Του Γιώργου Χατζηδημητρίου
Πώς γίνεται να καίγεται μια πόλη σαν την Πάτρα; Επί τρεις μέρες τώρα η εξαγορασμένη από τον Μητσοτάκη «ενημέρωση» μεταδίδει μια θολή εικόνα καλλιεργώντας την εντύπωση ότι η καταστροφή αφορά κάτι εξωτικές περιοχές στα περίχωρα της πόλης.
Συσκοτίζουν έτσι την αλήθεια πίσω από τοπωνύμια όπως Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Καμίνια, Συχαινά, Βούντενη κι άλλα που μέχρι χθες δεν γνώριζε κανείς. Δεν πρόκειται όμως για απομακρυσμένους οικισμούς ή δυσπρόσιτα χωριά. Είναι σαν να μιλάμε για την Καλλιθέα ή τα Πατήσια. Αποτελούν μέρος του αστικού ιστού της Πάτρας, η οποία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της χώρας, μεγαλύτερος από τον Δήμο Πειραιά και αθροιστικά μεγαλύτερος από τους Δήμους Περιστερίου και Καλλιθέας.
Πώς γίνεται λοιπόν να καίγεται; Έχει απαντήσεις ο Μητσοτάκης, που εμφανώς απρόθυμα και στην κοσμάρα του, πότε βαρύθυμος και πότε χαμογελώντας «περίεργα», υποχρεώθηκε με καθυστέρηση να ξεκουβαληθεί από τον τόπο των διακοπών του και να εμφανιστεί στο «στρατηγείο» (να το κάνει ο Θεός…) Πολιτικής Προστασίας; Στα χέρια του έχει καταστραφεί η μισή Ελλάδα. Έχει συνείδηση των ιστορικών ευθυνών του; Κακώς αναρωτιόμαστε. Γιατί είναι μάταιο να περιμένει κανείς απαντήσεις από τον εκπρόσωπο μιας Οικογένειας που βλέπει την Ελλάδα όχι ως πατρίδα, αλλά σαν χώρο για δουλειές…
Πώς βρέθηκαν άλλωστε, από κει που ο πατέρας τους, κατά δήλωσή του, μπήκε στην πολιτική φτωχός με τα στρατιωτικά του ρούχα να είναι σήμερα μια από τις πλουσιότερες της χώρας χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους; Ο κοσμάκης δεν έχει να περιμένει τίποτε από δαύτους. «Ό,τι αγαπήσαμε δεν υπάρχει» είπε συντετριμμένος ένας Χιώτης, αντικρίζοντας με δέος την καταστροφή που χτύπησε χωρίς άμυνα το νησί. Δεν πιάνουν αυτά σε ανθρώπους στεγνούς σαν την έρημο, όπως ο Μητσοτάκης. Στον ζόφο όπου συχνάζει η καταστροφή είναι η κανονικότητα. Άλλωστε, όπως έχει πει, κάπου πρέπει να μπουν και οι ανεμογεννήτριες…
Δεν μας αξίζει ένας πρωθυπουργός εκδικητικός που λύνει αξεδιάλυτους ψυχολογικούς λογαριασμούς σε βάρος της χώρας.
«Τι είχαμε εμείς τότε και τα καταφέρναμε καλύτερα;» ρώτησε ένας παλαίμαχος δασοπυροσβέστης κι απάντησε. «Είχαμε ηγέτες χαμηλόβαθμους και υψηλόβαθμους, υπήρχε σχέδιο αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού και φυσικών επί τόπου πόρων, υπήρχε σχέδιο αξιοποίησης τοπικών Αρχών αλλά κυρίως των πολιτών στην ύπαιθρο. Δεν τους εκκενώναμε… Ήταν μαζί μας, γνώστες και του τόπου και του αντικειμένου, αρωγοί στην προσπάθεια και όχι όπως τώρα να παίζουν κρυφτούλι με τις Αρχές. Κανείς περισσότερο δεν θα υπερασπιστεί τον τόπο του, σαν τον κάτοικο της περιοχής. Έγκαιρα τους οργανώναμε, τους εκπαιδεύαμε στον τόπο τους και τους αξιοποιούσαμε όταν τους είχαμε ανάγκη».
