Η νόσος των πρωθυπουργών

Του Μανώλη Κοττάκη

Διαβάζω αυτές τις ήρεμες ημέρες του Αυγούστου στο διαδίκτυο γεγονότα για τα οποία σας έχουμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή. Τα οποία όμως δεν χάνουν την επικαιρότητά τους, γι’ αυτό και άριστα πράττουν οι συνάδελφοι που τα επαναφέρουν στη δημόσια ατζέντα. Η περίπτωση του Αμερικανού τέως συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Σταν Γκρίνμπεργκ είναι ενδεικτική.

Διαβάζουμε τώρα ότι ο πρωθυπουργός τον απέλυσε επειδή του χρέωσε ότι δεν είχε διαγνώσει τον κίνδυνο της πτώσης της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστά κάτω του 30%, με συνέπεια ο ίδιος να αιφνιδιαστεί από το αποτέλεσμα. Ότι το πριγκιπάτο του εκσυγχρονισμού στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά τις ευρωεκλογές τού επέρριψε το σύνολο των ευθυνών για τη λάθος στρατηγική που ακολούθησε.

Και ότι τώρα, έπειτα από όλα όσα έχουν συμβεί, καθώς τα focus groups που γίνονται αυτόν τον καιρό από εταιρίες δείχνουν την πιθανότητα να κινηθεί το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στο 22% έως 23% χωρίς αναγωγή (και να την οδηγήσει σε χρόνια στρατηγική καθήλωση), ο πρωθυπουργός μελετά να ξαναπροσλάβει τον κύριο Γκρίνμπεργκ. Να τον ξαναπροσλάβει! Δικό του θέμα είναι.

Άλλωστε δεν πληρώνει ούτε ο ίδιος ούτε η Νέα Δημοκρατία. Πληρώνει, όπως έγραψε μια έγκριτος εφημερίδα για τον τέως σύμβουλο του προέδρου, «μια σύγχρονη ελληνική θεότητα». Που τελευταία κοιτάει ξανά προς την Ηρώδου του Αττικού (η ίδια θεότητα πλήρωνε και στις εκλογές του 2015 τον «Γκρίνμπεργκ» του κυρίου Τσίπρα, την αμερικανική εταιρία Ever Green).

Αλλά είτε τον προσλάβει εκ νέου είτε όχι τον κύριο Γκρίνμπεργκ, το πρόβλημα θα συνεχίσει για τον κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει προσβληθεί από τη νόσο των πρωθυπουργών και των πολιτικών αρχηγών: Όταν τα πράγματα στραβώνουν, οι ηγεσίες μας θέλουν να ακούν μόνο αυτά που επιβεβαιώνουν τις θεωρίες τους, και αποδιώχνουν από τη σκέψη τους τα πραγματικά δεδομένα που είναι πολύ πλησιέστερα προς την αλήθεια.

Το γιατί, απλό: Αδυνατούν να διαχειριστούν την απόρριψη. Έχουν εθιστεί στην έγκριση. Δεν είναι ο μόνος, για να λέμε του στραβού το δίκιο, ο κύριος πρωθυπουργός. Και ο Αλέξης Τσίπρας είχε ως πρωθυπουργός δίπλα του δημοσκόπο ο οποίος τον είχε πείσει ότι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 θα ήταν σχεδόν μηδενική. Ενώ στις εκλογές του 2023 δημοσκόποι τού έλεγαν τι ακριβώς θα συμβεί κι εκείνος απαντούσε «αποκλείεται!».

Το πρόβλημα με τους πολιτικούς μας ηγέτες λοιπόν κατά τη γνώμη μου είναι διπλό: Πρώτον, κάποιοι χρησιμοποιούν ξένους για να τους πουν τι συμβαίνει στον τόπο μας ενώ διαθέτουν όλους τους αξιόπιστους μηχανισμούς μέσω των οργανώσεών τους, των ανθρώπων τους, και της επιχειρηματικής κοινότητας, για να καταλαβαίνουν τις διαγραφόμενες εκλογικές τους επιδόσεις.

