Η εξάρθρωση της νομιμότητας

Επί Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη ξεπαστρεύονται τάχιστα οι «συμμορίες» των νομοταγών φορολογούμενων Ελλήνων

Του Παναγιώτη Λιάκου

Στην πρώτη εικόνα βλέπουμε στιγμιότυπο από δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open. Μεταδίδει ρεπορτάζ για τους αγρότες στον Λαγκαδά, που πληρώνουν 400 ευρώ ημερησίως για να βάλουν γεννήτριες στα χωράφια τους, ώστε να δουλέψουν τα ποτιστικά μηχανήματα.

Η ΔΕΗ εκεί… κωλύεται να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα, διότι εγκληματικές οργανώσεις που προέρχονται από «ευπαθή» κοινωνική ομάδα κλέβουν μετασχηματιστές και τους πουλάνε σε χυτήρια ως μέταλλο. Εμ, εύκολο το ‘χεις να αντιμετωπίσεις νομικά και αστυνομικά τους… ευπαθείς; Αυτούς ο Μητσοτάκης τούς βομβαρδίζει με επιδόματα, ενώ τους αγρότες με φόρους. Υπ’ όψιν ότι οι ίδιες συμμορίες συνέβαλαν τα μέγιστα να γίνει το έγκλημα των Τεμπών, αφού είχαν καταληστέψει τροχαίο υλικό από το δίκτυο, πλήττοντας καίρια όποια συστήματα ασφαλείας είχαν απομείνει στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Κι ο Μητσοτάκης, που δεν θέλει και δεν μπορεί να τα βάλει με μερικές ντουζίνες τσαντιρολαίων, θα αντιμετωπίσει τους Τούρκους αν και όποτε χρειαστεί… Ωραίο θα ήταν το ανέκδοτο, αν δεν ηχούσε τόσο κρύο.

Στη δεύτερη εικόνα βλέπουμε κλοπή αλυσίδας από τον λαιμό λουομένης, που έγινε σε ζωντανή μετάδοση στον Άλιμο! Κάποιος «πρόσφυγας» (καταπώς δείχνει το σουλούπι και η φάτσα του), πιθανότατα κι αυτός επιδοματούχος κι υπό νομιμοποίηση από το καθεστώς του Κούλεως, άρπαξε αλυσίδα από τον λαιμό κυρίας προτού αυτή μπει να κάνει το θαλάσσιο μπάνιο της! Και το έκανε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Τα πιστολίδια, τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, οι φόνοι, οι εμπρησμοί και τα… φουνταρίσματα πτωμάτων στη θάλασσα πάνε σύννεφο και ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» είναι ο απίθανος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει πασπαλιστεί εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες με τη «χρυσόσκονη» των κυβερνήσεων Σημίτη.

Η κυβέρνηση Σημίτη είχε το όνομα, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τη χάρη και το άστρο να μετατρέπει ό,τι πιάνουν τα βελούδινα κι επιτήδεια χεράκια της στο γνωστό υλικό που καταλήγει στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ).

Η δημόσια τάξη επί Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη θυμίζει κάτι ανάμεσα σε επιθεωρησιακή κωμωδία, φιλμ νουάρ, θρίλερ για πολύ γερά νεύρα αλλά και ολίγον πορνό (αν η κάμερα στραφεί στα ενδότερα της σάπιας και εντελώς παραλυμένης εξουσίας).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Απορίες που -δυστυχώς- θα μείνουν απορίες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη απορίες και ερωτήματα. Προσωπικώς, δύο είναι αυτά που με βασανίζουν τις μέρες αυτές: Ο...

… Προτάσεις για τα μπάνια του λαού

«Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έτσι όπως πάμε,...

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...