Η «πατριωτική συμμαχία» Καραμανλή-Σαμαρά, το άδειασμα στον Μουρούτη και το προδιαγεγραμμένο τέλος του Μητσοτάκη

Του Αδέξιου Δεξιού

Η ιδεολογική ταύτιση Καραμανλή – Σαμαρά (ομιλία πρώτου στο Star Forum για δημογραφικό, ομιλία δευτέρου στη Βουλή κατά γάμου ομοφυλόφιλων) για το μέλλον της χώρας σε συνδυασμό με τον θερμότατο χαιρετισμό τους και την… παγωμάρα απέναντι στον Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ, δείχνουν ότι υπάρχει μια ιδιότυπη «πατριωτική συμμαχία» μεταξύ των δύο ανδρών.

Προφανώς τόσο ο Καραμανλής όσο κι ο Σαμαράς έχουν αντιληφθεί ότι η εθνομηδενιστική πολιτική του Μητσοτάκη απειλεί ευθέως πλέον την ίδια την ύπαρξη της χώρας και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Εξ ου και το κοινό μέτωπο.

Ο πανικός που διαχεόταν από τον Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε όλο το Ζάππειο ήταν απολύτως αιτιολογημένος, καθώς γνωρίζει ότι χωρίς τη στήριξη των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ αποκλείεται να ανακόψει τη φθορά και να λάβει τα ποσοστά που ορέγεται στις ευρωεκλογές.

Αμφότεροι τον είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα -κάνοντας ιώβεια υπομονή- να αλλάξει ρότα, αλλά τους έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Πλέον είναι αναγκασμένοι -όπως έπραξαν και στο παρελθόν- να βάλουν τη χώρα πάνω από το κόμμα.

Ας προσέχατε κύριε Μητσοτάκη.

Κι αν νομίζετε ότι με κινήσεις όπως αυτή της υποψηφιότητας του άλλοτε σαμαρικού κυρίου Μουρούτη θα θολώσετε τα νερά για να μπερδέψετε τους δεξιούς ψηφοφόρους, πλανάστε πλάνη οικτρά.

Το άδειασμα που επεφύλαξε ο Σαμαράς στον πρώην συνεργάτη του το κατέστησε σαφές.

  1. Το πιστέψαμε σε πολλές κρίσιμες στιγμές στο παρελθόν πως ναι πράγματι θα βάλουν την χώρα πάνω από το κόμμα. Έδωσαν πολύ χαμένο χρόνο στην παραθάρια.
    Απελπισία, απογοήτευση και στήριξη στο ίδιο έργο θεατές.
    Να έφθασε ο κόμπος στο χτένι, λες και να έχουμε κάποια ελπίδα, μικρές προσδοκίες.
    Η χώρα κάθε μέρα έρμαια των γεγονότων, αλλά φως για την ώρα μηδέν στον ορίζοντα.
    Πολύ επιφύλαξη, μα από διαίσθηση και μόνο, ότι είναι να γίνει θα γίνει από πιέσεις και γεγονότα που προέρχονται από γεωπολιτικές αναδιατάξεις.
    Εδώ, μέσα στη χώρα, οι πιέσεις, τα συμφέροντα επισκιάζουν κάθε δυνατή ανατροπή.
    Οι πολιτικοί της μιας κοψιάς η της άλλης για δικού τους λόγους δεν αναλαμβάνουν ευθύνες πέρα από το ανάστημά τους.
    Οι καιροί όπως εξελίσσονται απαιτούν αξιώσεις, γενναίες αποφάσεις, γνωρίζουν ότι όποιος τις χρεωθεί αναλαμβάνει έργο βαρύ να το διαβεί σε πολύ δύσκολο δρόμο.
    Θα ματώσουμε πολύ και ας μην θέλουμε να το πιστεύουμε για την ώρα.
    Πολλά τα χρόνια της φθοράς, πολλά τα χρόνια της υπομονής, χωρίς αποθέματα, χωρίς αντισώματα, με διαρκώς οικονομική φθίνουσα πορεία από που και πως τα εύκολα, η χαλαρότητα, η μετάβαση?

