ΑΝΤΙπερισπασμοί: Στης ακρίβειας τον καιρό με 41 τα εκατό!

Από τον Κώστα Πρώιμο

*** Τον Χαρίτση της Καλαμάτας μετά της Αχτσιόγλου. Κάποιοι θέλουν να τους κοτσάρουν στον Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες το χεράκι του δεν το έχει βάλει ο Κυριάκος. Απλώς όταν δουλειά δεν έχει ο διάβολος ασχολείται με πάθος με τα τέκνα του. Για να μη θεωρηθεί ότι μιλάμε με γρίφους θα το παραθέσουμε πιο απλά: Από τους Θρακιώτες περιβάλλεται ο Νίκος με προστασία, αλλά από τους Μεσσήνιους θε να το βρει.

*** Πάντως τόση αυτογελοιοποίηση και αυτοδιασυρμό έχει να ζήσει η εγχώρια πολιτική τουλάχιστον από το «βρώμικο» 1989. Λες και επαναλαμβάνεται η ιστορία ένα πράμα. Να είστε σίγουροι πως και σύγχρονος Κοσκωτάς υπάρχει, ζει και βασιλεύει. Μόνο που τούτος είναι πιο προσεκτικός και τους έχει όλους δεμένους χειροπόδαρα.

*** Ανάπτυξη και δη πρωτόγνωρη ζούμε σε τούτη τη χώρα επί των ημερών του, διατυμπανίζει ξανά και ξανά ο Κυριάκος. Και δεν υπάρχει ούτε ένας στο διάβα του να τον ρωτήσει πώς αναπτυσσόμαστε ρε αρχηγέ; Όταν κάθε λεπτό και κάθε ώρα που περνάει το χρέος διογκώνεται; Πώς ευημερούμε όταν οι εισαγωγές επισκιάζουν τις εξαγωγές;  Πλάκα μας κάνεις; Το 70% των Ελλήνων δουλεύει οκτάωρο ώστε να μπορεί με το ημερήσιο μεροκάματο να αγοράσει δυο πίτσες και αυτές όχι σπέσιαλ ξέρεις, με μανιτάρια πιπεριές και αληθινή ντομάτα από πάνω, γιατί κοστίζουν περίπου τριάντα ευρώ πλέον.

*** Καλά τα έγραψε και ο Πορτοσάλτε πριν μέρες σε ένα άρθρο του απευθυνόμενο στους δουλοπάροικους – κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι στους πραίτωρες και τους κήνσορες του καθεστώτος: «Μητσοτάκης μέχρι να “χαθεί ο ήλιος”, αυτός ήταν ο τίτλος. Άσε ρε Άρη, μέχρι τότε θα… χαθούμε όλοι μας από την πείνα, αν δε σαλτάρουμε από κάνα μπαλκόνι μέσα στην τρέλα μας ή αν δεν πνιγούμε τον χειμώνα και δεν καούμε το επόμενο καλοκαίρι.

*** Και κάτι τελευταίο: Πολύ μας τα έχουν πρήξει τα… συκώτια με το 41% τοις εκατό που στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε 20%. Ό,τι κακό και αν προξενήσουν, όποια λαμογιά και αν κάνουν, όσο και να εξαπατήσουν όπως έπραξαν με τους ελεύθερους επαγγελματίες προσφάτως, επικαλούνται τη δήθεν ισχυρή εντολή που τους έδωσαν κάποιοι  αποβλακωμένοι και όσοι έπαιζαν μπάλα μαζί τους.

Δηλαδή, τι θέλετε ρε παλικάρια να μας πείτε; Ότι κάποιοι σας έχουν εξουσιοδοτήσει με την ψήφο τους να μας «ιππεύετε» νυχθημερόν και ποικιλοτρόπως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ένα τεράστιο «ΝΤΡΟΠΗ»

Ετούτο που συμβαίνει στην Ελλάδα 2.0 είναι πρωτοφανές. Ο κ. πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι δεσμεύεται πως στο εξής θα έχουμε...

Καταστρέψτε την Ελλάδα!

Στη φωτογραφία βλέπουμε τραβεστί, ομοφυλοφίλους και συντελεστές στην πρεμιέρα του φιλμ «Avant-Drag!», που προβλήθηκε στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης...

… Τ’ άτιμα τα συμφέροντα!

Είναι φως φανάρι ότι σκοτεινοί κύκλοι τον έχουν βάλει στο μάτι και προσπαθούν να τον ρίξουν από την εξουσία...

Η ηγεσία ως παρατράγουδο

Κάθε φορά που βλέπεις ποιοι και ποιες ηγούνται της πολιτικής ζωής του τόπου βεβαιώνεσαι και για την ύπαρξη Θεού...