Τρία άτομα νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα και δύο με ελαφρά εγκαύματα μετά από συγχρονισμένες εκρήξεις με γκαζάκια
(Ανανεωμένο) Συντονισμένες εμπρηστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 1ης Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας στο στόχαστρο τις κατοικίες τριών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Οι αρχές εξετάζουν τα περιστατικά, τα οποία προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές και τραυματισμούς.
Συγκεκριμένα, οι δράστες τοποθέτησαν γκαζάκια στις οικίες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς, του πρώην βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη, καθώς και της πολιτεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης, Αφροδίτης Νέστορα.
Η σοβαρότερη εστία φωτιάς εκδηλώθηκε γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα στην πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού Γραβιάς 20. Από την έκρηξη τυλίχθηκαν στις φλόγες δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα οι πυκνοί καπνοί να αναγκάσουν τους ενοίκους να εκκενώσουν το κτίριο.
Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης, τέσσερα άτομα εμφάνισαν αναπνευστική δυσφορία και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Παράλληλα, εγκαύματα υπέστησαν η πολιτεύτρια Αφροδίτη Νέστορα και η μητέρα της, οι οποίες επίσης μεταφέρθηκαν σε νοσοκομειακή μονάδα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ακόμη αντίστοιχος μηχανισμός ενεργοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο σπιτιού στην ανατολική πλευρά της πόλης. Η συγκεκριμένη κατοικία ανήκει επίσης σε πρόσωπο που σχετίζεται με την πολιτική, με την αστυνομία να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
ΝΔ: Στη ΜΕΘ η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά τις εκκρήξεις στη Θεσσαλονίκη
Μάχη για τη ζωή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δίνει η μητέρα της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτης Νέστορα, πέφτοντας θύμα μιας άνανδρης και τυφλής δολοφονικής επίθεσης. Θρασύδειλοι εγκληματίες, κρυμμένοι στο σκοτάδι της νύχτας, δεν δίστασαν να τινάξουν στον αέρα και να πυρπολήσουν μια κατοικία στην περιοχή Ανάληψη – Χαριλάου, αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός ότι μέσα κοιμούνταν ανυποψίαστοι άνθρωποι.
Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη με σοβαρά εγκαύματα, όντας η πιο βαριά χτυπημένη από τη συντονισμένη επιδρομή, που μέσα σε 17 λεπτά σκόρπισαν τον τρόμο σε τρία σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Η δολοφονική μανία των δραστών, που άφησε πίσω της συνολικά πέντε τραυματίες, ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής αντιπαράθεσης και αγγίζει τα όρια της καθαρής τρομοκρατίας. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.
Κ. Μητσοτάκης: «Θα σας βρούμε και θα σας οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη»
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την θρασύδειλη επίθεση αγνώστων στα σπίτια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας σε στελέχη του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής ενάντια στις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν ως αποτελέσμα τέσσερα άτομα να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.
«Εκφράζω τον αποτροπιασμό και την οργή μου για την άνανδρη δολοφονική επίθεση. Η σκέψη μας με τον Ζήση, τον Σάββα και κυρίως την Αφροδίτη, της οποία η μητέρα δίνει μάχη για τη ζωή της. Θα αναχωρήσω αμέσως μετά για Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθώ στους τραυματίες και να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή νέας τρομοκρατίας. Θα σας βρούμε και θα σας οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη».
Πηγή: dimokratia.gr





το να εμπλέκονται σε γκανγκστεριλίκια, νουδου μαφία love for ever άλλωστε, δεν παίζει; οι ντετέκτιβς της dimokratia gr έλυσαν το έγκλημα;