Διπλωματική πανωλεθρία η υπόθεση Φρέντη Μπελέρη

Επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη η πατρίδα μας εμπαίζεται από περιθωριακά και ανυπόληπτα κρατίδια όπως η Αλβανία, χωρίς να υπάρχει επίσημη, ουσιαστική αντίδραση από την ελληνική πλευρά. Η μία διπλωματική πανωλεθρία διαδέχεται την άλλη, ενώ την ίδια στιγμή η κυβερνητική προπαγάνδα θέλει να εμφανίσει τις ήττες ως διεθνή… αναβάθμιση της χώρας μας.

Χθες ανακοινώθηκε ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής, πλέον, της Ν.Δ. Φρέντης Μπελέρης θα παραμείνει στις αλβανικές φυλακές μέχρι τον Οκτώβριο. Η υπόθεσή του εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η καταδίκη του σε φυλάκιση, όπως είχε γίνει και σε πρώτο βαθμό. Η κυβέρνηση του Έντι Ράμα, καθώς φαίνεται, ουδόλως συγκινήθηκε ή θορυβήθηκε από τα ψελλίσματα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι με τις άδικες διώξεις σε βάρος του Μπελέρη «υπονομεύεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».

Όλα δείχνουν ότι ο Ράμα δεν έπεσε έξω στις εκτιμήσεις του. Όχι μόνο η φυλάκιση Μπελέρη δεν δυσαρέστησε τους Ευρωπαίους, αλλά οι δεύτεροι δείχνουν να παίρνουν αποστάσεις από τις ελληνικές θέσεις.

Η εφημερίδα «Εστία» αποκάλυψε ότι «η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν επέτρεψε στον έγκλειστο στις αλβανικές φυλακές ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Φρέντη Μπελέρη να μετάσχει με ηλεκτρονική ψήφο στις διαδικασίες για την ανάδειξη νέων αντιπροέδρων του ΕΛΚ!». Με λίγα λόγια, ο αδίκως φυλακισθείς δήμαρχος Χειμάρρας και σημαίνων παράγοντας των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου όχι μόνο δεν στηρίχτηκε, αλλά «έφαγε πόρτα» από τους ομοϊδεάτες και στενούς πολιτικούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ε.Ε.!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτή την ιστορία έχει δείξει την αδυναμία και την απροθυμία του να εκφράσει τη βούληση και να διεκδικήσει τα δίκαια του ελληνικού λαού. Υποσχόταν «λύση» που θα ερχόταν από την Ευρώπη και με τη στάση τους τον αποδοκίμασαν. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αντιμετώπισε με… τρόμο την αντιπαράθεση με την Αλβανία, ώστε δεν έλαβε ούτε ένα μέτρο σε βάρος της. Δεν απέλασε ούτε έναν Αλβανό λαθρομετανάστη και δεν επέβαλε κυρώσεις σε βάρος του κράτους που παραβιάζει τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Ανάξιος του έθνους…

Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»

 1. Διαβάζω στην Εστία πως ο φίλος του πρωθυπουργού ο κ. Ράμα αρνείται την συμμετοχή του κ. Μπελέρη στην ορκομωσία και στις εσωτερικές διαδικασίες της ΕΕ. Ο κ. Ράμα είναι ίδιος ο άνθρωπος στον οποίο το πολιτικό και πολιτειακό σύστημα της χώρας, τον βοήθησε σε έκθεση τέχνης ( ο θεός να το κάνει τέχνη) και παραχώρησαν ως και το Ζάππειο Μέγαρο για τις ανάγκες της εκδήλωσης.
  Ο πρωθυπουργός επέλεξε τον κ. Μπελέρη γνωρίζοντας τα προβλήματα αυτής της υποψηφιότητας, όμως προχώρησε και η ΝΔ έλαβε τις ψήφους της μειονότητας.
  Τώρα, ο ευρωβουλευτής παραμένει φυλακισμένος, δεν του επιτρέπεται οποιαδήποτε συμμετοχή στις διαδικασίες τοι κοινοβουλίου και η εικόνα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης έπεσε στα τάρταρα.
  Μας προσβάλει ο πρωθυπουργός με τις χωρίς νουν αποφάσεις του, ως ποτέ θα τον ανεχόμαστε ;

 2. Τον έκαναν ευρωβουλευτή και μέχρι εκεί Προφανώς οι απο επάνω γνωρίζουν πως επιλέχθηκε εκείνος ο άνθρωπος Οπως και πολλοί άλλοι απο εδω μέσα απο οτι φάνηκε
  Ομως αυτό δεν θα πάψει να είναι θετικό για τον Μπελέρη Τώρα για την κυβέρνηση δεν γνωρίζουμε Για τον Ράμα σίγουρα ήταν Κέρδισε σε όλα τα χαρτιά με βελούδινο και δη με ιδεατό τρόπο Τέλος καλό Μπράβο στον ξένο ηγέτη….. Συγχαρητηρια και στον Μπελέρη
  Ετσι Ο μπελέρης άδειασε την γωνιά επιλύοντας ενα πρόβλημα της Αλβανίας
  Είναι νίκη και ευγενική κατάληξη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η σχέση Αθήνας – Λευκωσίας και τα μηνύματα Ερντογάν

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι από τους Ελλαδίτες πολιτικούς που, σε κάποια φάση της 20ετούς κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας του,...

Η ατίμωση βήμα βήμα

Οι μεγάλοι ηλεκτρονικοί πίνακες που υπάρχουν στα γραφεία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Πεντάγωνο και δείχνουν σε real...

Σιγή Μαξίμου για τα αίσχη του εταίρου τού Ερντογάν

Η Δέσποινα Βανδή έκανε ό,τι θα έπραττε στη θέση της κάθε Έλληνας. Ακύρωσε τη συναυλία της στη Σμύρνη επειδή...

Βανδή και Δένδιας παρέδωσαν «μάθημα»!

Ακούω την ένσταση κάποιων -όσων θέλουν ντε και καλά να σπεκουλάρουν- ότι η Δέσποινα Βανδή έπραξε πολύ άστοχα, αποδεχόμενη...