώδικα τον Σαμουράι», μας πληροφορεί ο ιταλός ανταποκριτής. Στο έπος των υπερασπιστών της Μαριούπολης εντάσσονται αναμφίβολα και οι διαδόσεις περί μιας μυστικής αεροπορικής αποστολής που πραγματοποίησαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για να τους συνδράμουν στο ηράκλειο έργο τους. Κυκλοφορούν φήμες για πέντε ελικόπτερα που πέταξαν σχεδόν ξυστά στο έδαφος, νύχτα φυσικά, μέχρι τη Μαριούπολη για να περισυλλέξουν τραυματίες και να εφοδιάσουν τους εναπομείναντες μαχητές με πυρομαχικά και φάρμακα. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως παρόμοιες αποστολές πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από μία, έως ότου οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ελικόπτερο. Ο Αντρέα Νικάστρο, εμφανώς εντυπωσιασμένος από το σθένος των Ουκρανών που αντιστέκονται, διερωτάται εάν η παραπάνω ανεξακρίβωτη είδηση αποτελεί «ένα έπος μέσα στο έπος» της Μαριούπολης, υποστηρίζοντας πως «και μόνο το γεγονός της σύλληψης ενός παρόμοιου σχεδίου καταδεικνύει το θάρρος που μπορεί αναδείξει και να εμφυσήσει η αντίσταση στη Μαριούπολη». Στο ρεπορτάζ του αναφέρει πως υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ενδείξεις ότι η παραπάνω ιστορία θα μπορούσε να είναι αληθινή. Η πρώτη σχετίζεται με την κηδεία ενός πιλότου ελικοπτέρου που πραγματοποιήθηκε στο Ντνίπρο. Το γεγονός δεν κοινοποιήθηκε από κάποιον εκπρόσωπο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αλλά από την οικογένεια του άτυχου 23χρονου που έχασε τη ζωή του, «υπηρετώντας την πατρίδα». O δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε στο Associated Press πως περισσότεροι από 10.000 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης. Εδώ τάφοι πολιτών δίπλα στις πολυκατοικίες σε φωτογραφία της 10ης Απριλίου/ REUTERS/Alexander Ermochenko Την ίδια ώρα διάφοροι ρωσικοί ενημερωτικοί ιστότοποι, περιλαμβανομένου και του κρατικού πρακτορείου Ria Novosti, ανακοίνωσαν την κατάρριψη ενός ή και δύο ουκρανικών ελικοπτέρων που φέρεται να «αποπειράθηκαν να φτάσουν στη Μαριούπολη για να φυγαδεύσουν τους διοικητές του Τάγματος Αζόφ». Επιπρόσθετα μέλη του Τάγματος έχουν αναφέρει περισσότερες από μία φορές πως έλαβαν προμήθειες (πώς αλλιώς, εάν όχι μέσω αερογέφυρας; ) αλλά και ότι μια μυστική αποστολή φυγάδευσης εξετάζεται από τα ουκρανικά επιτελεία. «Αυτή είναι μια κατηγορία διαφορετική από την προπαγάνδα, αυτός είναι ένα έπος εν τη γενέσει», καταλήγει ο Αντρέα Νικάστρο. Δυστυχώς, όμως, η ηρωική αντίσταση των υπερασπιστών της Μαριούπολης δεν μπορεί να αλλάξει την τραγική πραγματικότητα. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας πως οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και χημικά όπλα κατά των μαχητών της πόλης (σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τάγματος Αζόφ οι Ρώσοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία επίθεση με «άγνωστης προέλευσης» χημική ουσία) ενώ ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε στο Associated Press πως περισσότεροι από 10.000 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο ο αριθμός των νεκρών αμάχων να ξεπεράσει τις είκοσι χιλιάδες

    το άρθρο βρίσκεται στο protagon

  4. Συγχαρητήρια στο antinews!
    Εξαιρετικό άρθρο που αναδεικνύει πειστικά τη στενότατη σχέση του ουκρανικού εθνικισμού τόσο με τα αμερικανικά σχέδια εξουδετέρωσης της Ρωσίας ως κυρίαρχο έθνος, όσο και με το ναζισμό.
    Βεβαίως για τον ουκρανικό ναζισμό 3ης γενιάς, untermenschen δεν είναι οι Εβραίοι αλλά οι Ρώσοι.

