Ελληνοτουρκικά: Για να μη μπερδεύεστε…

Από το 2019 το Antinews σας είχε αποκαλύψει ποια θα είναι η εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά.

Όπως είχαμε γράψει, θα υπάρξει κλιμάκωση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας που θα οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο και κατόπιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το οποίο πρώτοι είχαμε χαρακτηρίσει… Πρέσπες του Αιγαίου.

Αρχές του ’20 υπήρξε η υβριδική επίθεση στον Έβρο, όπου η κυβέρνηση πήρε άριστα στην ανάσχεσή της.

Αντίθετα το καλοκαίρι του ’20 έμεινε μεταξεταστέα, με τα όσα ντροπιαστικά έγιναν και ειπώθηκαν εκείνη τη μαύρη περίοδο.

Άγνωστο γιατί, στο μέλλον ίσως μάθουμε, ενώ όλα δείχναν ότι βρισκόμασταν μια ανάσα από το διαβόητο θερμό επεισόδιο και τις ταπεινωτικές Πρέσπες του Αιγαίου, υπήρξε εκτόνωση της κρίσης.

Μετά ακολούθησε η μάχη με τον αόρατο εχθρό και τα ελληνοτουρκικά μπήκαν στον  πάγο.

Κι ερχόμαστε στο σήμερα.

Όπου έπειτα από την ομιλία του Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και τη μετατροπή της χώρας σε αμερικανική βάση, ο Ερντογάν εξανέστη πήρε τ’ όπλο του κι άρχισε να μας απειλεί με πόλεμο.

Από την πλευρά μας πράξαμε το χρέος μας (οι παλαιότεροι θα συμφωνήσουν, οι νεότεροι ας τους ρωτήσουν γιατί), βάλαμε σε δεύτερη μοίρα τις διαφωνίες μας με την κυβέρνηση και στηρίξαμε την Ελλάδα απέναντι στους τραμπουκισμούς του επεκτατικού πειρατή-γείτονα.

Είναι προφανές ότι όταν η κυβέρνηση πράττει το ορθό προς υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων, τα λάθη του παρελθόντος συγχωρούνται.

Το ζητούμενο ωστόσο είναι, τι μεσολάβησε κι από εκεί που η κυβέρνηση  συμπεριφερόταν  μειοδοτικά, συμπεριφέρεται πατριωτικά.

Πήραν την απόφαση οι Αμερικανοί εν μέσω ουκρανικού χάους και του νέου ψυχρού πολέμου που εξελίσσεται να τελειώσουν με τον τσαμπουκαλή Ταγίπ, εξ ου και η υποστήριξη στην Ελλάδα;   

Ή μήπως το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο και  το αναβληθέν θερμό επεισόδιο του ’20, θα γίνει τώρα για να ακολουθήσουν οι εξευτελιστικές Πρέσπες του Αιγαίου;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ισχύει το πρώτο, γι’ αυτό και… βάζουμε πλάτη στην κυβέρνηση.

Εννοείται ότι στο τέλος θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία με τους Τούρκους.

Άλλωστε είμαστε γείτονες και κάποια στιγμή πρέπει να τα βρούμε.

Το θέμα είναι αν θα είμαστε νικητές ή ηττημένοι όταν θα γίνονται τα τελικά παζάρια.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η συνδρομή των Αμερικανών είναι όντως άδολη, καθώς αυτοί θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις όσο και να σας στεναχωρεί η πραγματικότητα, και θα ισχύσει μέχρι τέλους.

Διαφορετικά… μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά…  

  1. Ο λόγος που δεν μπορούν να τα βρουν Ισραήλ και Αραβες παλαιότερα, Ιρανοί τώρα δεν είναι η τύχη της Ανατολικής Τερουσαλήμ. Το θέμα που μπαίνει είναι η πλήρης καταστροφή του Ισραήλ.
    Και σε αυτό έχουν ένα μικρό θεματάκι οι Ισραηλινοί να φτάσουν στις Πρέσπες της Μέσης Ανατολής.

