Το Περλ Χάρμπορ No 3 και η 11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ: Προπαγανδιστικοί κωδικοί του τρόμου

Είναι επιτακτική η ανάγκη να είμαστε σε εγρήγορση για όσα ενδέχεται να βιώσουμε μετά το χτύπημα της Χαμάς, έχοντας ως πυξίδα την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, η οποία αξιοποιήθηκε από τα γρανάζια της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Του Κωνσταντίνου Βαθιώτη*

Όποιος έζησε την 11η Σεπτεμβρίου και θυμάται καλά τις περιγραφές και τις αναλύσεις που είχαν ακολουθήσει στα ΜΜΕ, ώστε να είναι σε θέση να τις συγκρίνει με εκείνες που κυριαρχούν στις μέρες μας μετά το χτύπημα της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, είναι πολύ πιθανό να αισθανθεί την ανάγκη να επισκεφθεί κάποιον «ειδικό», στον οποίο θα εξιστορήσει τις «παραισθήσεις» από τις οποίες βασανίζεται ως προς το τρέχον έτος του νέου χτυπήματος: είναι το 2001 ή το 2023; Αιφνιδιαστική η επίθεση της Αλ Κάιντα εναντίον της Αμερικής, αιφνιδιαστική και η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

To 2001, με το στόμα ανοιχτό είχε μείνει ολόκληρος ο πλανήτης, όταν μια υπερδύναμη, με μυστικές υπηρεσίες παγκόσμιου βεληνεκούς, δεν ήταν σε θέση να έχει πληροφορίες για το επικείμενο χτύπημα. Ειδικότερα, σχεδόν άπαντες αναρωτιόνταν πώς ήταν δυνατόν να πιαστούν στον ύπνο η CIA και το εκτεταμένο δίκτυο υποκλοπών «Έσελον», δεδομένου μάλιστα ότι το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είχε δεχθεί βομβιστική επίθεση και το 1993. Με το στόμα ανοιχτό έμεινε και το 2023 ο πλανήτης, που δεν μπορεί να χωνέψει ότι ένας Δαβίδ κατόρθωσε πάλι να εξευτελίσει τις μυστικές υπηρεσίες του ισραηλιτικού Γολιάθ! 

Επομένως, με διαφορά 22 ετών ξαναζούμε τον θρύλο της «ασύμμετρης απειλής», που αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των «νέων πολέμων», στον οποίο καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η τηλεοπτική μετάδοση πράξεων βίας που εισβάλλουν με τον πιο θεαματικό τρόπο μέσα στον χώρο μας (βλ. το βιβλίο του Μύνκλερ «Οι νέοι πόλεμοι. Νέοι εχθροί και νέες μορφές πολέμου», μτφρ.: Αναστασία Δασκαρόλη, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2006, σελ. 131, 141 επ.). Η πτώση των Δίδυμων Πύργων είχε χαρακτηρισθεί «Περλ Χάρμπορ Νο 2». Με «νέο Περλ Χάρμπορ», αλλά και με την «11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ» παρομοίασαν την πρόσφατη επίθεση της Χαμάς διάφοροι γεωπολιτικοί αναλυτές… 

Επίσης, δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας πολίτης οιασδήποτε χώρας που να μη γνωρίζει ότι, μετά την πτώση των Δίδυμων Πύργων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δηλώσει ότι «είμαστε σε πόλεμο», ενώ λίγο αργότερα «κήρυξε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Ω του θαύματος, εν έτει 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε μια δήλωση η οποία αντέγραφε τη ρητορική Μπους. Εξάλλου, σχεδόν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος είχε σπεύσει το 2001 να καταδικάσει την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, εκφράζοντας, κατά τα ειωθότα, φρίκη και αποτροπιασμό. Αντίστοιχες ήταν τον Οκτώβριο του 2023 οι αντιδράσεις και, ειδικότερα, η συντονισμένη καταδίκη της επίθεσης της Χαμάς από τους ηγέτες των διαφόρων κρατών. «We are all Americans» ήταν η φράση που βροντοφώναζαν οι προπαγανδιστές της αλληλεγγύης το 2001. «We are all Israelis» είναι η αλληλέγγυα ιαχή που εξαπλώνεται σήμερα από τους αντίστοιχους προπαγανδιστές. Κι όπως φωτίζουμε με λαμπιόνια τους δρόμους για να γιορτάσουμε την περίοδο των Χριστουγέννων, έτσι φωτίζουμε και τα Κοινοβούλια με τη σημαία του εκάστοτε πληττόμενου κράτους για να του δείξουμε ότι είμαστε στο… πλευρό του. 