Ουκ ολίγες φορές σε αυτό το διάστημα κι εμείς, αλλά όχι μόνο εμείς, επισημαίναμε στον κύριο Μητσοτάκη ότι έχει τεράστιο πρόβλημα στα δεξιά του και ότι είμαστε έτοιμοι να του δίνουμε συμβουλές… δωρεάν, μπας και διασώσει η παράταξη το ποσοστό της. Αλλά εκείνος άκουγε τον κύριο Γκρίνμπεργκ, ο οποίος, αναλύοντας δεδομένα με τα οποία τον εφοδίαζαν εκσυγχρονιστές υπουργοί, του έδειχνε σταθερά να αδιαφορεί για τη δεξιά αιμορραγία του και να επιμένει στο Κέντρο, γιατί και ο ίδιος αυτό ήθελε κατά βάθος να πιστεύει ότι συμβαίνει.

Ποιος ξεχνά τις διαρροές του πριγκιπάτου του Μαξίμου προς τα μέσα ενημέρωσης ότι ο Γκρίνμπεργκ «δίνει» πρόβλεψη ποσοστού από 33% και πάνω, ότι «τη γλιτώσαμε για τον γάμο» και ότι στη βάση αυτής της πρόβλεψης ο πρωθυπουργός έθεσε με πρωτοφανή αλαζονεία τον προσωπικό του πήχη σε αυτό το ύψος και ακόμα μεγαλύτερο; Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας πείσει για το τι ακριβώς συνέβη τότε.

Μια προσεκτική ανάγνωση μόνο των μετρήσεων και των στατιστικών τους έδειχνε όμως ότι όλα τα ποιοτικά στοιχεία τους όχι απλώς δεν συμφωνούσαν με τις πληρωμένες προβλέψεις εκτίμησης ψήφου, αλλά ήταν συντριπτικά εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Ποιος τα διάβαζε όμως;

Συνήθως δεν γράφω ονόματα γιατί, δεδομένης της «συμπάθειας» που υπάρχει για τη στήλη στο Μέγαρο Μαξίμου, μπορεί να κάνω καμιά φορά και «κακό» άθελά μου. Όμως οφείλω να το καταθέσω. Ο μόνος φιλελεύθερος που τολμηρά μου διατύπωσε την εκτίμησή του ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πέσει κάτω από 30% στις ευρωεκλογές ήταν το παλαιό κομματικό στέλεχος της ΔΑΠ ΟΝΝΕΔ και έμπειρος εκλογικός αναλυτής Ευτύχης Βαρδουλάκης. Αλλά για κάποιους στον πυρήνα της κυβέρνησης αυτά ήταν απαγορευμένα, ο Βαρδουλάκης δεν ονομάζεται Ευτύχενμπερκ για να έχει την αίγλη και την προστασία του κυρίου Γκρίνμπεργκ. Αυτοί είμαστε! Έχουμε στην Ελλάδα τα καλύτερα μυαλά και ψάχνουμε στο εξωτερικό τα «παλτά» λίγο πριν κρεμάσουν τα παπούτσια τους.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικοί μας, χάρη στην καθολική υπεροπλία τους στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιστεύουν βαθιά ότι μπορούν να χειραγωγούν την κοινωνία και να τη φέρνουν στα μέτρα τους -αυτό ονομάζεται βολονταρισμός-, αντί να είναι γειωμένοι με την κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που ως πρωθυπουργός πίστευε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις ήταν στημένες και ότι τα κανάλια ήταν όλα εναντίον του, βολευόταν με το θεώρημα αυτό και δεν κατέβηκε ποτέ στους πολίτες στο ενδιάμεσο της θητείας του να τους ακούσει και να τους καταλάβει. Από αντισυστημικός Μεσσίας του 2015 κατέληξε συστημικός ρολίστας το 2019 και από συστημικός παίκτης που αρνήθηκε να πει μια κουβέντα για τα εθνικά θέματα και τα μεγάλα ζητήματα διαφάνειας μεταξύ 2019 και 2023 κατέληξε στις εκλογές του 2023 στην αφετηρία του 2012. Στο 17%. Μικρομεσαίος και προβληματικός.

