Ο πολέμαρχος κ. Μεϊμαράκης

Του Χρήστου Μπολώση

Τον Απρίλιο ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε τα εξής: «Όπως καταλαβαίνετε, είμαστε ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε ενεργό μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτό σημαίνει ότι εάν μας ζητηθεί θα πρέπει να ανταποκριθούμε, ώστε να βοηθήσουμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη ακόμα πιο γρήγορα. Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τις αρχές μας, τις αξίες μας, τον δυτικό τρόπο ζωής και είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ και να μπούμε πρώτοι στην πρώτη γραμμή της μάχης».

Και μετά μου λέτε σεις για Μεταξά και τρίχες. Ρε, Μεϊμαράκης και ξερό ψωμί. Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Ή ταν ή επί τας κ.λπ.

Όμως, όπως διαβάζω, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 20 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, απαγορεύεται κάθε προπαγάνδα υπέρ του πολέμου.

Το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα είναι διεθνής σύμβαση και κυρώθηκε με τον νόμο 2462/1997 (ΦΕΚ 25/Α/26.2.1997).

Είναι σκόπιμο να αναφερθεί ότι η θητεία του Ευρωκοινοβουλίου έχει λήξει και οι πρώην ευρωβουλευτές δεν διαθέτουν πλέον το αξίωμα του ευρωβουλευτή και, κατά συνέπεια, δεν διαθέτουν το προνόμιο της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Κάνας εισαγγελέας διαθέσιμος;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Απορίες που -δυστυχώς- θα μείνουν απορίες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη απορίες και ερωτήματα. Προσωπικώς, δύο είναι αυτά που με βασανίζουν τις μέρες αυτές: Ο...

… Προτάσεις για τα μπάνια του λαού

«Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έτσι όπως πάμε,...

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...