Το Chat Gpt για τις μητσοτακικές μπίζνες

Όσα λέει η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μεν πιο ασαφή κι από τους αμφίσημους χρησμούς του Μαντείου των Δελφών, αλλά έχουν και… μπηχτές 

Του Παναγιώτη Λιάκου

Μια που λέγονται διάφορα για τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών, η στήλη, για να βγάλει άκρη, απευθύνθηκε στη μηχανή Τεχνητής Νοημοσύνης Chat Gpt και υπέβαλε το ερώτημα: «Με ποιες επιχειρήσεις εμπλέκεται η οικογένεια Μητσοτάκη;» Από την απάντηση του Chat Gpt αξίζει να κρατήσουμε έναν χοντρό υπαινιγμό που κάνει  για τους Μητσοτάκηδες, «ότι πολλές από αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες δεν είναι απαραίτητα δημόσια γνωστές ή λεπτομερώς τεκμηριωμένες».

Διαβάστε την πλήρη απάντηση του Chat Gpt, η οποία ακολουθεί, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«Η οικογένεια Μητσοτάκη, εκτός από την πολιτική της δραστηριότητα, έχει εμπλακεί και σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, κυρίως μέσω επενδύσεων και συμμετοχών σε εταιρίες. Ενδεικτικά, ορισμένες από τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις με τις οποίες έχουν συνδεθεί μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη είναι οι εξής:

Επενδύσεις σε ακίνητα:

Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει επενδύσει σε ακίνητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι επενδύσεις αυτές περιλαμβάνουν κατοικίες, εμπορικά ακίνητα και τουριστικές εγκαταστάσεις.

Συμμετοχές σε επιχειρήσεις:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τη θέση του πρωθυπουργού, είχε εργαστεί στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ είχε επίσης συμμετοχές σε διάφορες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει επίσης συνδεθεί με διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες και επενδύσεις κατά τη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας.

Σχέσεις με επιχειρηματικούς κύκλους:

Μέλη της οικογένειας έχουν αναπτύξει ισχυρές σχέσεις με επιχειρηματικούς κύκλους τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Αυτές οι σχέσεις έχουν οδηγήσει σε συνεργασίες και κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Επιχειρήσεις σχετιζόμενες με την ενέργεια και την τεχνολογία:

Υπάρχουν αναφορές ότι μέλη της οικογένειας έχουν εμπλακεί σε επενδύσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα της ενέργειας και της τεχνολογίας, αξιοποιώντας τις επαφές και τις γνώσεις τους στον τομέα αυτόν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλές από αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες δεν είναι απαραίτητα δημόσια γνωστές ή λεπτομερώς τεκμηριωμένες, καθώς οι επιχειρηματικές δραστηριότητες μπορούν να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και να περιλαμβάνουν ιδιωτικές επενδύσεις ή εταιρίες που δεν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο».

  1. Αυτά τα στοιχεία αφήνει ο πρωθυπουργός, αυτά βρήκε και η τεχνητή νοημοσύνη. Προφανώς δεν διατίθενται προς δημοσιοποίηση άλλα στοιχεία, τα υπόλοιπα μάλλον όζουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Απίστευτα πράγματα, χωρίς έλεγχο και χωρίς αντίδραση»

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου και όλα μοιάζουν να παραμένουν ίδια κι όμοια, σαν...

Χθεσινά συγχωρεμένα, σημερινά ασυγχώρητα

Η πολιτική είναι ένα περίεργο σπορ. Υπάρχουν μεγάλα λάθη που διαπράττεις στους καιρούς της ισχύος σου και οι πολίτες...

Γιατί το «πρόβλημα VMRO» δεν λύνεται στις 11 Ιουλίου

Οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, είναι σύνηθες έπειτα από μια βαριά ήττα -σαν των ευρωεκλογών- να ανεβάζουν τους τόνους στα θέματα...

Σκάνδαλο! Το μεγάλο ξέπλυμα της Τουρκίας

Θολωμένη από τα ήρεμα νερά του Αιγαίου και τυφλωμένη από το δόγμα του κατευνασμού, η ελληνική διπλωματία φαίνεται πως...