O Κυριάκος Μητσοτάκης υποτίμησε σταθερά όλα τα χρόνια τους ανθρώπους της παράταξής του και της κομματικής οργάνωσης που θα μπορούσαν να του φέρουν πρωτογενή πληροφορία για το τι ακριβώς συμβαίνει στη βάση της κοινωνίας. Και τους βουλευτές του, και τους προέδρους των νομαρχιακών. Θεοποίησε έναν Αμερικανό σύμβουλο στις εκλογές του 2023 χωρίς να αντιληφθεί ότι η ευρεία πλειοψηφία που κέρδισε περιείχε την ισχυρή επιθυμία να μην ξαναέρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και ότι δεν αποτελούσε έγκριση των κυβερνητικών πεπραγμένων του.

Μοιραία εγκλωβίστηκε μέσα στον κεντρώο μύθο του liberal Αμερικανού. Ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, δεν φταίει. Πώς να διαβάσεις στη βάση αριθμών την πολιτική ατμόσφαιρα σε μια κοινωνία στην οποία δεν γεννήθηκες; Όσο έξυπνος κι αν είσαι, όσα data κι αν γνωρίζεις, ο αλγόριθμος δεν είναι πανάκεια. Η ανθρώπινη σκέψη ενίοτε νικά τους αλγόριθμους! Αν είσαι άγευστος της Ιστορίας και των αξιών αυτής της χώρας (όπως οι ισχυροί δεσμοί της οικογένειας που προσπάθησε η Νέα Δημοκρατία να πλήξει με το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών), τι να σου κάνουν και τα focus groups;

Τώρα λοιπόν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να διαχειριστεί τη φθορά επειδή δεν προετοιμάστηκε για την αμφισβήτηση. Οι πολιτικοί ηγέτες έπειτα από μακρά παραμονή στην εξουσία, η οποία είναι ψυχολογικά φθοροποιός, έχουν σε έναν βαθμό τη δικαιολογημένη τάση να ακούν μόνο τα ευχάριστα και να θέλουν δίπλα τους κόλακες, επειδή δυσάρεστα ακούν όλη μέρα και τους μαυρίζουν την καρδιά. Όταν είσαι στα τηλέφωνα και τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, αυτό που ζητάς είναι αναγνώριση, την κριτική δεν την αντέχεις, τη θεωρείς αχαριστία.

Αυτό όμως έχει ως συνέπεια να καίγεται το λεκανοπέδιο κι εσύ να θεωρείς ότι «δεν τα κάναμε όλα τέλεια» (με έμφαση στο «τέλεια») και να δηλώνεις ότι είσαι «ικανοποιημένος» από την επίδοση του κρατικού μηχανισμού. Όταν το πρόβλημά σου δεν ήταν η επίδοση του κρατικού μηχανισμού (πράγματι, μπορεί να τα έδωσε όλα), αλλά το λάθος σχέδιο με το οποίο κινήθηκε στην πυρκαγιά ο κρατικός μηχανισμός.

Μερικά πράγματα στη ζωή είναι άλφα βήτα. Με πιο βασικό απ’ όλα ν’ ακούς τον κόσμο. Τι σου λέει. Αυτό είναι δωρεάν. Δεν χρειάζεται ούτε να προσλάβεις Αμερικανό σύμβουλο ούτε να υποχρεώνεσαι στους τρίτους να σ’ τον πληρώνουν ως δώρο γενεθλίων. Όλα είναι θέμα απόφασης. Να θες να ξέρεις την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι αυτή. Αλλά η γνώση της αλήθειας προϋποθέτει και την αποδοχή της αλήθειας και την προσαρμογή της σε αυτήν.

Αν είναι να ξέρεις την αλήθεια και να μην προσαρμόζεσαι σ’ αυτήν, δώρον άδωρον. Καλά κάνεις και προσλαμβάνεις ξανά τον Γκρίνμπεργκ. Είναι ο άνθρωπός σου. Θα σου πει αυτά που θες ν’ ακούσεις.

