Τεχνητή νοημοσύνη στη Δικαιοσύνη

Η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τους φυσικούς δικαστές στην ψηφιακή τεχνολογία θα είναι σωτήρια λύση για τον ελληνικό λαό

Του Παναγιώτη Λιάκου

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Το ξέρουμε κι εμείς, το έχουν καταλάβει για τα καλά, πλέον, και οι Ευρωπαίοι. Όταν περνάς από την είσοδο δικαστικού μεγάρου, μπορεί να έχεις κάποιες φρούδες ελπίδες – αν είσαι και αρκετά «άβγαλτος» και αφελής. Όταν εξέρχεσαι, γνωρίζεις την αλήθεια. Είναι εξαιρετικά απίθανο να βρεις το δίκιο σου στα δικαστήρια. Αν δεν είσαι πλούσιος, πολιτικός, αναγνωρίσιμος ή απλός… σελεμπριτάς ή ανήκων σε κάποια από τις συνομοταξίες των «ευπαθών» και δεν χρυσοπληρώνεις δικηγόρους κι ένα σωρό κερατόσημα, θα πας άκλαυτος. Αν είσαι ισχυρός, διάσημος ή… ευπαθής, και βιασμούς να κάνεις, και φόνους και ληστείες να κάνεις, και ναρκωτικά να πουλάς, και τη γυναίκα σου να ξυλοφορτώνεις, είναι ισχυρή η πιθανότητα ότι θα σε ξαμολήσουν οι «αδέκαστοι» για να κάνεις τα ίδια. Πάντοτε κάτι νομιμοφανές θα βρουν για να επικαλεστούν, βεβαίως βεβαίως.

Επειδή καμία κυβέρνηση και κανένα πολιτικό κόμμα δεν πρόκειται να αφήσει ελεύθερη και ασύδοτη τη χήνα που κάνει τα χρυσά αβγά και την αποκαλούν (καταχρηστικά) Δικαιοσύνη, τη λύση θα δώσει ο Θεός, με εκτελεστές της αποφάσεώς Του τον Χρόνο και την επιστήμη.

Είναι αναπόφευκτο κάποια μέρα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον οι μηχανές να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους, που βιοπορίζονται κρίνοντας τους άλλους. Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν χρηματίζεται, δεν έχει νεύρα, δεν έχει απωθημένα, ξέρει τους νόμους, δεν «μασάει» από κουτοπονηριές, δεν έχει κολλητούς, δεν θέλει να πολιτευτεί, δεν φιλοδοξεί να διοριστεί πρόεδρος οποιασδήποτε Δημοκρατίας, δεν χαμπαριάζει από πρωθυπουργούς, υπουργούς, πρεσβευτές και κολαούζους.

Η Ελλάδα, που έχει νιώσει για τα καλά στο πετσί της τη «Δικαιοσύνη» που απονέμουν οι άνθρωποι, πρέπει να πρωτοπορήσει σε αυτόν τον τομέα. Όσο καθυστερούμε την επένδυση σ’ αυτόν τον κλάδο της σύγχρονης επιστήμης που μπορεί αληθινά να υπηρετήσει τον άνθρωπο (και όχι κάθε πλούσιο ή «ευπαθή» παλιάνθρωπο), θα βλέπουμε εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αδικαίωτα θύματα να δηλώνουν την οργή τους για τους δικαστές και τους πολιτικούς και θα ενημερωνόμαστε ότι όλες οι προδοσίες και τα κακουργήματα που έχουν διαπραχθεί σε βάρος του έθνους και του λαού είναι και νόμιμα και συνταγματικά.

Άσε που οι υπολογιστές δεν θέλουν παχυλούς μισθούς, τρελές συντάξεις και πλουσιότατα εφάπαξ. Μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα τους θα πληρώνει το κράτος (ακόμα ένας θεσμός που χρειάζεται γενική αναθεώρηση και βαρβάτο ρεκτιφιέ).

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΚΡΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΧΑΧΑ)…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η φυγομαχία μήτηρ παρακμής

Χαμένες από χέρι είναι μόνο οι μάχες που δεν δίνουμε. Ο πόλεμος που «αποφύγαμε» στην Κύπρο είναι η πρώτη...

Μηνύματα μιας θλιβερής επετείου

Σήμερα έχουμε μια θλιβερή επέτειο. Σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κύπρο καταλαμβάνοντας μικρή έκταση...

Δεν ξεχνώ!

Δεν ξεχνώ την 20ή Ιουλίου 1974, μέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Μέρα «μαχαιριά» στα πλευρά του Ελληνισμού, βάρβαρο...

Το «Δεν ξεχνώ» στην «αντίδρομη» πορεία του

Στη ριζική ρήξη με τον εαυτό μας σε αυτό το requiem του «τέλους του Ανθρώπου» ποια μνήμη θα μπορούσε...