Ο Τσελίκ στοχοποιεί το Καστελόριζο: “Κακώς δεν είναι αποστρατιωτικοποιημένο”

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από την Άγκυρα με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, να στοχοποιεί το Καστελόριζο και να δηλώνει ότι “η ευαισθησία της Τουρκίας για τη Γαλάζια Πατρίδα είναι νόμιμη”.

“Ο πρόεδρός μας έκανε μία ισχυρή δήλωση για τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου. Λέμε πάντα: Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, είμαστε ανοιχτοί στην επίλυση των προβλημάτων στο τραπέζι. Όμως η Ελλάδα στρατολογεί συνεχώς τρίτες χώρες. Η Συνθήκη του Παρισιού επιβεβαιώνει την αποστρατιωτικοποίηση 14 νησιών, συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου. Όποτε όμως τους καλούμε στο νόμιμο, δυστυχώς η Ελλάδα το μετατρέπει σε προπαγάνδα λέγοντας “απειλή της Τουρκίας για την Ελλάδα””, υποστήριξε ο Τσελίκ σύμφωνα με τη Hurriyet.

Στη συνέχεια ο κ. Τσελίκ ανέφερε ότι “δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο εκτός από την Ελλάδα που να απαιτεί διπλάσιο εναέριο χώρο από τη θαλάσσια περιοχή. Ενώ όλα αυτά δεν έχουν τελειώσει, τα αγνοούν, εξοπλίζοντας τα νησιά. Η πλευρά που παραβιάζει τον νόμο είναι η Ελλάδα. Εμείς είμαστε αυτοί που λένε “να τα λύσουμε στο τραπέζι, μεταξύ μας””.

Όπως υποστήριξε, “η βάση της συζήτησης εδώ είναι ότι η ευαισθησία της Τουρκίας για τη Γαλάζια Πατρίδα είναι σύμφωνη με τον νόμο. Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τη νόμιμη ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο ως απειλή στο Κογκρέσο των ΗΠΑ”.

Επιπλέον, ο κ. Τσελίκ ανέφερε: “Είμαστε γείτονες, έχουμε το Αιγαίο μεταξύ μας, πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μαζί”, για να προσθέσει ότι η “επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα είναι δυνατή στο τραπέζι. Όμως η Ελλάδα το αποφεύγει”.

Οι δηλώσεις Τσελίκ ήρθαν μετά την έντονη λογομαχία μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Στην ομιλία του o Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει θέματα χωρικών υδάτων, αποστρατιωτικοποίησης νησιών, ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας. 

Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. “Δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο” του ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, “αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών”.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αδυσώπητος «πόλεμος» στο ΤikTok!

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη δημοφιλή εφαρμογή TikTok, εκτός εάν η μητρική...

Η σιωπή «δικαιώνει» τους γενοκτόνους

Στις 24 Απριλίου 1915, και ενώ είχε αρχίσει ένα χρόνο πριν η Γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου...

Και Reagan και Trump

Σε πρόσφατη πολιτική εκδήλωση με συντηρητικό ακροατήριο στον Καναδά, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson, αναφερόμενος στην επίδραση...

Η κάθοδος των Αρμενίων στον Άδη

Στις 24 Απριλίου του 1915, μια μέρα σαν τη χθεσινή, άρχισε η Γενοκτονία των Αρμενίων. Με μια συντονισμένη επιχείρηση,...