  1. Στα δεξιά της (μη δεξιάς) ΝΔ δεν υπάρχει δεξιά. Υπάρχουν μόνο “δεξιοφανείς” (πλην ελαχίστων ρομαντικών που Δεν θέτουν όμως ζωτικά θέματα γενετικής οικονομίας, και αυτό είναι απολύτως αίολη θέση… ίνα μη γραφή και εξόχως ύποπτη) που πρέπει -για να παίζουν στο πανί κάποιο ρόλο “ασφαλιστικής δικλίδος”- να αυτοεξευτελίζονται. Πέραν τούτου ο κάθε πολίτης ευθέως αναλόγως και με το φίλτρο λήψης των συχνοτήτων του.
    Το αυτό φαίνεται να συμβαίνει και στην αντιπέρα (μη αριστερή) όχθη για τους ίδιους “της δικλίδος” λόγους.
    Ευτελισμός μεταπίπτων σε εξευτελισμό εν τέλει για: μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε.

  2. Διαρκώς η ίδια πεπατημένη παραλληλισμός Ν.Δ. Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας όχι ΣΥΡΙΖΑ.
    Ας μην περνάει έτσι στα τυφλά η διαρκής σύγκριση, η διαρκής όχι με καθαρά λόγια, αλλά με έμμεσο
    τρόπο στήριξη – παραμονή και διάρκεια της παρούσης κυβέρνησης.
    Ωραία ο Αλέξης Τσίπρας εκτοπίστηκε από την δραστική πολιτική εικόνα της χώρας.
    Τι διάολο είναι αυτό που δεν επιτρέπει να αναδειχθεί μία άλλη προσωπικότητα ώστε να τονώσει
    το ηθικό του κάθε απογοητευμένου του κάθε δύσπιστου που θέλει να έχει έναν ορίζοντα τελείως διαφορετικό στο πολιτικό τοπίο.
    Και αφού αυτοί είμαστε! Έχουμε στην Ελλάδα τα καλύτερα μυαλά, γιατί πέντε χρόνια τώρα μια κυβέρνηση που έχει φέρει τα πάνω κάτω σε ολόκληρη την χώρα την λιβανίζουμε, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κατάλληλο επόμενο πρόσωπο.
    Ασφαλώς κάτι δεν πάει καλά, ασφαλώς δεν γράφονται αλήθειες, ασφαλώς ο λαός περιμένει με ανυπομονησία στην γωνία.
    Ασφαλώς τα ΜΜΕ δεν έχετε απαλλαγή, ούτε ελαφρυντικά από όλο αυτό που έχουμε χρεωθεί ως λαός, ως χώρα.
    Όσο η σήψη παραμένει, τόσο ο ψηφοφόρος χάνεται σε σκέψεις και προβληματισμούς.
    Ουδόλως καίγεται για τα ποσοστά της Ν.Δ. όταν έχει να αντιμετωπίσει το καθημερινό τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης.
    Μήπως εσείς εκεί στα ΜΜΕ η ζωή σας κινείται σε διαφορετική χώρα.
    Το καλοκαίρι τελειώνει. Το πόσο ερημωμένη παραμένει η επαρχία ασχολήθηκε κανείς?
    Το επόμενο καλοκαίρι υπάρχει κάποια πρόβλεψη πως θα το αντιμετωπίσουμε με το τεράστιο πρόβλημα
    παρατεταμένη διαρκής ζέστη, έλλειψη νερού?
    Μήπως και πάλι θα αναζητούμε λύσεις από εισαγόμενους?
    Μήπως με την παραμονή της παρούσης κυβέρνησης θα έρθουν λύσεις από εξωτερικούς παράγοντες?
    Η τέλος μήπως τα πράγματα έχουν περιέλθει σε τόσο κακή κατάσταση για την χώρα μας που δεν υπάρχει διάθεση να αναλαμβάνει επόμενο πολιτικό σχήμα να δώσει ελπίδα και να χαράξει μια νότα διαφορετικής πολιτικής πορείας?
    Με το κρύβουμε την αλήθεια δεν κερδίσουμε πλέον ούτε χρόνο.
    Οι προβλέψεις δεν διαγράφονται καθόλου εύκολες, αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν γίνεται να τα αποφύγουμε, η ζωή αποτελεί διαρκή αγώνα επιβίωσης, ας μην παραβλέπουμε την οργή και τον θυμό όταν το πλήθος δεν θα επιστρέφει στην εστία του.