Φυσικά, κανείς δεν εκπλήσσεται με την πολεμική ορολογία: Στον πολεμοχαρή κόσμο της παγκοσμιοποιημένης πολιτικής, όπου σχεδόν όλα τα μεγάλα προβλήματα και οι λεγόμενες «κρίσεις» βαφτίζονται «πόλεμοι», προκειμένου να επέλθουν οι πολυπόθητες κοσμοϊστορικές αλλαγές και να καταστούν πιο εύπεπτα τα δρακόντεια μέτρα εναντίον των πολιτών, μια επίθεση με πραγματικά όπλα και εκρηκτικά είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενο ότι θα χαρακτηρισθεί «πόλεμος». Οι ομοιότητες, όμως, ανάμεσα στην 11η Σεπτεμβρίου των ΗΠΑ και την «11η Σεπτεμβρίου» του Ισραήλ αποτελούν μια ιδανική αφορμή για να μην πιαστεί ξανά η ανθρωπότητα στον ύπνο.

Με πυξίδα τα γεγονότα που διαδέχθηκαν σε βάθος ετών την πτώση των Δίδυμων Πύργων, η οποία αξιοποιήθηκε από τα γρανάζια της Νέας Τάξης Πραγμάτων για τον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, είναι επιτακτική η ανάγκη να είμαστε σε εγρήγορση για όσα «φοβερά και τρομερά» ενδέχεται να βιώσουμε μετά το χτύπημα της Χαμάς. Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 ταυτίστηκε από πολλούς αναλυτές με το εναρκτήριο λάκτισμα ενός (ιδιότυπου;) Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Επί παραδείγματι, ο τίτλος της πρώτης σελίδας της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» (φ. 12/9/2001) ήταν «Γ΄ Παγκόσμιος Τρομοπόλεμος». Επίσης ο Κ. Κόλμερ στο άρθρο που είχε δημοσιεύσει στην εφημ. «Η Βραδυνή» (φ. 12.9.2001, σελ. 4) με τίτλο «Ο Αρμαγεδδών είν’ εδώ!» έγραφε: «Ο τρίτος “παγκόσμιος” πόλεμος των ΗΠΑ» άρχισε όχι μεταξύ αυτών και μιας μεγάλης δυνάμεως, αλλά με ανώνυμους τρομοκράτες, που έναντι της αμερικανικής τεχνολογικής υπεροπλίας έχουν να αντιπαραθέσουν την θυσία της ζωής των – το πλέον θανάσιμον όπλον».

Αν, λοιπόν, ισχύει η εξίσωση «11/9 = Γ΄ ΠΠ», τότε η 7η Οκτωβρίου 2023 δεν αποκλείεται να ισοδυναμεί με το επόμενο σκαλί αυτού του μεγάλου πολέμου. Στο σκαλί αυτό μπορεί να κρύβονται τεράστια δεινά για ολόκληρη την ανθρωπότητα, η οποία, δυστυχώς, επιμένει να νανουρίζεται νυχθημερόν μπροστά σε μια οθόνη, βρεφοποιούμενη συστηματικά από τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ. 

Κάθε πολίτης θα έπρεπε προ πολλού να έχει κάνει κτήμα του τη γνώση ότι, όποτε η ελίτ χρησιμοποιεί ως προπαγανδιστικό κωδικό το «Περλ Χάρμπορ», τότε η παγκόσμια Ιστορία αλλάζει σελίδα. Οι σελίδες που έχουν γραφτεί διά χειρός «αόρατου μαριονετίστα» για το κεφάλαιο «Περλ Χάρμπορ Νο 3» μόνο μαύρες κι άραχνες μπορεί να είναι. 

