Απεμπλοκή από τη συγκυβέρνηση ζητούν επτά μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, έστειλαν σήμερα επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του οργάνου, θέτοντας σε αμφισβήτηση τις βασικές επιλογές της ηγεσίας. Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ διολίσθησε σταδιακά, ιδεολογικά, εφαρμόζει χαλαρές πολιτικές διαδικασίες,ενώ παρατηρούν ότι υπάρχουν και προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Τονίζεται ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του Κινήματος «επέδειξε τη μέγιστη ανοχή» στη νέα ηγεσία του Κινήματος, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση που προέρχεται από την τρόϊκα και είναι η απόλυτη εφαρμογή,του νεοφιλελεύθερου μοντέλου,στην Ελλάδα.

Στην ηγεσία καταλογίζεται ότι δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση, εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική. Επίσης η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλάισιο, σε αντίθεση με ότι έκανε στη Γερμανία το SPD.

Τα επτά μέλη της ΚΠΕ, τα οποία ,όπως αναφέρουν, φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ζητούν, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν, στην αυριανή συνεδρίαση:

1. Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.

2. Η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.

3. Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων» της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα-κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Άδικη η Ελλάδα, λέει το 80,4%...

Ως μία ουσιωδώς άδικη χώρα, η οποία κυριαρχείται από φορολογικές και οικονομικές...

Ο Ευάγγελος Σπυρίδωνος και το βιβλίο για παιδιά

Ο Ευάγγελος Σπυρίδωνος (1900-1977), από τα Λεχαινά της Ηλείας, είναι μια εξέχουσα περίπτωση...

Η μαζική εισβολή διαψεύδει τον Πλεύρη

Η επικοινωνιακή στρατηγική του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με επικεφαλής...

«Η υγεία του εδάφους κρίνει το μέλλον της Θεσσαλίας»

Η προστασία του εδάφους και η αποκατάσταση των φυσικών πόρων της Θεσσαλίας...