  3. Βιβλίο Σταν Γκρίμπεργκ με τίτλο «5 χρόνια στο Μαξίμου .Μια ιδιάζουσα περίπτωση» Αν εκείνο το βιβλίο, υπήρχε και έβγαινε στην αγορά θα το αγοράζαμε αμέσως. Αν Το Νέτφλιξ είχε στοιχεία ,για το τι γινόταν εκεί μέσα τότε ,θα έκανε σειρά υπερπαραγωγή. Και αμέσως θα τρέχαμε να γίνουμε συνδρομητές Για να δούμε πως, δημιουργήθηκετο μέγεθος των καταστροφών και των ευτελισμών που βιώσαμε και βιώνουμε 1900 μέρες Ως απόρροια πολλών εξ ημών νααναδείξουν την ΝΔτο 2019Και κυρίως τον Κυριάκο στην κυβέρνηση (Κοντολογίς να δούμε το τι γινόταν εκεί μέσα και πώς οδηγηθήκαμε σε αυτές τις πρωτοφανείς πολιτικές πράξεις οι οποίες απειλούν την ύπαρξη της χώρας )
    Περιέργως εχθές βρίσκοντας ένα ξεχασμένο ημερολόγιο εκείνης της περιόδου δλδ του 2019 κοίταξα και διαπίστωσα ότι 24 Αυγούστου ήταν ημέρα Σάββατο (Άσχετο θα αναρωτηθείτε και δικαίως )Όμως ήταν ο πρώτος μήναςκαι 14 ημέρες της ΝΔ στην εξουσία Δεν θυμόμουν ότι ,υπήρχαν φωτιές τέτοιου μεγέθους και σε μέρη που σου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά
    Θυμόμουν ωστόσο τις εκφράσεις εκείνων που πίστευαν ότι έκαναν την σωστή επιλογή. Φαινόντουσαν ήρεμοι οι κακομοίρηδες Πίστευαν ότι τα χειρότερα πέρασαν …………
    Θυμάμαι όμως τις διαφημίσεις περί επιτελικού κράτους που εκπέμπονταν συνεχώς από την τηλεόραση.Οι οποίες, ήταν πολύ εντυπωσιακές σχεδόν εξωπραγματικές με ότι γνωρίζαμε εως τότε. Εκείνες έδειχναν, μια σοβαρή και σύγχρονη κυβέρνηση ενός άλλου κράτους /που δεν σχετιζόταν με την Ελλάδα- εκείνη την αίσθηση είχα. Με κάτι φακέλους μπλε με κάτι πρόσωπα, πολλά εκ των οποίων άγνωστα αλλά μερικά όπως ο Χατζηδάκης και ο Γεωργιάδης ήταν όχι μονάχα γνωστά Αλλά μόλις τους είδα ένιωσα ότι η χώρα επέστρεψε πίσω στο ζοφερό παρελθόν πριν το 15Σαν την ταινία επιστροφή του εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκεςΚαι τότε αισθάνθηκα ότι ο κόσμος πιάστηκε κορόιδο και ότι κάτι κακό περίμενε στην γωνιά Ας το πούμε διαίσθηση
    Την διαφήμιση πιθανώς, να την είχε κάνει ο αμερικανός επικοινωνιολόγος. Η νίκη του 19 Όπως και η μετατροπή του πολιτικά άσημουΚυριάκου, σε νυν πρωθυπουργόδικό του δημιούργημα ήταν. Όπως και το αποτέλεσμα, των εκλογών του 23 το 41% τακάτο. Τίποτε από όσα βλέπουμε στον Κυριάκο και στην κυβέρνησή του, είναι αληθινό και αυθεντικόΌλα είναι ξένα/φτιαχτά και κάλπικα. Το ίδιο και η ΝΔ όπως απεδείχθη
    Ο γκρίμπεργκ είναι ένα είδους γκουρού/ γιατρός που ξέρει από παραισθησιογόνες ουσίες και τις χρησιμοποιεί καταλλήλως και εγκαίρως. Αφού πρώτα έχει μελετήσει, τους στόχους που αποσκοπούν τα παραισθησιογόνα. Και αφού είχε διαπιστώσει ότι, έχει να κάνει με βλάκες τότε,με τα επικοινωνιακά τρικ ξεγέλασε καιξεγελούσε τον κόσμο,επι5 χρόνια Κρατώντας με αυτά, τον σημιτικό από ότι απεδείχθη Μητσοτάκη στην εξουσία Ακόμη και ο νυν ξ ξεγελάστηκε.Έπαιρνε τις συνταγές και αμέσως πίστευε, ότι μεταμορφωνόταν στον ιδανικό ηγέτη.
