Καραμανλής: Αντώνη σε… έφαγε η έντονη κριτική

Του Αγανακτισμένου Δεξιού

Άψογη η ομιλία Καραμανλή. Αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τον έρμο τούτο τόπο αλλά και τον υπόλοιπο με τη γνωστή του ρητορική-διπλωματική μαεστρία. Σε ηπιότερους και πιο προσεκτικούς τόνους ωστόσο από τις προηγούμενες παρεμβάσεις του.

Αυτά που χρειάζονται διευκρίνηση εντούτοις είναι τα όσα είπε για τη διαγραφή του Σαμαρά.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θέλω να επαναλάβω ότι η άλλη γνώμη, η διαφορετική ανάγνωση ακόμα και η έντονη κριτική δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται. Και πάντως δεν αντιμετωπίζονται με πειθαρχικά μέτρα, καθιστώντας μάλιστα δυσχερέστερη την απαραίτητη εθνική ομοψυχία για την στήριξη της εθνικής γραμμής.

Μια τελευταία λέξη για τα περί Προεδρίας της Δημοκρατίας. Με τιμά η σκέψη ειδικά μάλιστα όταν προέρχεται από έναν πρώην Πρωθυπουργό. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα ούτε με αφορά ούτε με ενδιαφέρει».

Για την προεδρία ήταν σαφέστατος. Δεν τον ενδιαφέρει. Προφανώς η πρόταση Σαμαρά ήταν αποκύημα της φαντασίας του.

Εκεί που μας μπέρδεψε, όπως είπαμε, ήταν για τη διαγράφη του Σαμαρά.

Φρονουμε ότι πρέπει να επανέλθει αποσαφηνίζοντας γιατί θεωρεί… διαφορετική ανάγνωση και έντονη κριτική τα λεχθέντα του Σαμαρά.

Διότι σαν κάπως να δικαιολογεί εμμέσως την απόφαση Μητσοτάκη.

Εμείς πάντως δεν τα είδαμε ούτε διαφορετικά ούτε έντονα, αλλά ρεαλιστικά και αντικειμενικά.

Μονάχος του ο Γεραπετρίτης είπε ότι είναι μειοδότης και μοναχός του ο Μητσοτάκης πήρε την πρωτοβουλία (αδιαμφισβήτητη φωτογραφία το επιβεβαιώνει) να χαριεντιστεί με τον Ερντογάν και τον Ράμα.

Αυτό όμως που πραγματικά μας εξέπληξε ήταν η αναφορά στα περί εθνικής ομοψυχίας και στήριξης της εθνικής γραμμής.

Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά ο Μητσοτάκης θα δυσκολευτεί να στηρίξει την… εθνική γραμμή ένεκα της διαγραφής Σαμαρά. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εθνική ομοψυχία στον δρόμο για τις Πρέσπες του Αιγαίου.

Μέχρι να μας διαφωτίσει ο κύριος Καραμανλής διαβάστε ένα… ψαγμένο κομμάτι του antinews για το νεοδημοκρατικό μπάχαλο (Μητσοτάκης, Καραμανλής, Δένδιας… έφαγαν τον Σαμαρά;), γιατί νομίζουμε ότι δε μας τα λένε καλά ούτε οι Καραμανλαίοι ούτε οι Μητσοτακαίοι.

Και κάτι ακόμη, αυτός ο έρμος ο Κατσανιώτης, που αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς ούτε διαχειριστής στην πολυκατοικία του δε θα έβγαινε, ενώ κολάκευε τον Καραμανλή δε μπορούσε να πει κάτι για τη διαγραφή του ευεργέτη του;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Εθνοπατέρες για φίλημα

Δεν ξέρω εσείς, φίλοι μου, αλλά εγώ είμαι ενθουσιασμένος με τους εκπροσώπους μας που στείλαμε στο Κοινοβούλιο...

… Στο μυαλό του Γεραπετρίτη

Διαβάζω ότι η Ελλάδα θα προσφέρει την τεχνογνωσία της στη Συρία ως προς την οικοδόμηση θεσμών. Αυτό παράλληλα με...

«Να σκεπαστούν με νερό τα Τέμπη»

- Θα σκάψετε μια μεγάλη τάφρο από το Πήλιο μέχρι τη λίμνη Κάρλα, ώστε να απορροφηθεί πιθανό τσουνάμι. Αλλιώς...

Δημοσιογραφία και USAID

Μπορεί να μη φαίνεται κομψή η ακόλουθη άποψη αλλά είναι ακριβής: Δεν είναι απλώς ασυμβίβαστο ως δημοσιογράφος να παίρνεις...