Προσέξτε τους μικρούς

Του Χρήστου Μπολώση

Τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει «εισβάλει» μια φουρνιά -περιορισμένη προς το παρόν- πιτσιρικάδων που «βγάζει μάτια».

Αυτά τα Ελληνόπουλα δεν περιορίζονται να «βγάζουν μάτια» μόνο εδώ, αλλά κάνουν «κλικ» και σε μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, όπως στη Ρεάλ. Αλήθεια, πόσο μεγάλος σύλλογος!

Έχουμε, λοιπόν, αυθεντικά ταλέντα, που από τη μια στιγμή στην άλλη πέρασαν από τον θαυμασμό των άλλων πιτσιρικάδων της γειτονιάς τους στο στόχαστρο συλλόγων-κολοσσών της Ευρώπης.

Είναι μεγάλο το άλμα και, επειδή υπάρχουν πρόσφατα ανάλογα παραδείγματα, ο χειρισμός αυτών των παιδιών θέλει μαεστρία και επιστημονική αντιμετώπιση.

Είναι ασήκωτο το βάρος για τους σχεδόν παιδικούς ώμους, αυτό που τους φορτώνει η δημοσιότητα και τα πρωτοσέλιδα με τις τεράστιες φωτογραφίες τους.

Θέλει τεράστια δύναμη αντίστασης όταν ξαφνικά μια μέρα βλέπεις έξω από το σχολείο σου να σε περιμένουν να σχολάσεις δέκα κανάλια, που είναι έτοιμα να σε κατασπαράξουν.

Ελπίζω ότι οι σύλλογοί τους θα τα έχουν σκεφτεί αυτά τα πράγματα και δεν θα περιμένουν εμένα να τους τα πω.

Όμως τα λέω, διότι κάποιοι άλλοι πριν απ’ αυτούς δεν τα σκέφτηκαν και χάθηκαν αυθεντικά ταλέντα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Χωρίς αρχές, χωρίς ανθρωπιά

Τον περασμένο Απρίλη μια νέα γυναίκα μόλις 28 χρονών, η Κυριακή Γρίβα, δολοφονήθηκε άγρια με μαχαίρι από τον πρώην...

Η δύναμη να απαρνείσαι την αγάπη των άλλων

Όλη η ταινία για τον Στέλιο Καζαντζίδη είναι μία στιγμή: η σκηνή που καλεί τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον...

Άταφοι προδότες στην αρχαιότητα

Οι συστοιχίες ψεμάτων και ανακριβειών που εκτοξεύονται από τα συστημικά ΜΜΕ πλήττουν όχι μόνο το παρόν, αλλά και το...

Η τιμωρία των προδοτών στην αρχαιότητα

Τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για τον σεβασμό που πρέπει να έχουμε στους νεκρούς - ακόμα και σ’ αυτούς...