Το ελληνικό χρηματιστήριο ενέργειας και ο… αστυνόμος Μπέκας!

Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών

Το 1958 δημοσιεύτηκε σε συνέχειες (με πρωτοβουλία του Γιάννη Μαρή!) στην εφημερίδα «Ακρόπολη» το «μυθιστόρημα των 4» κορυφαίων λογοτεχνών της γενιάς του 1930.

Βενέζης-Μυριβήλης-Τερζάκης-Καραγάτσης.

Στην συνέχεια έγινε και βιβλίο (από την «Εστία») πουλώντας χιλιάδες αντίτυπα.

Το 2020 πάλι 4 δημιούργησαν ένα άλλο μυθιστόρημα αυτή την φορά με εμπνευστή όχι τον Γιάννη Μαρή, αλλά τον Κωστή Χατζηδάκη.

Αλλά αυτό το μυθιστόρημα των νέων 4 είχε και τίτλο.

«Απελευθερώνουμε την αγορά ενέργειας και ρίχνουμε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τους απλούς καταναλωτές».

Οι νέοι 4 δεν ήταν λογοτέχνες, αλλά διευθύνοντες σύμβουλοι .

Στην ΔΕΗ, στην ELPEDISON, στην PROTERGIA και στον ΗΡΩΝΑ.

Στις 4 «καθετοποιημένες» εταιρίες παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Έτσι δημιουργήθηκε το Χρηματιστήριο Ενέργειας (target model) στην Ελλάδα.

Με καθυστέρηση είναι αλήθεια σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά και με μια ουσιώδη διαφορά.

Στην Ελλάδα το 100% της παραγόμενης ενέργειας περνάει μέσα από αυτό το Χρηματιστήριο, σε καμία άλλη χώρα δεν ξεπερνάει το 29%.

Έτσι το ηλεκτρικό ρεύμα των Ελλήνων παραδόθηκε στους 4.

Τα περί εποπτείας της ΡΑΕ είναι αστεία.

Μαζί με την εσπευσμένη απολιγνιτοποίηση (δηλαδή την αντικατάσταση του λιγνίτη από το φυσικό αέριο) δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για τρελά κέρδη των 4 με αντίστοιχους τρελούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα 10.000.000 των Ελλήνων.

Τα δύο videos-ντοκουμέντα είναι αποκαλυπτικά της πολιτικής μυθοπλασίας με την οποία παρουσιάστηκε αυτή η… μεταρρύθμιση, πρόκειται για έξοχη μυθιστορηματική πολιτική αφήγηση.

Το ένα video από το συνέδριο του Economist (16-09-20) και το άλλο video από την ολομέλεια του κοινοβουλίου (04-12-20) όταν η μεταρρύθμιση είχε ήδη ξεκινήσει (την 1η Νοεμβρίου 2020).

Άλλοθι για τον πρωταγωνιστή δεν υπάρχει αφού μέχρι και η “Καθημερινή” έγραφε (στις 07-12-20) ότι «Η εφαρμογή του target model αλά ελληνικά τετραπλασίασε τις τιμές στην χονδρεμπορική αγορά ρεύματος».

Τότε λοιπόν φθινόπωρο του 2020 εν μέσω πανδημίας και καραντίνας ετέθησαν οι βάσεις της χρηματιστηριακής κερδοσκοπίας με το ηλεκτρικό ρεύμα του απλού Έλληνα.

Ο Πούτιν και ο Ζελένσκι ήρθαν πολύ αργότερα.

Πρόκειται για πολιτικό (αλλά και ιδεολογικό! Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας;) «έγκλημα» το οποίο δεν χρειάζεται καν τον αστυνόμο Μπέκα για να το στοιχειοθετήσει.

Δείτε τα δύο videos και ακούστε τα σχετικά σχόλια από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΛΛΑΔΑ 94,3 FM»:

https://youtu.be/gmREvfO6Evo
https://youtu.be/TSAJZoZS5BA

Τελευταία άρθρα

Αυτά συμβαίνουν και εις στην αλλοδαπήν

Το πόσο καλή, αλλά και το πόσο παιδαριώδης είναι η κυβερνητική προπαγάνδα είναι γνωστό ακόμη και στην… κυβέρνηση. Πρόσφατο...

Δικαιοσύνη στην Ελλάδα; Μπουχαχαχά!

Ίμια, Οτσαλάν, Χρηματιστήριο, Siemens, ολυμπιακά έργα, βαλίτσες μετρητών σε κομματικά ταμεία, «λίστα Λαγκάρντ». Πήγε κάποιος φυλακή;  Του Παναγιώτη ΛιάκουΈχουμε τους...

«Είναι η βαρβαρότητα…»

«Είναι η βαρβαρότητα. Την βλέπω να 'ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για...

Κρίμα την πειθαρχία

Για πολλά μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους Έλληνες, εκτός από το ότι ήμαστε λαός απείθαρχος. Τουναντίον, είμαστε ίσως ο...