  2. Και γιατί δεν έβαλαν τη χώρα πάνω από το κόμμα στην ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή? Στήριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  3. Πολύ φοβούμαι οτι ο συντάκτης βασίζεται ξανά σε φρούδες ελπίδες Παρότι οι πηγές αυτών έχουν διαψεύσει και δη διαψευθεί Επίσης φοβάμαι οτι ο συντάκτης θα διαψευθεί και αυτό είναι πολύ στενάχωρο
    Θα είχε μεγαλύτερες πιθανότητες εαν ευελπιστούσε σε εναν σημιτικό του ΠΑΣΟΚ Αυτοί τουλάχιστον απο τα 10 υλοποιούν το 1 Και συν τοις άλλοις δεν θα αφηναν το κομμα τους
    Αυτη η μάζωξη απεικονίζει το νεκρό σωμα υπο διαδικασία σήψης μιας απο καιρό αποθανούσας παράταξης Οσον για το κράτος είναι σε φαση φθοράς και αφθαρσίας και η εικονα τα λεει όλα
    Μόνο που οι δύο που αναστήθηκαν στην ιστορία ειναι ο Χριστός και ο Λάζαρος οχι η νδ
    Καλέ μου συντάκτη μην ευελπιστείς δεν προκειται να γίνει τίποτε

  4. Δράση δεν είναι να μιλάς σε συνέδρια μια στο τόσο και να πετάς υπονοούμενα (έστω και σαφή), ούτε μια αρνητική ψήφος σε ένα νομοσχέδιο.. Δράση θα ήταν να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία ίδρυσης ενός νέου πολιτικού φορέα, με σαφή ιδεολογική πλατφόρμα και συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές στο χώρο της κεντροδεξιάς.. Αμφιβάλει κανείς ότι θα σάρωναν στις εκλογές με το κλίμα που επικρατεί; Όμως δεν το κάνουν και ούτε πρόκειται, όχι γιατί φοβούνται το Μητσοτάκη ή μήπως τους πουν προδότες της παράταξης (αστειότητες) αλλά διότι τα κέντρα και παράκεντρα (εκτός και εντός) που πραγματικά διευθύνουν τις τύχες μας έχουν άλλα σχέδια..

  5. Η Τουρκία αποσύρθηκε απ τη συνθηκη CFE για τον περιορισμό των συμβατικών οπλων.Μπαινει στην τελικη ευθεία του σχεδίου της.Τα τύμπανα του διαμελισμού της χωρας μας ξεκίνησαν.
    Ας οργανωσουν μια πατριωτική κυβερνηση ..μετα θα ειναι αργά!!

  6. Ο αδέξιος περιμένει πατριωτικές κινήσεις στο διηνεκές…..

    Όπως κάποτε περίμενε να μας σώσει ο … Αντώνης.

    Κι ο Αντώνης έφερε στο κόμμα το ΛΑΟΣ, συγκυβέρνησε με τους χειρότερους του ΠΑΣΟΚ, και έκανε την χώρα να ψάχνει σε σκουπιδοτενεκέδες.

    Θα είχε γέλιο αν δεν ήταν τόσο τραγικό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Σαμαράς τώρα θυμήθηκε τα Ελληνοτουρκικά

Αν ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιφυλάξει ρόλο... σχολιαστή για την πολιτική ζωή της χώρας και τα τεκταινόμενα εντός της...

Διάτρητες οι εκλογές και η επιστολική ψήφος!

Είναι η ίδια η κυβέρνηση που γεννά την καχυποψία των πολιτών για τις κινήσεις της. Η διαφθορά αποτελεί τη...

Ο Δούκας «έκοψε» την Καρυστιανού από εκδήλωση για τα Τέμπη!

Μία διπλή πρωτοφανής αθλιότητα εις βάρος των συγγενών των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και της μνήμης των 57 θυμάτων βρίσκεται...

Κίνδυνος – θάνατος τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Η συνεδρίαση των αντιπροσωπιών Ελλάδας - Τουρκίας την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα για τη διαμόρφωση και τη σύνταξη στρατιωτικών...