    Ο λόγος που δεν μπορούσε να τα βρει η Ουκρανία με τη Ρωσία το φθινόπωρο δεν ήταν όπως έλεγε ο Μακρόν στον Πούτιν ότι δεν έχει μπει στο ΝΑΤΟ από το 2008 που το ζήτησε και δεν προβλέπεται να μπει ποτέ. Το θεματάκι που απέτρεψε τις Πρέσπες της Ουκρανίας ήταν ότι ο Πούτιν ζήταγε να βγουν από το ΝΑΤΟ όσες χώρες μπήκαν μετά το 1991.

    Το θεματάκι που έχουμε με την Τουρκία και δεν επιτρέπει τις Πρέσπες του Αιγαίου δεν είναι στο Αιγαίο. Αλλά στο Κρητικό, στο νότιο Ιόνιο, στην ανατολική αλλά και τη κεντρική Μεσόγειο! Μια ματιά στη Τουρκολυβική συμφωνια το επιβεβαιώνει. Το ίδιο θα είχε υπογραφεί και με την Αίγυπτο αν ο Σίσι δεν έκανε πραξικόπημα.
    Ο Κυριάκος και να ήθελε δηλαδη δεν μπορεί να μας “προδώσει”! .
    Οπως ο Τσίπρας δεν θα μπορούσε να παραδώσει τη Θεσσαλονίκη στη Fyrom όσο και αν του άρεσαν οι Πρέσπες.

    Αν ξεκινήσουμε από τη θεώρηση που έχει η Τουρκία για τον εαυτό της ότι είναι η υπερδύναμη που επανέρχεται στο διεθνές στερέωμα μετά την “αδικία” του Α ΠΠ που οδήγησε στο “προσωρινό” τέλος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν Πρέσπες στο Αιγαίο. Ανεξάρτητα αν τις θέλουμε εμείς ή όχι, δεν τις θέλει η Τουρκία.
    Πρέσπες στο Αιγαίο μπορεί να υπάρξουν μόνο με τους Κεμαλιστές. Οχι με τον σουλτάνο.

  2. Ο βασικός εθνικός και πατριωτικός στόχος είναι να μη χάσει την κουτάλα η ΝΔ και τα συμφέροντα στα οποία είναι δέσμια.

  3. Πραγματικά αφού ισχύει το 2 και το ξέρετε πάρα πολύ καλά γιατί Ιστορία γνωρίζετε! Όταν τελικά θα ισχύει το 2 όλες οι φυλές του antinews θα πέφτουν από τα σύννεφα!!! Αλλά και το 1 να ισχύει για φαντάσου τελικά να φύγει ο Ταγίπ και να ανέβουν οι κεμαλιστές!!! Είτε το 1 είτε το 2 λοιπόν, κάμια πλάτη σε κυβερνήσεις που δεν έχουν συνέχεια στην εξωτερική πολιτική και κάνουν του κεφαλιού τους ( βλέπε όπλα στην Ουκρανία)

  4. Πραγματικά αφού ισχύει το 2 και το ξέρετε πάρα πολύ καλά γιατί Ιστορία γνωρίζετε! Όταν τελικά θα ισχύει το 2 όλες οι φυλές του antinews θα πέφτουν από τα σύννεφα!!! Αλλά και το 1 να ισχύει για φαντάσου τελικά να φύγει ο Ταγίπ και να ανέβουν οι κεμαλιστές!!! Είτε το 1 είτε το 2 λοιπόν, κάμια πλάτη σε κυβερνήσεις που δεν έχουν συνέχεια στην εξωτερική πολιτική και κάνουν του κεφαλιού τους ( βλέπε όπλα στην Ουκρανία)

  5. Πιστεύετε, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα, έστω και μία στο εκατομμύριο, να ισχύει το πρώτο σενάριο ;;; χαχχαχχαχχαχχαχ