«Αν αυτό είναι το αποτέλεσμα μετά το Μάτι, είμαστε άξιοι της τύχης μας» ανέφερε οργισμένος ένας συμπατριώτης. Το Μάτι θαρρείς και έγινε για να καταλάβει την εξουσία αυτό το ιστορικό ατύχημα, ο Μητσοτάκης.





Θυμάστε το 18.5% του Σαμαρά; Όταν τοτε είχε μαζί του στην κοινοβουλευτικη ομάδα της ΝΔ και τον Καραμανλή;
Ξεχάστε το. Με τόσα που έχει κάνει αυτός ο ανεκδιηγητος Μητσοτάκης, έτσι και υπάρξει συμμετοχή στις εκλογές που έρχονται λόγω κοινωνικής οργής, και κόντρα σε Σαμαρά και Καραμανλή, θα χαροπαλευει για μια έδρα. Πιθανόν και τη δική του.
Μη σας διαβάσει η ομάδα αλήθειας μόνο!!!!!
Ξεκολλείστε απο τον Μητσοτάκη…
Αδειάστε την Πυροσβεστική απο τους “Ηλιους”, τους “απόλλωνες”, τους “διες” κλπ βρυγδουπα, ανασυντάξατε την Δασική Υπηρεσία με πλήρεις αρμοδιότητες δασοπυρόσβεσης, υποχρεώστε τους δημάρχους να καταρτίσουν σχέδια πυρασφάλειας και επιτέλους περιρίστε το …112 στο εργο του : Αριθμός εκτάκτου ανάγκης, μηνύματα εκκένωσης ηλικιωμένων και ανήμπορων.
Ο μάχιμος πληθυσμός, ολα αυτά τα αξύριστα ρεμάλια με τα τατουάζ που κοπροσκυλιάζουν στις καφετέριες να είναι στα σπίτια του, να υπερασπίζουν την περιουσία τους και το εδαφος, την βλάστηση, την ζωή.
Υποχρεώστε ολους αυτούς που εκτισαν μέσα η δίπλα στο δάσος να εχουν μέσα πυροσπροστασίας, τουλάχιστον δεξαμενή 10 τόνων και αντλίες υψηλής πίεσης, υποχρεώστε τους δημάρχους να αποκομίζουν τα κλααδέματα ΕΓΚΑΙΡΩΣ, να διαθέτουν τα κονδύλια πυροσπροστασίας για τον σκοπό αυτό και οχι για παραστάσεις …καραγκιόζη κλπ “πολιτιστικές εκδηλώσεις”.
Αλλίως αυτό θα γίνεται ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, με η χωρίς Μητσοτάκη, ΟΠΟΙΟΣ και να είναι πρωθυπουργός.Είναι απο τις περιπτώσεις που το ψάρι δεν βρωμά απο το κεφάλι αλλα ΟΛΟ ΜΑΖΙ…
Δεν βρίσκεται απλά στην κοσμάρα του, πρόκειται για των εντός των τειχών μεγαλύτερο εχθρό του έθνους.
Όλα τα μέτρα που πήρε ήταν ενάντια στην ευημερία του έλληνα και στην ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Θυμηθείτε:
Το κλείσιμο των επιχειρήσεων στα Lockdowns του Covid που επέφερε τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας και μεγάλο αριθμό λουκέτων ΜΜΕ.
Την πρόωρη κατάργηση του λιγνίτη για να γίνουν βιώσιμες οι επενδύσεις ΑΠΕ των ολιγαρχών που οδήγησε σε ενεργειακή ένδεια πληθωρισμό και χάσιμο θέσεων εργασίας.