    Και όντως έτσι ήταν. Η σουπερμαντολίνη στην περίπτωση του Κυριάκου οδήγησε στην οβιδιακή μεταμόρφωση για τον ίδιο. Και γιατί να μην το πιστεύει ; Έτσι ο Κυριάκος τον είχε κοντά του. Αν εμφανιζόταν κάτι που θα τον επανέφερεστην πολιτική μετριότητα που είναι -ίσως και πολιτική ασημαντότητα τότε, καλούσε τον γκρίμπεργκ. Και στην θέση του βατράχου επανερχόταν πάλι ο Ηγέτης ….Και τότε ο βάτραχος επέστρεφε πίσω στο δωμάτιο, κάτω στο υπόγειο του ψυχισμού του νύν .Αυτό στην ουσία είναι ο Σταν Κάτι σαν την καλή νεράιδα των παραμυθιών η οποία με τα κατάλληλα ραβδάκια Έτσι μεταμορφώνει σταχτοπούτες σε πριγκίπισσες και κολοκύθες σε αμάξια ξεγελώντας λαούς και πρίγκιπες/ Επίσης με αυτά και με τα μαντζούνια εξαφανίζει τρομερές ζημιέςΑρκεί να φαίνεται ως θαύμα που θα πείσει Ένας Κόμφερλτιντ που μεταμορφώνει ασημαντότητες για τέτοια πόστα σε άξιους ηγέτες μετατρέποντας τους και σε άξιες μοίρες των λαών που είτε ήθελαν είτε όχι ξεγελάστηκαν από τη μαγική εικόνα
    Όμως, ήρθαν τα χαστούκια τα οποία και διέλυσαν τις ψευδαισθήσεις. Πρώτα οι δημοτικές/νομαρχιακές εκλογές, Συγγενής του πρωθυπουργού ο οποίος (κακομοίρης ) δεν είχε τις ανάλογες οικονομικές δυνατότητες, που απαιτούσε ο γκουρού προκειμένου να τον προσλάβει,την έπαθε από έναν άγνωστο. Που του πήρε τον δήμο Αθηναίων έτσι απλά δίνοντας γροθιά και στην βιτρίνα του πρωθυπουργού Διαμελίζοντας τον Κυριάκο οδηγώντας τον πάλι στον άσημο Μητσοτάκη Ο γκρίμπεργκ όμωςήταν εκεί Αλλά τι να σου κάνουν τα μαγικά ξόρκια όταν λήγουν ; Τι γίνεται άπαξ ο οργανισμός είτε δεν τα δέχεται Η όταν είναι εθισμένος δεν του είναι πλέον αποτελεσματικά ;
    Πέρα από τα παραμύθιαΤι να κάνει ο γκουρού όταν έχει να κάνει με κάθε είδους καρυδιάς Καρύδι; Με κάθε πολιτικά σκέτα νέτα δοκιμασμένα χαλασμένα από παλιά τα οποία μόνο ζημία κάνουν ; Τιπερεταίρω κέρδος θα αποκόμιζε εάν συνέχιζε να συνδιαλέγεται με σκερτους με χατζιδάκιδες με γεωργιάδηδες με σημιτικούς και με λοιπά φυράματα άλλων κομμάτωνΤα οποία και τους απεδίωξαν; Πώς να τα βάλεις με την βλακεία καιμε τους βλάκες που περιτριγυρίζουν ένα στην ουσία ανυπεράσπιστο και αδύνατο άνθρωπο στην θέση του πρωθυπουργού ; Απλά δεν έβρισκε άκρη Είναι και ο ψυχισμός του Κυριάκου ήταν και πολλά άλλα Τα οποία αν τα αναφέρει σε βιβλίο ή σε αποφθέγματα θα βγάλει εκατομμύρια ως ψυχική αποζημίωση από διαλέξεις στα πανεπιστήμια του εξωτερικού έως και από σειρές σε νέφτλιξ Έως και από ταινίες του Χόλυγουντ