  6. Να ξεκινησω λεγοντας οτι η Τουρκια ειναι αυτη που χρειαζεται την Αμερικη, ισως περισσοτερο απ´ οσο χρειαζεται και η Αμερικη την Τουρκια
    Γιατι
    Η Τουρκια γνωριζει πολυ καλα μαλιστα, οτι σε βαθος χρονου αν κινδυνευει απο καποιον, αυτος ειναι ο ευκαριακος της συνεταιρος σημερα Ρωσια, συνεταιρος λεω οχι συμμαχος…
    Απο την αλλη η Ελλαδα
    Αν…………..
    Ας επεκτεινουμε το σεναριο του πολεμου στην επομενη ημερα, με ενα αρκετα ρεαλιστικο, κατα τη γνωμη μου εννοειται, τροπο…
    Ο Ελληνικος λαος, μεσοι κοινοι Ελληνες δηλαδη, ανεξαρτητως κομματικων τοποθετησεων
    Αισθανθει προδομενος, απο την εντος η´ εκτος εισαγωγικων συμμαχο μας Αμερικη, με τις εξελιξεις σε μια αντιπαραθεση με την Τουρκια
    Και καθως ως γνωστον η κοινη γνωμη ειναι ρευστη και ευκινητη σαν υδραργυρος
    Δεν θελει πολυ, η οργη του κοσμου να ξεχειλισει σε ογκωδεις διαδηλωσεις
    Με αποκορυφωμα, προσπαθεια να εισελθουν στην Αμερικανικη πρεσβεια και στις Αμερικανικες και Νατοικες βασεις οπως στην Σουδα η´ στην Αλεξανδρουπολη
    Τι θα κανει ο Κυριακος ?…Αν εξακολουθει να ειναι πρωθυπουργος…
    Για να ανταποδωσει την υποχρεωση απο τα χειροκροτηματα στο Κογκρεσο θα στειλει στρατο και αστυνομια να δερνουν εως και να πυροβολουν ακομα το πληθος, για να μην τις καταλαβει και δεν αφησει πετρα πανω στην πετρα ?
    Η Αμερικη με τις βλακοεξυπναδες της, προδοσε και χαρισε στη Ρωσια
    Μια, τους Κουρδους που αγωνιστηκαν μαζι της για να κερδισουν στο τελος την ανεξαρτησια τους
    Τους παρεδωσαν σε ανεξελεγκτη σφαγη στην υπερεξοπλισμενη Τουρκια…..Ακουνε για Αμερικη και φτυνουν…..Τους παιρνουν με τις πετρες οπου τους ιδουν…..Ηδη σημερα η Ρωσια εξεφρασε την αντιθεση της για ενδεχομενη μαζικη εισβολη της Τουρκιας στα Συριοκουρδικα εδαφη…
    Θα δευτερωσει τωρα με την Ελλαδα
    Αν ο Ελληνικος λαος αισθανθει το ιδιο προδομενος απο την Αμερικη
    Και μην εμφανιστει κανεις λεγοντας…Μα, τι μπορει να κανει η Αμερικη για να συμμαζεψει τον Ερντογαν ?
    Γιατι αν θελει, πολλα ειναι αυτα που μπορει να κανει, αλλα το πιο απλο, να απειλησει οτι θα τον τιναξει στον αερα με την οικονομια

    Εκει στην Αμερικανικη πρεσβεια καταλαβαινει κανεις οτι η ζημια θα ειναι ενεξιτηλη ?