Το εμπάργκο στη Ρωσία που μας στέρησε την φτηνή ενέργεια, την μεγάλη αγορά για τα γεωργικά μας προϊόντα και το 1 1/2 εκατομμύρια τουριστών υψηλού εισοδήματος. Χάσαμε και τα φτηνά γεωργικά εφόδια με αποτέλεσμα την αύξηση του γεωργικού κόστους.
Με τις κλεψιές των επιδοτήσεων χάνουν την βοήθεια και οι κανονικοί δικαιούχοι.
Δηλαδή, όπου ακούμπησε ο Κυριάκος μάτωσε εμάς και τη χώρα.
Διαβάζω: Έκοψαν το επίδομα σε 24.182 πολυτέκνους!
Την ίδια στιγμή επιδοτούμε μουσουλμάνους για να έλθουν στη χώρα, τους παρέχουμε στέγη, τρία ημερήσια γεύματα, ρεύμα, νερό και internet συν χαρτζιλίκι σε μετρητά για να στείλουν στις οικογένειες τους.
Όλες οι παροχές προκύπτουν από τη φορολογία μας, μέσω της ΕΕ ή απευθείας από τον προϋπολογισμό της χώρας.
Δίνουμε και στον Ζελενσκι μετρητά και οπλικά συστήματα, σε σημείο που αφοπλίσαμε το Αιγαίο και αδειάσαμε όλες τις στρατιωτικές αποθήκες.
Που κάνουμε οικονομία ;
Μα στα επιδόματα των Ελλήνων πολυτέκνων, ίσως γιατί θέλει ο κ. Μητσοτάκης να μειωθεί περισσότερο ο ελληνικός πληθυσμός.
Άλλωστε πριν πολλά χρόνια μα το είχε πει ο Καλλέργης πως η Ευρώπη θα μουσουλμανοποιηθεί, αυτό ακριβώς το σχέδιο υλοποιεί ο Έλληνας (;) πρωθυπουργός.
Θα τον αφήσουμε ;
Εάν συνειδητοποιήσει ο κόσμος το “πώς” κ το “γιατί” έγινε αναντικατάστατος εξουσιαστής ο απίθανος τύπος αυτός, θα τρελαθεί από το κακό του.
Διαβάζω πολλές φορές από τα τσιράκια/τρολ του “επιτελικού” (παρα-)κράτους, να ασχημονούν λέγοντας: μείωσε την ανεργία.
Όποιος έχει διαβάσει το (εγκληματικό έστω) μνημόνιο εξαρχής, ήταν στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις ήδη πριν το 2012, η ανεργία να έπεφτε κάτω του 10% το σωτήριον έτος…2025.
Εν ολίγοις, ο τύπος αυτός στο μόνο που διέπρεψε ήταν στην μηχανή που έστησαν οι κατασκευαστές του φαινομένου “Διαφθορά 2.0” στους πολιτικούς του αντιπάλους και κυρίως στον ελληνικό λαό που καταστράφηκε,.
Και ρίχνει το ανάθεμα σε εκείνους που δεν έφταιξαν αλλά χρεώθηκαν τις σκληρές πολιτικές.
Για να έρθει στην εξουσία κ να χρησιμοποιεί αποθέματα κ προδιαγεγραμμένες εξελίξεις υπέρ του ο Μίστερ Μπιν της (παρά-)πολιτικής.
Ούτε στην ψηφιακή διακυβέρνηση κόμισε κάτι καινούργιο, καθώς επρόκειτο για μια τυπική εναρμόνιση με τους τρόπους του Ταλίν της Εσθονίας, ως απλή μεταφορά παραδείγματος.
Στην ευρυζωνικότητα, που είναι δικό του κατόρθωμα, είμαστε τελευταίοι των Βαλκανίων, ενώ για πρώτη φορά τίθενται ζητήματα καθημερινής επικοινωνίας τηλεφωνικά με διαρκείς διακοπές κ αδυναμία σήματος.
Μας πήγε πίσω στην εποχή των παγετώνων κ παριστάνει τον εκσυγχρονιστή τρομάρα του.
