Τελεμές* Μεγάρου Μαξίμου

Η πρωθυπουργική προπαγάνδα έχει αρχίσει να ταγκίζει και βρομοκοπά ψέματα και μισές αλήθειες. Όποιος την καταναλώνει τον πάει κορδέλα

Του Παναγιώτη Λιάκου*

Είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή για τη συζήτηση της ακρίβειας: «Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: 6,28 στην Ελλάδα, 8,98 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,68 στην Ισπανία, 10,63 στην Πορτογαλία». Τιμή 6,28 ευρώ για κιλό φέτας δεν σου κάνει ιδιώτης ή σούπερ μάρκετ, ούτε υπό την απειλή όπλου.

Μία που το είπε ο «τσιτάχ-μωυσής» και μία που έγινε ρεζίλι και γελούσαν μαζί του οι τυρέμποροι του Θεσσαλικού Κάμπου, τα πρόβατα της Νάξου και οι ντενεκέδες με τις φέτες που στοιβάζονται στην Αμφιλοχία. Γελούσαν ακόμα και τα σαγανάκια στα τηγάνια. Τον πήρε στο μεζέ και ο Κασσελάκης, και κάπως θίχτηκε ο κληρονόμος του επιθέτου και σκέφτηκε να τα μαζέψει.

Βγήκε, λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χρησιμοποίησε ως δικαιολογία ότι ο πρωθυπουργός αναφερόταν στο μισόκιλο και κατέθεσε στη Βουλή έγγραφο που περιλάμβανε τιμές συσκευασιών 500 γραμμαρίων. Μάλλον, και ο Μητσοτάκης και ο Μαρινάκης είτε είναι περαστικοί από την Ελλάδα είτε νομίζουν ότι άπαντες έχουμε νοημοσύνη ραδικοβλάσταρου. Σε αυτή τη χώρα ο λαός, όταν σχολιάζει τις τιμές προϊόντων, τις αναφέρει ανά κιλό. Δεν λέμε το Πάσχα ότι το αρνί πάει 5,5 ευρώ, εννοώντας το μισόκιλο. Μόνο όταν γίνεται συζήτηση για χρυσό, πλατίνα και ασήμι χρησιμοποιούνται τα γραμμάρια – κι εδώ που τα λέμε επί Μητσοτάκη δεν αποκλείεται να δούμε συσκευασίες φέτας στις προθήκες κοσμηματοπωλείων του Ζολώτα, του Βιλδιρίδη κ.ά.

Ο Μητσοτάκης, επειδή έχει την εντύπωση ότι όσοι τον ακούν είναι εξίσου ευήθεις με όσους τον πιστεύουν, λέει ό,τι να ’ναι και δεν περιμένει αντίλογο ή διασταύρωση των στοιχείων που παραθέτει. Κι όμως, όσο μειώνεται η απήχησή του στο κοινό και όσο τα ίδια τα προβλήματα ξεπερνούν σε ισχύ τον καταιγισμό της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας των συστημικών ΜΜΕ, άλλο τόσο θα εξετάζονται τα λόγια και -κυρίως- τα έργα Μητσοτάκη.

Με 6,28 ευρώ δεν αγοράζεις ούτε ένα κιλό τελεμέ τη σήμερον ημέρα. Εκτός αν τον παράγει σε ποσότητες το Μέγαρο Μαξίμου…

Συνελόντι ειπείν, η πρωθυπουργική προπαγάνδα έχει αρχίσει να ταγκίζει και βρομοκοπά ψέματα και μισές αλήθειες. Όποιος την καταναλώνει τον πάει κορδέλα.

*Ο τελεμές είναι προϊόν που μοιάζει με φέτα, αλλά θεωρείται ευτελέστερος. Για να φτιαχτεί, συνήθως, χρησιμοποιείται και αγελαδινό γάλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η οπλοκατοχή και… το μονοπώλιο της βίας

Γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Rod Dreher, σε ένα εγκώμιο για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους στενούς συνεργάτες του στο...

Χάρτινα καλαμάκια εναντίον καύσωνα

Κι ενώ περιμέναμε άπαντες εφοδιασμένοι με παγοκολόνες, αναψυκτικά, υπομονή και έχοντας πιάσει και δεύτερη και τρίτη δουλειά για να...

Η Μαργαρίτα, ο Μένιος, ο Σημίτης και τα… μυστικά της Άννας

Κακά τα ψέματα, ως «νέα πολιτικός» πλασάρεται από φιλικά της δημοσιεύματα η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά το παλεύει εδώ και......

Τα καλά πραξικοπήματα

Και πού είστε, σύντροφοι! Να μου το θυμηθείτε μέρες που είναι. Πλησιάζει η εποχή που τα διάφορα φάρμακα που...