  7. Δεν υπάρχει καμμιά αλλαγή στην πολιτική.Υπάρχουν διαφορετικά θέματα που ορθολογικά είχαν διάφορες λύσεις.
    Δεν ήταν κάποια στροφή στον πατριωτισμό η αντιμετώπιση των επεισοδίων στον Έβρο αλλά αυτονόητη και βασικά ΕΥΚΟΛΗ απάντηση.
    Δεν έγινε στρατιωτική επίθεση αλλά έφοδος αόπλων λαθρομεταναστών.Επιχειρησιακά ήταν πολύ εύκολη η αντιμετώπισή τους.
    Η δυσκολία στο θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι επιχειρησιακή ούτε προέρχεται από την Τουρκία.Προέρχεται από τη γενική πολιτική του δυτικού κόσμου που θέλει να είναι “ανθρωπιστική”.Μία χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού της στο θέμα – βλέπετε τι γίνεται και τώρα στο ευρωκοινοβούλιο με τις καταγγελίες των συριζαίων.
    Στο θέμα αυτό οι κραυγές Ερντογάν διευκόλυναν τον Μητσοτάκη διότι είναι άλλο να θέλει να περάσει τα σύνορα ένας άνθρωπος από μόνος του και άλλο να τον ωθεί σε αυτό ο ηγέτης μιας άλλης χώρας.
    Αυτό το τελευταίο γεγονός έφερε όλη την ευρωπαική επιτροπή στον Έβρο να πει τα σύνορα της Ελλάδος είναι σύνορα της Ευρώπης.Τα χέρια της κυβέρνησης λύθηκαν και η αντιμετώπιση του θέματος ήταν ρουτίνα.
    Ούτε υπάρχει καμμιά ντροπή στο 2020 εκτός εάν υπερακοντίσουμε τον ανδρεοπαπανδρεισμό της δεκαετίας του 70 που ζητούσε να βυθισθει το “Χόρα”.
    Το “Χόρα” υπ όψιν έκανε ότι και το “Ορούτς Ρέις” τώρα,μόνο που το έκανε μεταξύ Λέσβου και Σκύρου και όχι στο Καστελόριζο.
    Όσο για το πως απετράπη τότε το θερμό επεισόδιο ,προφανώς υπήρξε παρέμβαση ξένων δυνάμεων από Πομπέο έως Μέρκελ και Μακρόν.
    Δεν υπάρχει κάτι ανεξήγητο και είναι αφελή τα πατριωτικοενδοτικά.

  8. @ Lycinos
    Eσύ καταλαβαίνεις ότι πλέον στην Αμερική υπάρχουν δυνάμεις (π.χ. Τραμπ) που είναι έτοιμες να πουν κόφτε το λαιμό σας,εμείς είμαστε 7.000 χλμ μακριά;
    Aυτού του είδους ο αντιαμερικανισμός είναι ο φερετζές της δειλίας,περιμένεις από άλλους να σε σώσουν επειδή δεν θες εσύ να πολεμήσεις.
    Έχουμε δημοκρατία φίλε,αν δεν σου αρέσει η κυβέρνηση ψηφίζεις άλλη που θα σε βγάλει από το ΝΑΤΟ και ο Θεός μαζί σου.
    Μόνο που ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Τσίπρας το έκαναν.
    Η Συρία ήταν και είναι σύμμαχος της Ρωσίας.Και με τη συμμαχία αυτή πρόκοψε.

  9. Στην Ελληνο Τουρκική κρίση υπάρχει ένα ζήτημα σοβαρό που τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ και τα σχετικά παπαγαλάκια αποφεύγουν να θίξουν.
    Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι με τον Μητσοτάκη στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, συμφώνησαν οι όποιες διαφορές να λυθούν μεταξύ μας και χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, την οποία συμφωνία ο Μητσοτάκης κατά τον Ερντογάν αθέτησει όταν πήγε στις ΗΠΑ και μίλησε στο κογκρέσο.
    Έμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστέψουμε τον Ερντογάν. ΄Εχουμε όμως την απαίτηση ο Πρωθυπουργός να διαψεύσει επίσημα και βροντερά τον Ερντογάν.
    Και μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει. Ακόμα και σε μια εξ’ απαλλών ονύχων περιφραστική νύξη, από τον κυβερνητικό δημοσιογράφο Κουβαρα, πέταξε την μπάλλα στην εξέδρα χωρίς να δηλώσει κάτι για την ταμπακιέρα.
    Γιατιιιιιιι.

