2024: Η ΕΡΤ του Ζούλα

Του Απόστολου Διαμαντή

«Βαίνομεν προς εκλογάς», όπως έλεγε και ο Θανασάκης ο πολιτευόμενος του Αλέκου Σακελλάριου και έβλεπα χθες το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 12 το βράδυ – σημειωτέον πως ουδέποτε παρακολουθώ τις ειδήσεις της ΕΡΤ διότι μου είναι πιο εύκολο να διαβάζω τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι οποίες είναι συντομότερες.

Και έκανα τις εξής διαπιστώσεις: Πως σε ένα δελτίο που αφιέρωσε 7,5 λεπτά στις προεκλογικές δραστηριότητες, τα 6 τα έλαβε ο Μητσοτάκης και το 1,5 ο Κασσελάκης! Ουδείς άλλος. Κανένας. Ζερό που λέμε. Αλλά με μια διαφορά: το 1,5 του Κασσελάκη δεν ήταν σκέτος Κασσελάκης. Όχι. Είχε και παρέα. Βρήκαν χρόνο εκεί μέσα, στο 1,5 λεπτό, να παρεισφρήσουν και άλλα άτομα, με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό παιδείας Πιερρακάκη, με τη φωτό στο άνω μέρος της οθόνης, την ώρα που ο θερμόαιμος ρεπόρτερ παρουσίαζε τον  Κασσελάκη να συναντά δασκάλους σε ερημονήσια. Ενώ λοιπόν, στο 1,5΄ λεπτό του, ο δυστυχής Κασσελάκης προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί κλείνουν τα δημοτικά σχολεία στα ερημονήσια, ο ρεπόρτερ, διά στόματος Πιερρακάκη, τον κατακεραύνωνε λέγοντάς του πως, αντιθέτως, τα σχολεία επί Μητσοτάκη ανοίγουν συνεχώς και ποτέ δεν κλείνουν!

Δηλαδή, ενώ βλέπουμε τον Μητσοτάκη, στα 6 από τα 7 λεπτά, να γυρνάει τη χώρα αγέρωχος και να απειλεί πως εάν χάσει τις εκλογές εμείς θα χαθούμε, ο Κασσελάκης μιλάει για κάποια δευτερόλεπτα και, ταυτοχρόνως, ο ρεπόρτερ και ο υπουργός τον βάζουν στη θέση του!

Και οι άλλοι αρχηγοί; Τα άλλα κόμματα; Αυτά για την ΕΡΤ απλώς δεν υπάρχουν. Ανδρουλάκης, Βελόπουλος, Κουτσούμπας, Ζωή και Νατσιός έχουν χαθεί. Δεν υφίστανται καν. Και λογικό είναι να μην υφίστανται, διότι, εάν θυμάστε, πρόεδρος της ΕΡΤ είναι ο πρώην ιδιαίτερος του Μητσοτάκη, ο Ζούλας! Σαν να πάτε δηλαδή στην Αγγλία και ο διευθυντής του BBC να είναι ο γραμματέας του Σούνακ.

Θα μου πείτε πως η ΕΡΤ δεν είναι BBC. Σωστό. Αλλά είμαι βέβαιος, πως και σε άλλες χώρες να πάμε, όχι τόσο προηγμένες δημοσιογραφικώς όπως η Αγγλία, αλλά σε άλλες, τις οποίες μπορούμε να τις συγκρίνουμε με την Ελλάδα, όπως η Ουγκάντα ας υποθέσουμε ή οι νήσοι Μπαρμπάντος και εκεί δύσκολα μπορεί  να σκεφτεί κανείς πως οι πρόεδροι αυτών των χωρών θα έχουν τοποθετήσει επικεφαλής της τηλεοράσεως έναν στενό τους συνεργάτη. Υποθέτω πως θάβρισκαν κάποιον άλλον να βάλουν στη θέση αυτή – για ξεκάρφωμα που λέμε.