  5. Aνεξαρτητα απο τη συμπαρασταση που οφειλουμε να δειχνουμε προς το λαο της Ουκρανιας -οπως και σε καθε λαο- που υφισταται τις δραματικες συνεπειες του καθε πολεμου, καιρος ειναι να αρχισει να ενημερωνεται συστηματικα ο κοσμος για το πραγματικο καθεστως αυτης της χωρας. Φτανουν οι μελοδραματικες μυθοποιησεις του “ηρωα Ζελενσκι” ο οποιος δεν ειναι παρα μια διεφθαρμενη μαριονετα των ΗΠΑ – σημειωτεον εχει βγαλει τα λεφτα του στο εξωτερικο !- που εξυπηρετει τα συμφεροντα τους και οδηγει τη χωρα του στην καταστροφη. Ειναι προφανες πως ουτε οι Αμερικανοι – ουτε βεβαιως οι αμερικανοδουλες ευρωπαϊκες κτβερνησεις- δεν δινουν δεκαρα τσακιστη για την Ουκρανια και για τα θυματα της εισβολης. Το μονο που τους ενδιαφερει η συνεχιση αυτου του “πολεμου δι αντιπροσωπου” κατα της Ρωσιας, με στοχο να την εξασθενισουν -αλλα και του οικονομικου πολεμου κατα της Ευρωπης, ωστε να την εξασθενισουν κι αυτη- για να μπορεσουν να αντιμετωπισουν καλλιτερα τον πραγματικο τους αντιπαλο που ειναι η Κινα. Ο Ζελενσκι λοιπον ειναι ο χρησιμος “ανθρωπος τους”” που κλαιγεται και ζηταει διαρκως οπλα, ωστε να διαιωνιζεται αυτος ο βολικος πολεμος. Κι οπως συνεβηκε με τον πολεμο στο Ιρακ, με την εισβολη στη Γιουγκοσλαβια, με την εισβολη στο Αφγανισταν, κλπ, τα ελεγχομενα διεθνη ΜΜΕ ταϊζουν τους ευπιστους δυτικους λαους, αλλοτε με ψευδεις, αλλοτε με συναισθηματικα φορτισμενες πληροφοριες ( “οπλα μαζικης καταστροφης” , “Μπιν Λαντεν”, ο “κακος Μιλοσεβιτς”, κλπ !) ωστε να δικαιολογουνται στις συνειδησεις οι εισβολες κι οι καταστροφες που συμφερουν (τους εμπορους οπλων, τα χρηματιστηρια, τα lobbys, κλπ). Και ναι μεν ο κοσμος αρχικα τεινει να καταλαβαινει ποια ειναι τα βρωμικα παιγνιδια που παιζονται, στη συνεχεια ομως τεινει να ξεχναει αυτα που ειχε καταλαβει, ετσι επαναλαμβανεται καθε φορα η ιδια στρατηγικη της παραπληροφορησης και της προπαγανδας.

  6. Εκείνο που δεν εξετάζεται είναι η θέση που έχουν στις συγκρούσεις οι υπάρχοντες Εβραίοι της Ουκρανίας,όχι ο Ζελένσκι αλλά οι απλοί άνθρωποι.Η μεγάλη πλειοψηφία είναι με την Ουκρανία.
    Δύσκολο να γινόταν αυτό με ναζιστικό καθεστώς.
    Ο Ζελένσκι πήρε 70% στις εκλογές και στις ουκρανικές εκλογές ψηφίζουν Ουκρανοί και όχι Αμερικανοί.
    Ο προηγούμενος πρόεδρος Ποροσένκο είναι και αυτός στα χαρακώματα.
    Η διαφορά της Ουκρανίας από τα αδελφάκια της Ρωσία και Λευκορωσία είναι ότι στην Ουκρανία οι πρόεδροι ΑΛΛΑΖΟΥΝ κάθε τέσσερα χρόνια ενώ στις άλλες δύο είναι οι ίδιοι εδώ και 20 χρόνια,ο Πούτιν και ο Λουκασένκο.

  7. Θα μπορούσε να εξηγήσει κάποιος, τί ακριβώς σημαίνει “εβραίος”…Επιστημονικά δεν είναι δηλωτικό εθνότητας, αλλά σημαίνει τον περιπλανώμενο, και παράγεται από τήν λέξη “Ιβρί”…
    Εάν μιλάμε για Ιουδαίους ή για Ισραηλίτες, τότε διαφέρει το πράγμα….Αλλά και πάλι θα πρέπει να μάς εξηγήσουν κάποιοι, εάν στις δύο τελευταίες έννοιες δίνουν θρησκευτική ή εθνοφυλετική διάσταση…. Εάν ισχύει το πρώτο, τότε τί τούς ενδιαφέρει το θρήσκευμα; Εάν πάλι ισχύει το δεύτερο, τότε θα πρέπει να μην αυθαιρετούμε, αλλά να σεβώμαστε, το πώς βλέπει ο καθένας τον εαυτόν του…Στο κάτω-κάτω, όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα τού αυτοπροσδιορισμού ….Το αυθαίρετο τσουβάλιασμα όλων κάτω από μία ταμπέλα, το επεχείρησαν οι Εθνικοσοσιαλιστές και οι Σιωνιστές…Οι τελευταίοι μέχρι και σήμερα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...