Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.
Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη γυναικεία κωπηλασία, που θα μπορούσε να είναι και αργυρό καθώς η διαφορά από τις δεύτερες κινέζες ήταν μόλις 16 εκατοστά του δευτερολέπτου.
Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) στον τελικό πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09, χάνοντας το ασημένιο μετάλλιο κυριολεκτικά στην τελευταία κουπιά από τις Κινέζες Σου Ντονγκσιάνγκ και Γουενί Χουάνγκ (7:11.93). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ, που σημείωσαν επίδοση 7:09.30.
Στις δηλώσεις τους μετά την κούρσα, οι δύο αθλήτριες αφιέρωσαν την επιτυχία στον εαυτό τους και σε όλους εκείνους που τις στήριξαν. «Ο αθλητισμός είναι γιορτή. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το πώς νιώθω. Δεν ξέρω αν πρέπει να στεναχωρηθώ που χάσαμε στην