  10. @Ψυχραιμια
    Επειδη πολλες φορες χρησιμοποιεις τη σαχλαμαρα επιχειρημα οτι αν καποιος δεν συμφωνει, υπαρχουν εκλογες, δημοκρατια εχουμε, ας αποφασισει στη καλπη τι θελει ο λαος, με δημοκρατικες διαδικασιες ο Κυριακος αρχηγος της ΝΔ κ.α.τ.
    Αν υπηρχε αληθινη δημοκρατια, σοβαρα φανταζεσαι οτι ο Γιωργος θα ειχε διατελεσει πρωθυπουργος ? Ο Κυριακος θα ηταν πρωθυπουργος σημερα ?…Tο πολυ να ηταν διευθυντης σε καποιο υποκαταστημα τραπεζας στην επαρχια, ο γυιος του διορισμενος στις Βρυξελλες ? Κανας υπαλληλος θα ηταν στο Λονδινο, ο Χαρδαλιας Υφυπουργος Εξωτερικων ? Μπραβος σε νυχτερινο μαγαζι, κ.λ.π. κ.λ.π.
    Ασε ´´Ψυχραιμια´´…Ανησυχεις για τη καρεκλα σου και η λογικη σου ρεταρει…
    Οσον αφορα τον Τραμπ, τη γνωμη μου την εχω ειπει επανειλημμενα
    Η Αμερικη ταυτην ευρισκεται σε σπιραλ καθοδου με τους ντεκαντανς προεδρους που την κυβερνησαν, απο τον μικρο Μπους και τον Ομπαμα, επιασε κορυφη με τον Τραμπ και τωρα με τον Μπαιντεν, σπιραλ που θα παρασυρει την Ευρωπη και εμας μαζι
    Οσο για τους Αμερικανους με τη Τουρκια, μπερδεψαν τα σωβρακα με τις φανελλες
    Η Τουρκια δεν ειναι ο Ερντογαν που τους εχει κανει αλογα. Και αν δεν τον μαζεψουν σημερα, που συμφερει και εμας εννοειται, εχουν τον τροπο αν θελουν, αυριο θα ειναι αργα. Θα βαλει φωτια σε ολο το μαγαζι…
    Τα περι δειλιας να τα πεις στον πανικοβλητο αρχηγο σου, που χανει Ελλαδα και αξιοπρεπεια μαζι……………

  11. @ Lycinos

    Οι συγκεκριμένοι εξελέγησαν απολύτως δημοκρατικά,όχι μόνο από τον όλο λαό σε γενικές εκλογές αλλά και από τη βάση του κόμματός τους.
    Υπενθυμίζω ότι ο ΓΑΠ ΠΑΡΑ το γεγονός ότι αντιπολιτευόμενος ών έχασε τις εκλογές του 2007 με μεγαλύτερη διαφορά από αυτές του 2004 ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ από τη βάση του ΠΑΣΟΚ προς μεγάλη έκπληξη του Βενιζέλου που τον αμφισβήτησε,ο δε Μητσοτάκης εξελέγη από τη βάση της ΝΔ μεταξύ 4 υποψηφίων το 2016.
    Εάν ο ελληνικός λαός έχει την τάση να προτιμά γνωστά ονόματα γνωστών οικογενειών για να τους αναθέτει αξιώματα,αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει δημοκρατία.Αντιθέτως,υπάρχει και είναι αυτή η βούληση του λαού.
    Όσον αφορά τον αντιαμερικανισμό και τον ρόλο που παίζει από το 1974 στην Ελλάδα επιμένω – είναι το άλλοθι της δειλίας.
    Για ποιό λόγο να γίνουν όλα αυτά τα βίαια που γράφεις με εισβολές σε βάσεις κλπ όταν μπορείς όμορφα και απλά να ψηφίσεις κάποιον που θα αποσυνδέσει την χώρα από τις συμμαχίες με τις ΗΠΑ;για να εκτονωθείς;
    Αποχωρείς από ΝΑΤΟ κλπ και δεν ασχολείσαι άλλο με τις ΗΠΑ.Αλλά ούτε και αυτές ασχολούνται μαζί σου και στην επόμενη ελληνοτουρκική κρίση δεν τους παίρνεις τηλέφωνο να παρέμβουν.Καθαρίζεις μόνος σου.ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.
    Διότι αυτό που γίνεται τώρα,να ζητάς την επέμβασή τους – διότι εσύ την ζητάς και όχι οι Τούρκοι κάθε φορά – και μετά την επέμβαση να φωνάζεις έξω από την πρεσβεία τους για αυτό που ζήτησες είναι πλέον κωμωδία.

  12. @ Κατσώνης

    Η πολιτική της Ελλάδος είναι ανέκαθεν να διεθνοποιεί τις διαφορές με την Τουρκία ώστε να κερδίζει υποστήριξη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
    Δεν υπάρχει κανείς πολιτικός που θα κάνει την χάρη στον Ερντογάν να μην καλέσει άλλες χώρες σε βοήθεια.
    Εδώ να θυμίσω ότι ο Μητσοτάκης δέχθηκε κριτική επειδή στον λόγο του στο Κογκρέσσο δεν ανέφερε το όνομα “Τουρκία”.
    Μπορεί να μην την ανέφερε ονομαστικά αλλά ήταν εμφανής στα συμφραζόμενα.

  13. @ψυχραιμια
    Βλεπεις που ερχεσαι στα λογια μου παρολο που προσπαθεις να ξεφυγεις με λογικους ακροβατισμους ?
    Χρειαστηκαν πολλα χρονια εγχειρησης λοβοτομης στον Ελληνικο λαο για να φτασει στο σημειο να πιστευει στη κληρονομικη αν- αξιοκρατια, και οτι μπορει να τον σωσουν δυο διανοιες σαν τον Γιωργο και τον Κυριακο…Ασε τα συνεδρια των κομματων, γνωριζουμε ολοι πως μπαινουν οι υποψηφιοτητες και με ποια κριτηρια ψηφιζονται η καθε μια. Μικρογραφια των γενικων εκλογων ειναι, η ιδια λοβοτομημενη κουτοπονηρη μαζα τους ψηφιζει
    Στο αρχικο μου σχολιο μιλω για διαδηλωσεις απο ενα διογκουμενο αισθημα στη συνειδηση του λαου
    Δυστυχως οι διαδηλωσεις συνηθως δεν εξαρτωνται απο τη λογικη αλλα απο το θυμικο, το αισθημα που λεει ο λαος
    Και γνωριζεις για τι πραγμα μιλαω…Σωστα ?
    Προσωπικα ειμαι καθετα αντιθετος, και αυτο γιατι υπαρχει μεγαλος κινδυνος ´´αεροπειρατιας´´ τους και μετα αντε να μαζεψεις τα ασυμμαζευτα …
    Παρεμπιπτοντως, το ιδιο ειμαι εναντια στα δημοψηφισματα, που ενω σε κανονικες συνθηκες θα μπορουσαν να εκφρασουν θεωρητικα τη λαικη βουληση με ιδανικο τροπο, παλι μπορει να εκτραπουν, ειδικα στη χωρα μας, και να γινουν εργαλειο εκμεταλλευσης απο διαφορους πειρατες
    Ενταξει η Αμερικη και η Γερμανια συμφερον εχουν να πουλανε οπλα στη Τουρκια, αλλα ποιος την απειλει ?
    Ο αναθεωρητισμος και η μεγαλο μ α ν ι α του Ερντογαν δεν εχουν ορια, απειλει και εκβιαζει τους παντες
    Αν δεν τον συνεφερουν αυτοι που τον υπερεξοπλιζουν ποιος θα το κανει ?
    Η υπο τον Ερντογαν Τουρκια ανηκει στο ΝΑΤΟ ? Η´ τελος παντων προασπιζει τα συμφεροντα και την ενοτητα του ΝΑΤΟ ? Δεν το εχει δειξει πουθενα. Το αντιθετο μαλιστα, οπου το ΝΑΤΟ τον χρειαστηκε εφαγε πορτα
    Κατι περισσοτερο καταλαβαινουν πολλοι Αμερικανοι βουλευτες που φωναζουν με αυτη την ανωμαλια με τον Τουρκο προεδρο
    Λυπαμαι που γινομαι μαντης κακων, αλλα αν υπαρξουν ´´πυροτεχνηματα´´ θα την πληρωσει ο τελευταιος στη σειρα των ανικανων που κυβερνησαν την χωρα, ο αρχηγος σου Κυριακος, και ο αντιαμερικανισμος στη χωρα θα παει στο θεο
    Μη γελιεσαι, που μαλλον δεν γελιεσαι και το ξερεις πολυ καλα, ο Κυριακος εχει χασει τη μπαλα
    Σε ολους τους τομεις…
    Του αναγνωριζω οτι αγωνιζεται, αλλα δεν φτανει, το ιδιο αγωνιζεται και εκεινος που δεν ξερει κολυμπι και πνιγεται
    Βλεπεις τι γινεται επι παραδειγματι με την ενεργεια, ρευμα, καυσιμα, φυσικο αεριο. Τον πηραν φαλαγγι οι μεγαλοτετοιοι και οχι απλα δεν μπορει να σηκωσει αναστημα, αλλα ουτε το ονομα του να ψελλισει…
    Μα τον Χαρδαλια και τον Βαρβιτσιωτη ρε ´´ψυχραιμια´´ ? Τετοιους καιρους τον Χαρδαλια και τον Βαρβιτσιωτη ?
    Ειστε σοβαροι εκει στην οργανωση ?
    Ημαρτον για τα καντηλια που ´´αναψα´´ πρωι πρωι

  14. @ Lycinos

    Λέμε τα ίδια πράγματα εδώ και 50 χρόνια.
    Ως προς την ελληνική πολιτική παράδοση,η συνήθεια των ψηφοφόρων να ψηφίζουν τους απογόνους αυτών που ψήφιζαν και οι γονείς τους ανάγεται στον 19ο αιώνα από τις απαρχές του ελληνικού κράτους.
    Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις κατά τη δική μου γνώμη είναι πολύ πιθανόν ο Βενιζέλος να ήταν καλύτερος του Παπανδρέου αλλά αμφιβάλλω κατά πόσον ο Μειμαράκης ή ο Τζιτζικώστας – διότι αυτοί ήσαν οι άλλοι υποψηφιοι – θα ήσαν καλύτεροι από τον Μητσοτάκη.
    Για το θέμα των διαδηλώσεων που θα γίνουν κατά των Αμερικανών εάν επιτεθούν οι Τούρκοι η θέση μου είναι η ίδια εδώ και 50 χρόνια και έχω συγκρουσθεί με πολλούς γνωστούς μου – λαός που όταν δέχεται επίθεση αντί να πολεμήσει διαδηλώνει εναντίον τρίτης δύναμης που δεν του επιτέθηκε απλά επειδή δεν σταμάτησε αυτούς που επιτέθηκαν είναι καραγκιόζης.
    Οι συμμαχίες της Ελλάδος δεν είναι υποχρεωτικές,τις επιλέγει η ίδια.
    Το 1974 ο Καραμανλής μη θέλοντας και μη μπορώντας να πολεμήσει τα έριξε στο ΝΑΤΟ και αποχώρησε από το στρατιωτικό σκέλος του.Αλλά το 1980 επέστρεψε.
    Γιατί επέστρεψε το 1980 αφού έφυγε το 1974;για να λέει σήμερα ο Ερντογάν σας κάναμε χατήρι που σας δεχθήκαμε πίσω το 1980;
    Ο Ανδρέας Παπανδρέου διεκήρυττε ότι θα ξαναφύγει αυτός από το ΝΑΤΟ αλλά έμεινε.
    Γιατί έμεινε;και γιατί δεν έδιωξε τις βάσεις όπως είχε υποσχεθεί;
    Ο Σημίτης αφού προκάλεσε την κρίση των Ιμίων ζήταγε την επέμβαση των ΗΠΑ για να αποφύγει τον πόλεμο.Ευχαρίστησε στη βουλή αυτούς από τους οποίους ζήτησε την επέμβαση και άρχισαν όλοι να φωνάζουν.Ήθελαν άραγε να πολεμήσουν;
    Για τον Τσίπρα που θα χτύπαγε τα νταούλια και θα χόρευαν οι αγορές περιττή κάθε συζήτηση.
    Όλα αυτά δείχνουν μη σοβαρό λαό που έχει ανάγκη δημαγωγίες.
    Λόγους αντιαμερικανισμού πραγματικούς έχουν οι λαοί που έχουν δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ.Ουδέποτε έχει συμβεί αυτό στην Ελλάδα.
    Ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα επαναλαμβάνω είναι καμουφλάζ της δειλίας για τον πόλεμο και της απαίτησης να πολεμήσουν άλλοι για σένα.

