Βολικά… σαμαρικά αντάρτικα

Του Όφι Ιοβόλου 

Στα κάγκελα ανέβηκε πάλι ο Σαμαράς εξαπολύοντας νέους μύδρους κατά του Μητσοτάκη με αφορμή αυτή τη φορά την επιτάχυνση του διαβόητου μπολιάσματος με πρόσφυγες από χώρες που δεν έχουν πόλεμο.

Είχαν προηγηθεί τα πυρά κατά του πειρατή γείτονα, τα οποία όπως θα διαπιστώσατε αποδείχτηκαν άσφαιρα. Ο Κυριάκος τον έγραψε κανονικότατα στα παλαιότερα των υποδημάτων του και δεν έδωσε μόνο απλόχερα το πολυπόθητο καζάν-καζάν στον Ερντογάν, αλλά έβαλε και τον Γεραπετρίτη να τον προσκυνήσει καθιστώντας του σαφές ότι η επιστροφή της Ελλάδας στον ραγιαδισμό είναι δεδομένη.  

Παρά την αποτυχία άνοιξε νέο πεδίο λαμπρής δόξας για τον… πατριώτη Αντώνη ένεκα της επιταχυνόμενης πλέον αντικατάστασης πληθυσμού με την πρόφαση της έλλειψης εργατικών χεριών.  

Με τον Σαμαρά να ξαναπυροβολεί τον Κυριάκο για την εθνομηδενιστική του πολιτική.

Και αυτά τα πυρά όμως θα αποδειχτούν άσφαιρα.

Διότι ο Κυριάκος γνωρίζει ότι οι λεονταρισμοί του Σαμαρά γίνονται προς ενίσχυση του σκοροφαγωμένου πατριωτικού του προφίλ ώστε να ισχυροποιεί τον άτυπο ρόλο του δεξιού τσοπάνου της κυβέρνησης για να μπορεί να διεκδικεί ανταλλάγματα.

Όχι μεγάλα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας (του τη στέρησε το βαθύ παρακράτος της Αγίας Οικογένειας), αλλά μικρά όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κοινώς, πρόκειται για βολικά… σαμαρικά αντάρτικα.

Το πολύ πολύ παρέα με κάποιους δικούς του βουλευτές να μην ψηφίσει την τροπολογία για τους λαθρομετανάστες.

Αντίστοιχο σκηνικό είχε επαναληφθεί και με τα γνωστά σκοπιανά μνημόνια, τα οποία ακόμα αγνοούνται.

Ίσως να έχει την ίδια τύχη και η έμμεση νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών.

Αν και φρονουμε ότι ο Κυριάκος είναι αναγκασμένος να την περατώσει γιατί πρόκειται για ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα. Κίνηση που θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για τις ευρωπαϊκές κατακτήσεις που ορέγεται. Άλλωστε, δε θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα καθώς η αστεία-ανύπαρκτη αντιπολίτευση θα τον βοηθήσει εκ νέου να υλοποιήσει τους στόχους του.

Με τον Σαμαρά να μένει με τις τζούφιες τουφεκιές στο χέρι.

Μέχρι και ο Άδωνις σας άδειασε κύριε Σαμαρά! Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας;

Να γίνουν τα τουρκικά ημιεπίσημη γλώσσα και να ανοίξει τζαμί δίπλα στην Ακρόπολη; Διότι εκεί μας οδηγεί ο Κυριάκος, τον οποίο μας φορτώσατε τυφλωμένος από την καταστροφική εμμονή σας για δικαίωση.

Ή νομίζετε ότι θα κάνετε κάποιο καινούριο παρασκηνιακό ντιλ με τον Μητσοτάκη, όπως αυτό που κάνατε προεκλογικά επισημοποιώντας το αλαμπρατσέτα στην Καλαμάτα, ώστε να συνεχίσετε να βυσσοδομείτε ανεμπόδιστος;

Σε λίγο γίνεστε 75 ετών. Η επιθυμία σας να ολοκληρώσετε την καριέρα σας με το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα για να υποδύεστε τον εθνάρχη, εκ των πραγμάτων αποτελεί πια όνειρο θερινής νυκτός.

Επομένως, για να μη γραφτείτε στις μαύρες δέλτους της Ιστορίας ως ο άνθρωπος που έβαλε πλάτη στη μετατροπή της χώρας σε μικρή οθωμανική επαρχία (ονομασία εμπνεύσεως Μητσοτάκη σε ανύποπτο χρόνο), οφείλετε να πράξετε τα δέοντα.

Ήτοι, να ακολουθήσετε τον δρόμο που χάραξε ο Καραμανλής.

Αυτόν της παραίτησης δηλαδή, βροντοφωνάζοντας κι εσείς από τη μεριά σας ότι δε συναινείτε στο ξεπούλημα της Ελλάδας. Έτσι, θα δημιουργηθούν τα απαραίτητα πολιτικά τετελεσμένα ώστε να προκύψουν οι αναγκαίες για τη σωτηρία της πατρίδας συνθήκες (το έχουμε γράψει πολλάκις: Εφιάλτης διαρκείας…!!!).

Κατά αυτόν τον τρόπο θα διαψεύσετε και τις κακές γλώσσες που υποστηρίζουν ότι ένας ακόμη λόγος που παραμένετε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, είναι για να εξασφαλίσετε τη… μεταβίβαση της βουλευτικής σας έδρας στον γιο σας όταν αποφασίσει να εισέλθει στο Κοινοβούλιο.

Θα επανέλθουμε…

  1. Όχι ιοβόλε
    Αν κάποιοι πιάστηκαν κορόιδα του πατριδοκαπηλου δεν ήμασταν εμείς

  2. Ο Μητσοτάκης όταν φύγει θα συμπαρασύρει μαζί του όλο το πολιτικό σύστημα. Δεν θα γλυτώσει ούτε ένας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί από κανέναν που έχει ευθυνη για την κατάντια της, και ένας απ αυτούς είναι και ο Σαμαράς

  3. Πολύ σωστά τα αναρτήσατε Παναγιώτη Μαζί με τον κίκη και όλοι οι υπόλοιποι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αυτούς γιατί δεν τους απέκλεισαν;

Με την απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου ως γνωστόν εγκρίθηκε η συμμετοχή 31 κομμάτων στις ευρωεκλογές, ενώ...

Και γονεύς βουλευτού να είσαι δεν έχεις τύχη σε αυτό...

Η οργή ξεχειλίζει. Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι μπαίνοντας σε ένα νοσοκομείο μπορεί ένας ασθενής να καταλήξει, είναι...

Δεν σκοτώσαμε παιδιά όλοι μαζί!

Παλαιότερα ο Πάγκαλος (που ίσως στον Άδη να έχει την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν που είχε ο Αρδιαίος*, ο...

Δεν έφταιγεν ο ίδιος

Ο Θάνος Πλεύρης θα μείνει στην Ιστορία για την εξωφρενική πολιτική που άσκησε ως υπουργός Υγείας, επί κορονοϊού, και...