    Τον γκρίμπεργκ δεν τον απέλυσαν, επειδή δεν είπε στον νυν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο άνθρωπος έφυγε φοβούμενος ίσως ότι η συναναστροφή με αυτά τα φαινόμενα, θα τον κατέστρεφαν Και δεν το ήθελε να το πάθει, στο τέλος της καριέρας του Συνεπώς ,όταν κατάλαβε ότι τα πράγματα σοβαρεύουν δήλωσε παραίτηση, μέσω μιας δικαιολογίας και έφυγε άρον άρον από το κλουβί με τους τρελούς προτού, σκάσει η βόμβα των ευρωεκλογών και τα λουστεί αδίκως. Οπότε πριν φύγει του είχε αφήσει σημείωμα με οδηγίες. Δεν θα έσκαγε και όλας (Εννοείται πήρε τον τελευταίο μισθό και έφυγε)
    Και επειδή όπως είναι γνωστόν, η φύση απεχθάνεται τα κενά την θέση του μάγου πήραν οι σημιτικοί κάνοντας τους μαγικούς καθρέπτες. Αφού είχαν καταλάβει προ πολλού ,την ανάγκη του πρωθυπουργού για αποδοχή(; ) Και έτσι κάθε πρωί ο Κυριάκος τους ερωτούσε ποιος είναι ο καλύτερος. Και εκείνοι του έδιναν την απάντηση που ήθελε ο Κυριάκος να άκουσε Όπως ήθελε και από τον ξ ενόφερτομάγο Κρίμα μεγάλο κρίμα
    Όμως οι πυρκαγιές, έκαψαν και τους μαγικούς καθρέφτες. Και ο Κυριάκος συνειδητοποιώντας ότι πλέον όλοι βλέπουν ότι είναι βατράχι, θυμήθηκε τον Γκρίμπεργκ Για τον οποίο διακήρυττε ότι ήταν υπεύθυνος για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών! Θέλει τον μάγο άμεσα, για να του παραχωρήσειξανά τις μαγικές δυνάμεις που θα τον κάνουν τον ιδανικό στο μυαλό του πρωθυπουργό .Και να συνεχίζει να ξεγελά. Αλλά αυτήν την φορά ο κόσμος θα πρέπει να έχει αφυπνιστεί Με την αποχή και με την αδιαφορία που επέδειξε κατάφερε στην επαναφορά εφιαλτών του παρελθόντοςτον κατακερματισμό της χώρας και δη την έκθεση της σε θανάσιμους κινδύνους Όπως να αναδείξει βατράχια φίδια και φαρμάκια φέροντας μαζί τους κάθε γκρίμπεργκ για να τους κρύβει την πολιτική ασχήμια

  4. Σημείωση Μάλλον η θεότητα αυτή που πλήρωνε τα έξοδα του αμερικανού θα πρέπει να το έχει μετανοιώσει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Κυριάκο, το ποτάμι της οργής δε γυρίζει πίσω…

Ξεκινάμε με το ανέκδοτο της ΔΕΘ: «Αλλαγές που ευνοούν τους πολλούς, μπορεί να ενοχλούν λίγους. Οι ισχυροί μπορεί να...

Η αυτοπαγίδευση της Ελλάδας

Έτος 2003. Η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είχε αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας τον...

Πολιτικές φούσκες: Tο μέλλον της εξουσίας;

Η πολιτική φούσκα αποτελεί μια υπερβολική αντίδραση μπροστά σε κάποιο προσδοκώμενο γεγονός ή σε ένα ανερχόμενο πρόσωπο, η οποία...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια εδώ

Ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι...