«Εδώ Μαρινάκης!»
Στην πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή «Ελλάδα, καλημέρα» στον ΕΛΛΑΔΑ 94,3FM που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος μίλησε ο διαγραφείς ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κύρτσος.
«Ποιος σε ενημέρωσε για τη διαγραφή σου;» τον ρώτησε στο τέλος της συνέντευξης ο Ντινόπουλος.
«Εκεί που έτρεχα με διάφορες υποχρεώσεις, χτυπάει το τηλέφωνο και ακούω: Γεια σας, Μαρινάκης!» απαντάει ο Κύρτσος και συνεχίζει: «Σκέφτηκα και εγώ ποιος Μαρινάκης. Μπερδεύτηκα λιγάκι. Απαντάω γεια σας. Μου λέει ξέρετε θα ανακοινωθεί σε λίγο η διαγραφή σας από τη Νέα Δημοκρατία. Εκεί κατάλαβα, φυσικά, ποιος Μαρινάκης είναι».
Στη συνέχεια ο μέχρι εκείνη τη στιγμή ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε στον Παύλο Μαρινάκη, γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας: «Εντάξει αγόρι μου, εσένα σε συμπαθώ κιόλας, αλλά εσένα βρήκαν να μεταφέρεις το μήνυμα, δεν μπορούσε ο Μητσοτάκης που πήρε την απόφαση να με ενημερώσει που τον ξέρω και τόσο καιρό…».
Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Κύρτσος στον Αργύρη Ντινόπουλο ο Παύλος Μαρινάκης του απάντησε «δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στην πολιτική», ο Κύρτσος τον ευχαρίστησε και έτσι έκλεισε η συνομιλία.
«Αυτή ήταν η διαγραφή μου» συνεχίζει στη συνέντευξή του ο διαγραφείς ευρωβουλευτής «ούτε πειθαρχικά, ούτε να παρουσιάσω τις θέσεις μου, να απολογηθώ ούτε καμία δημοκρατική διαδικασία εσωκομματική. Το αποφάσισε ο Μητσοτάκης που κάπου ήταν στο Μόναχο».
Στην ίδια συνέντευξη ο Γιώργος Κύρτσος λέει ότι ενώ το «κατηγορητήριο» για τον ίδιο ήταν η δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό την ίδια ώρα στο Μόναχο ο πρωθυπουργός σε μια διεθνή συνδιάσκεψη για την ασφάλεια και για το Ουκρανικό, αναφερόταν στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας και στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Και καταλήγει ο Γιώργος Κύρτσος: «Ό,τι θέλει κάνει, είναι ανεξέλεγκτος και θα το πληρώσει ακριβά η Νέα Δημοκρατία».
Ακούστε απόσπασμα ή όλη τη συνέντευξη στα παρακάτω videos: