Ουκρανία: 8 νεκροί στους βομβαρδισμούς στο Λουχάνσκ – Ένας νεκρός στο Ντνιπροπετρόφσκ

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στο Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κυβερνήτη της επαρχίας Σερχίι Γκαϊντάι.

Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, δήλωσε σήμερα ότι ένας 48χρονος άνδρας σκοτώθηκε στη διάρκεια βομβαρδισμών τη νύκτα.

Εξάλλου, σύμφωνα με την τακτική ενημέρωση του υπουρείου Άμυνας της Βρετανίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απωθήσει αυτή την εβδομάδα πολλές ρωσικές επιθέσεις στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία κατάφερε να καταλάβει κάποιες περιοχές, η αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων είναι ισχυρή σε όλους τους άξονες.

“Το χαμηλό ρωσικό ηθικό και ο περιορισμένος χρόνος που διαθέτει (ο ρωσικός στρατός) για να ανασυνταχθεί, να επανεξοπλιστεί και να αναδιοργανωθεί πριν τις επιθέσεις πιθανόν να περιορίζουν την αποτελεσματικότητα του στις μάχες”, εκτίμησε το βρετανικό υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Σε «ρυθμούς Speer»

Μπορεί ο κόσμος να θυμάται τον Albert Speer ως τον αρχιτέκτονα του Χίτλερ για την ιστορία του Β' Παγκόσμιου...

Οι λαοί στη σκιά της τρομοκρατίας

«Η τρομοκρατία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νεωτερικής Δύσης» έγραφε ο Τζον Γκρέι, υποστηρίζοντας επίσης ότι «η πεποίθηση που υποστηρίζει...

Μια χρονιά γεμάτη διεθνείς προκλήσεις

Είχαμε πει σε προγενέστερα άρθρα πως και το 2024 θα είναι ένας χρόνος γεμάτος προκλήσεις. Είχαμε αναφέρει επίσης πως...

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν – Έβρισε σκαιότατα τους Ποντίους

Το δόγμα κατευνασμού που υπερασπίζεται εμμονικά η κυβέρνηση αφορά τελικά μόνο τον κατευνασμό των… ελληνικών αντιδράσεων έναντι της Τουρκίας....