Εμείς όμως όχι. Δικό μου είναι το μαγαζί, 41τακατό πήρα, όποιον θέλω βάζω. Όπως ένας φιλόλογος που είχαμε στο γυμνάσιο και είχαμε το γιό του στην τάξη και μας έλεγε γελώντας. «19 τον έβαλα. Τι να κάνω; Παιδί μου είναι». Έτσι και ο Μητσοτάκης. Το παιδί του έβαλε στην ΕΡΤ. Ποιο να βάλει; Το δικό μας; Πάλι καλά δηλαδή που δεν μπήκε ο ίδιος ο Μητσοτάκης πρόεδρος της ΕΡΤ. Γιατί κακό είναι; Εδώ έγινε αρχηγός της ΕΥΠ και θα δυσκολευόταν να γίνει της ΕΡΤ; Θα πρότεινα δε στον πρωθυπουργό μας, που έχει περισσότερες εξουσίες ασφαλώς από έναν απλό βασιλιά, να αναλάβει όλες τις προεδρίες, όλων των κρατικών οργανισμών. Επισήμως. Τώρα τις έχει ανεπισήμως.

Και αφού τελείωνε το δελτίο, εμφανίστηκε επ΄ολίγον και ο κάθιδρος Ανδρουλάκης εξερχόμενος της ΑΔΑΕ, να πει ότι περιμένει κι αυτός να τον ενημερώσει ο Ράμμος. Τώρα σώθηκε! Πλην όμως το δελτίο δεν έχασε κι εδώ το χρόνο του και τον ενημέρωσε τον Ανδρουλάκη πως ο Βορίδης δεν συμφωνεί καθόλου μαζί του και το θέμα έκλεισε κι αυτό.

Οπότε, για να τα συνοψίσουμε, βαίνομεν προς εκλογάς, με την ΕΡΤ του Ζούλα, δηλαδή του Μητσοτάκη. Και τι ποσοστό περιμένετε δηλαδή να λάβει η ΝΔ; Φυσικά 41 τακατό.

Και λίγα της είναι.

  1. Και 41% και 51% να πάρει, η χώρα έχει κτυπήσει κόκκινο προ πολλού.
    Οι χρηματοδότες πρώτα θα σχηματίσουν κυβέρνηση με την οποία υπάρχουν δυνατότητες συμπόρευσης
    και αμέσως μετά θα επενδύσουν κεφάλαια στη χώρα.
    Για την ώρα αυτό το χαρτί παραμένει στα αζήτητα.
    Μια εικόνα στην αγορά, στις υπηρεσίες και η απάντηση μιλάει από μόνη της.
    Ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ (κρατική ράδιο-τηλεόραση).
    Ο Τσίπρας την άνοιξε αλλά δεν την αναβάθμισε, δεν είχε δυνατότητες, δεν είχε ικανούς, το χρεώνεται ως λάθος.
    Η παρούσα κυβέρνηση την χρησιμοποίησε για την προβολή της και της παρέας της.
    Η κρατική τηλεόραση έχει απαξιωθεί προ πολλού από ακροατές που αναζητούν ενημέρωση, που παρακολουθούν εξελίξεις που θέλουν να αποφασίζουν για την τύχη τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Κάποιοι πρέπει να κονταροχτυπηθούν με το εθνομηδενιστικό τόξο!

Εάν κανείς προσπαθούσε, εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, να διακρίνει τις σοβαρές πολιτικές διαφορές μεταξύ των συστημικών κομμάτων, θα...

Από την (πορνο)τι-βί στην Ευρωβουλή

Αμέτρητοι τηλεαστέρες μαζεμένοι στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών: Πανελίστες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, μετεωρολόγοι, σεισμολόγοι, αλλά και πρώην σκηνοθέτιδες πορνό, θα...

Εκ βαθέων εξομολογήσεις παθών

Δεν είναι ότι το καλεί η Εβδομάδα που έρχεται. Δεν είναι ότι αυτή είναι η Εβδομάδα των Παθών και...

Ανήκουμε στη Διεθνή του Μαρασμού

«Αν ήξερα πόσο εύκολο είναι να κυβερνάς την Ελλάδα, θα το έκανα από τότε που ήμουν λοχίας» είχε πει...