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται, αν αφήσουμε το μυαλό μας να ταξιδέψει προς τα μονοπάτια που η ελίτ έχει φροντίσει να στιγματίσει ως «συνωμοσιολογικά» και «ψεκασμένα», ενώ στην πραγματικότητα είναι μονοπάτια «αποκαλυπτικά» και «ψαγμένα», χαραγμένα με βάση την κοινή λογική. 

Όταν, δηλαδή, οι οπαδοί της Νέας Τάξης Πραγμάτων θέλουν να επιτύχουν έναν πολυπόθητο στόχο, έχουν δύο εναλλακτικές δυνατότητες: ή να προκαλέσουν οι ίδιοι ένα πρόβλημα ή να παραλείψουν να το αντιμετωπίσουν προληπτικά, αρνούμενοι να παρεμποδίσουν τη δράση των τρίτων. Με αυτόν τον τρόπο έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προωθήσουν στους λαούς τα φαρμακερά αντίδοτά τους.

Επομένως, αν η επίθεση της Χαμάς ανήκει στο ίδιο πλαίσιο εωσφορικής δράσης που διέπεται από την λογική «προκαλώ/αφήνω να προκληθεί το πρόβλημα – φέρνω την λύση που με συμφέρει», τότε μία φράση μάς έρχεται στον νου: Κάτι πολύ τρομακτικό πρέπει να καραδοκεί μετά το χτύπημα στο Ισραήλ! Εκτός κι αν η χρήση των κωδικών «Περλ Χάρμπορ Νο 3» και «11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ» αποσκοπούν απλώς στον σαδιστικό-μισάνθρωπο εμπλουτισμό της τρομολαγνικής εργαλειοθήκης της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ώστε οι λαοί να εξουθενωθούν ψυχικά και να παραλύσουν διανοητικά σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Όταν, όμως, συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο δράστης της ψυχοσωματικής βαρβαρότητας επιδιώκει συνήθως την ανοχή του θύματος σε μια σχεδιασμένη κτηνωδία. 

Αναμένουμε να μάθουμε: Θα υπάρξει άραγε ανοχή; Θα υλοποιηθεί η σχεδιασμένη κτηνωδία; Οι σχεδιαστές καλό είναι να θυμούνται ότι λογαριάζουν χωρίς τον Παντεπόπτη Ξενοδόχο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Άραγε πόσοι θυμούνται ότι η ταινία «Περλ Χάρμπορ» πρωτοκυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής λίγους μήνες πριν από την πτώση των Δίδυμων Πύργων, και σε εκείνες της Ελλάδας μόλις λίγες ημέρες πριν από αυτήν; Επίσης, ο αριθμός 7 είναι κοινός για το αυθεντικό και για το μεταφορικώς νοούμενο Περλ Χάρμπορ: 7 Δεκεμβρίου η ημερομηνία του πρώτου, 7 Οκτωβρίου η ημερομηνία του δεύτερου. Από πού προέρχεται, λοιπόν, η τροφή των «συνωμοσιολόγων» και των «ψεκασμένων»; Από το δήθεν ελαττωματικό μυαλό τους ή από τον νοσηρό εγκέφαλο εκείνων που μοιάζει να ακολουθούν σχεδόν κατά γράμμα το ιερό βιβλίο της Αποκαλύψεως του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου; 

*πρ. αναπλ. καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Επικίνδυνοι οι αγωνιστές

Αρχές Σεπτέμβρη, στις εκλογές του 1996, οι δημοσιογράφοι που καλύπταμε την εκστρατεία του Σημίτη τον ακολουθήσαμε αυθημερόν στη Χίο....

Απονομιμοποίηση

Όποιος μαλώνει με ανθρώπους που έχασαν παιδί μόνο χάνει. Όποιος έχει ζήσει στην οικογένειά του την απόλυτη ανατροπή της...

Η Επανάσταση του 1821 ήταν με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας;

«Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και αυτό κάνουμε και τώρα» είχε πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την...

Το νόημα της ελευθερίας και τα άνευρα μηνύματα

Τα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων και των ηγετών τους για την επέτειο της Εθνεγερσίας μας του 1821 ήταν άλλη...