Η εξάρθρωση της νομιμότητας

Επί Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη ξεπαστρεύονται τάχιστα οι «συμμορίες» των νομοταγών φορολογούμενων Ελλήνων

Του Παναγιώτη Λιάκου

Στην πρώτη εικόνα βλέπουμε στιγμιότυπο από δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open. Μεταδίδει ρεπορτάζ για τους αγρότες στον Λαγκαδά, που πληρώνουν 400 ευρώ ημερησίως για να βάλουν γεννήτριες στα χωράφια τους, ώστε να δουλέψουν τα ποτιστικά μηχανήματα.

Η ΔΕΗ εκεί… κωλύεται να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα, διότι εγκληματικές οργανώσεις που προέρχονται από «ευπαθή» κοινωνική ομάδα κλέβουν μετασχηματιστές και τους πουλάνε σε χυτήρια ως μέταλλο. Εμ, εύκολο το ‘χεις να αντιμετωπίσεις νομικά και αστυνομικά τους… ευπαθείς; Αυτούς ο Μητσοτάκης τούς βομβαρδίζει με επιδόματα, ενώ τους αγρότες με φόρους. Υπ’ όψιν ότι οι ίδιες συμμορίες συνέβαλαν τα μέγιστα να γίνει το έγκλημα των Τεμπών, αφού είχαν καταληστέψει τροχαίο υλικό από το δίκτυο, πλήττοντας καίρια όποια συστήματα ασφαλείας είχαν απομείνει στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Κι ο Μητσοτάκης, που δεν θέλει και δεν μπορεί να τα βάλει με μερικές ντουζίνες τσαντιρολαίων, θα αντιμετωπίσει τους Τούρκους αν και όποτε χρειαστεί… Ωραίο θα ήταν το ανέκδοτο, αν δεν ηχούσε τόσο κρύο.

Στη δεύτερη εικόνα βλέπουμε κλοπή αλυσίδας από τον λαιμό λουομένης, που έγινε σε ζωντανή μετάδοση στον Άλιμο! Κάποιος «πρόσφυγας» (καταπώς δείχνει το σουλούπι και η φάτσα του), πιθανότατα κι αυτός επιδοματούχος κι υπό νομιμοποίηση από το καθεστώς του Κούλεως, άρπαξε αλυσίδα από τον λαιμό κυρίας προτού αυτή μπει να κάνει το θαλάσσιο μπάνιο της! Και το έκανε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Τα πιστολίδια, τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, οι φόνοι, οι εμπρησμοί και τα… φουνταρίσματα πτωμάτων στη θάλασσα πάνε σύννεφο και ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» είναι ο απίθανος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει πασπαλιστεί εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες με τη «χρυσόσκονη» των κυβερνήσεων Σημίτη.

Η κυβέρνηση Σημίτη είχε το όνομα, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τη χάρη και το άστρο να μετατρέπει ό,τι πιάνουν τα βελούδινα κι επιτήδεια χεράκια της στο γνωστό υλικό που καταλήγει στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ).

Η δημόσια τάξη επί Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη θυμίζει κάτι ανάμεσα σε επιθεωρησιακή κωμωδία, φιλμ νουάρ, θρίλερ για πολύ γερά νεύρα αλλά και ολίγον πορνό (αν η κάμερα στραφεί στα ενδότερα της σάπιας και εντελώς παραλυμένης εξουσίας).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πρώτα βγαίνει η ψυχή των Αλβανών και μετά το χούι

Αν παρακολουθείτε Euro, μπορεί να προσέξατε ότι στα πρώτα δευτερόλεπτα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Ιταλίας (στην αναμέτρηση...

Ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς…

Διαβάζω στη «δημοκρατία» ότι ο κ. Κασσελάκης ιδρύει οσονούπω ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς, με την επωνυμία Center for European...

Η διαχρονικά υπέρλαμπρη Μαρέβα

Διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Αυτή η συγκεκριμένη φούστα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, καθώς την είχε φορέσει...

Δηλώσεις και «όπου βγει»

Όταν ο άνθρωπος δεν έχει, γενικώς, συναίσθηση των ευθυνών του και επίγνωση της (δεινής) θέσεώς του, κάνει δηλώσεις και...