22 χρόνια από την δολοφονία του Σολωμού Σολωμού από τους Τούρκους

Ως «δεύτερη εισβολή του Αττίλα» έχει μείνει στην ιστορία η 14ή Αυγούστου, ημέρα που δολοφονήθηκε ο Σολωμός Σολωμού, από τις κατοχικές δυνάμεις της Κύπρου.

Ήταν η κηδεία του ξαδέλφου του, Τάσου Ισαάκ, όταν ομάδα Ελληνοκυπρίων διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το οδόφραγμα της Δερύνειας, για να εναποθέσει λουλούδια και στεφάνια στον τόπο του εγκλήματος. Η συναισθηματική φόρτιση που υπήρχε και η επανεμφάνιση των Γκρίζων Λύκων ήταν αρκετές για να μετατρέψουν το σημείο σε νέο πεδίο μάχης.

Επεισόδια και πετροβολισμοί προκλήθηκαν στο σημείο, ενώ ο 26χρονος Σολωμός Σολωμού κατάφερε να ξεφύγει από τους Κυανόκρανους του ΟΗΕ και μπήκε στην Νεκρή Ζώνη. Οι διαδηλωτές πίσω του του φώναζαν όμως εκείνος κινήθηκε προς τον ιστό της τουρκικής σημαίας, αποφασισμένος να την κατεβάσει.

</p

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

«Η υγεία του εδάφους κρίνει το μέλλον της Θεσσαλίας»

Η προστασία του εδάφους και η αποκατάσταση των φυσικών πόρων της Θεσσαλίας...

Υπό καθεστώς διαρκούς παρακολούθησης με βιομετρικά οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ήταν άραγε μόνον υπερβολή; Μόνον υπερβάλλων ζήλος κάποιων «μανδαρίνων» του...

«Μου έλεγαν: Είσαι τρελός;» – Ο Ελληνοαμερικανός που ετοιμάζεται να κολυμπήσει...

Είναι Ελληνοαμερικανός, λάτρης της Ελλάδας και ίσως από τους ελάχιστους γνήσιους...

Αλέξης Παρχαρίδης: «Η ποντιακή μουσική μάς κράτησε ζωντανούς μέσα στους αιώνες»

Λίγο πριν από τη συμμετοχή του στο «Βάκχαι Φεστ 2026», που θα πραγματοποιηθεί...