Γ. Στουρνάρας: Στην επόμενη συνάντηση με την τρόικα το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του δημοσίου τομέα, παρουσιάζει τις προθέσεις της κυβέρνησης, για αλλαγές στο θεσμό της επετηρίδας και της αρχαιότητας.

«Θεωρώ ότι έχει κλείσει το θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τώρα μένει η υλοποίηση. Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου δεν συνεπάγεται νέες αποχωρήσεις, αλλά μια διαρκή διαδικασίας βελτίωση» δηλώνει χαρακτηριστικά, για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, ο κ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών στις επόμενες επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα θα τεθεί το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών στην εστίαση,αλλά και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για τον κίνδυνο αφελληνισμού τους, ενώ για την Εθνική και τη Εurobank σημειώνει ότι οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από το εάν θα καλύψουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση.

«Πρωταρχικό ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή» τονίζει ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι στην ουσία γίνεται διαχωρισμός μεταξύ φορολογικής πολιτικής, που ασκείται από το ΥΠΟΙΚ, και εφαρμογής της πολιτικής, που ασκείται από το νέο γγ. Εσόδων που, όπως αναφέρει, «χαίρει πλέον ουσιαστικής ανεξαρτησίας στην άσκηση των καθηκόντων του».

www.kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Παρχαρίδης: «Η ποντιακή μουσική μάς κράτησε ζωντανούς μέσα στους αιώνες»

Λίγο πριν από τη συμμετοχή του στο «Βάκχαι Φεστ 2026», που θα πραγματοποιηθεί...

Απειλή για τον οδικό τουρισμό το «έμφραγμα» στα βόρεια σύνορα

Ουρές χιλιομέτρων από οχήματα, πολύωρη αναμονή, οικογένειες που περιμένουν στα γκισέ...

«Γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο «Καλτσάς» και οι εκδόσεις...

Εφοδος τρακτέρ

Οταν αποχωρούσαν οι αγρότες από τα μπλόκα του Ιανουαρίου, μετά από 55 μέρες στους...