Δικά του “επιτεύγματα”; Η, για πρώτη φορά σοβαρή υστέρηση λόγω κόστους ζωής, στεγαστική κρίση, αδιανόητη ακρίβεια, κ δεν συζητάμε για βασικές υποδομές πχ σιδηροδρομικό δίκτυο που παντού στην προηγμένη Ευρώπη είναι άρτιο κ εδώ κινδυνεύει η ζωή μας βλ Τέμπη.
Εκτός από μηχανισμούς αναπαραγωγής της εξουσίας του, εξαγορών, στυγνό κοτζαμπάσικο πελατειακό κράτος, παρακολουθήσεις, πληρωμένα ΜΜΕ, τίποτα καλό δεν έχει προσφέρει στον τόπο ο Νέρωνας αυτός.
Ποια καινοτομία εισήγαγε; Να παντρεύονται άτομα του ίδιου φύλου; Μα αυτό ήταν μια λογική αστική διευθέτηση βλ “συμβίωση” που ρυθμίστηκε από τους συριζαιους για διάφορους πρακτικούς λόγους πχ κληρονομικά ζητήματα κλπ.
Ο Κούλης το πήγε παραπέρα… έθεσε υπαρξιακά ζητήματα κόντρα στην πραγματικότητα. Κ όταν εξελέγη ο Τραμπ, προσπάθησε γλοιωδώς να μας πει ότι τα φύλα είναι …δύο, αλλά ο νόμος; Νόμος…
Γελοίος εν ολίγοις.
Δεν συζητάμε για την καταστροφική εξωτερική “πολιτική” στον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας, για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Όσοι ψηφίζουν αυτόν τον ολετήρα είναι είτε παλιάνθρωποι, είτε ιδιοτελή λαμόγια ή και τα δύο.
Τόσο απλά ..
O Mητσοτακης δεν είναι Ελληνας, είναι Εβραιος Σιωνιστης.
διαβάζω με προσοχη τα σχόλια και αναρωτιέμαι…..πολυ σωστά ολα αυτα που γράφονται γεματα αγανάκτηση, θυμό, απογοήτευση κλπ. αλλα τι…..αναρωτιέμαι τι ειναι αυτο που έρχεται μετα τον Μητσοτάκη…..τι ειναι αυτο που ηρθε μετα τον Τσιπρα…… Ολοι αυτοί ειναι εθνομηδενιστες , ανικανοι διοικήσεως,
κακοί λειτουργοί της χώρας αλλα η δικη μας ανοχή τους επιτρέπει να την καταστρέφουν. Η χώρας μας εχει βαλτώσει και δυστυχώς δεν υπάρχουν πολιτικοί ανδρες για να την επαναφέρουν γιατί πλεον ζουμε σε μια Ελλάδα χωρίς σεβασμό στην οικογένεια, στην πατρίδα, στην Θρησκεία διοτι ολα τα ιδιανικα εχουν εξανεμιστεί για την απόκτηση του πλούτου και του προσωπικού συμφέροντος.
Για τους μη εχοντες δυνατότητα να καταλαβουν τα γραφόμενα και θελοντας να προλάβω τους κακόβουλους που θα προσπαθήσουν να παρερμηνευσουν δεν υποστηριζω κυβερνήσεις απλα πολυ απλά ρωτάω ολοι αυτοι οι ανίκανοι και εθνομηδενιστες επέτρεψαν την αφαίμαξη της χωρας μας επιτρέποντας χωρις έλεγχο , κριτήρια και ποσοστοση την εξαγορα ακινήτων σε όλοι την Ελλάδα…… εμεις γιατί πουλήσαμε…….σ αυτο που έρχεται λοιπόν δεν φταίνε μονο οι κυβερνήσεις διοτι οι ενέργειες μας σιγονταρουν τις καταστροφικες πολιτικες τους αποφάσεις.
ο Θεός να βαλει το χέρι του!!!!!!