  15. @ Ψυχραιμια
    Εσυ ´´Ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα επαναλαμβάνω είναι καμουφλάζ της δειλίας για τον πόλεμο και της απαίτησης να πολεμήσουν άλλοι για σένα´´
    Που το πηγες, ο ιδιος παντα, ο γνωστος ψυχραιμιας
    Συμφωνοι λοιπον, ειναι δειλια και ηλιθιομαρα να προσθεσω εγω, οταν περιμενεις απο αλλους να πολεμησουν για σενα
    Αλλα´ ποιος μιλησε για κατι τετοιο ?
    Δεν ζητησαμε απο κανεναν
    Να συμμετεχει πολεμωντας, μπαμ μπουμ εννοω, στον δικο μας πολεμο.
    Δειλια στην σημερινη πραγματικοτητα ειναι ομως
    Οταν προσπαθεις να τον αποφυγεις Με Καθε Τροπο…
    Ακομα και με παραχωρηση εθνικης κυριαρχιας, οπως φανηκε απο τις δηλωσεις – συμβουλες, καποιας πολυ γνωστης κυριας της πολιτικης, και καποιου Συριζαιου…
    Και μακαρι να κανω λαθος, και απο τον αρχηγο σου, οπως αχνοδιαφαινεται απο τις εξελιξεις το τελευταιο διαστημα…Εννοεις τι εννοω…
    Δεν ειναι δειλια ομως, αλλα πραξη σωφροσυνης
    Να θελεις, αν γινεται, που γινεται, να τον αποφυγεις με αξιοπρεπη και χωρις εκπτωσεις στην εθνικη σου κυριαρχια τροπο
    Με παρεμβαση φιλιου τριτου μερους…Που εχει την ευθυνη για το τερας που δημιουργησε και που αφησε να θεριεψει…
    Εξωθεν, αλλου τυπου, που ηταν και ειναι η ελπιδα, επι ματαιω δυστυχως απ οτι φαινεται, του ταλαιπωρου Κυριακου
    Το χειροκροτημα. που μας κοστισε μια ατυπη Πουερτορικοποιηση της χωρας…Αερας κοπανιστος…
    Και κατι ανακοινωσεις…Μεθανιο και υδροθειο…

  16. Οι ΗΠΑ θέλουν ηρεμία και εμπόριο (προϊόντων αλλά και όπλων κλπ) μέσα στην “νατοϊκή επικράτεια”. Ό,τι γίνει, αν γίνει, θα γίνει με “χαρτιά”, με “συμβόλαια”. Η Ελλάδα δεν “παραιτήθηκε αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρείχε η εθνική της κυριαρχία” για να διεκδικεί μετά την εθνική κυριαρχία με όπλα. Το σόου “πατριωτισμού” και πολεμικού κλίματος θα κρατήσει το πολύ ως τις εκλογές για να ψηφίσουν “πατριωτικά” οι “μικρομεσαίοι” και οι μικρομικροί, η περίφημη “ραχοκοκκαλιά της οικονομίας” (που περιμένει με αγωνία την πλατφόρμα για επίδομα ρεύματος και βενζίνης).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Δεν έφταιγεν ο ίδιος

Ο Θάνος Πλεύρης θα μείνει στην Ιστορία για την εξωφρενική πολιτική που άσκησε ως υπουργός Υγείας, επί κορονοϊού, και...

Υπερατλαντικά μηνύματα

Οι εκθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τη δεκαετία του 1990 μάς «δίνουν» ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα: στο περιεχόμενό τους καθρεφτίζεται...

Διολίσθησης συνέχεια…

Η πτώχευση της κοινωνίας, μετά την οικονομική πτώχευση, είναι αυτή που επιτρέπει -ή καλύτερα βοηθάει- να έρχονται στην επιφάνεια...

Μια δεύτερη ανάγνωση για το «όλοι εμείς» της Φλέσσα

Απόλυτα δικαιολογημένος ο σάλος που ξεσηκώθηκε για τις δηλώσεις της Βίκυς Φλέσσα αναφορικά με τα Τέμπη, ότι «τα παιδιά...