Ο διασυρμός της ΝΔ

Του Απόστολου Διαμαντή

Τα απεγνωσμένα sms και οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την ώρα που ο Μητσοτάκης στη Βουλή εξαπέλυε δριμεία επίθεση στα «οργανωμένα συμφέροντα», που δήθεν θέλουν να τον ανατρέψουν, προκαλούν τον γενικό οίκτο για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, για την οποία πλέον, σταδιακά, η οργή δίνει τη θέση της στη γενική θυμηδία.

Βλέποντας κανείς στην τηλεόραση αυτούς τους δυστυχείς βουλευτές της ΝΔ, να προσπαθούν να προστατέψουν την πολιτική τους καριέρα χειροκροτώντας μετά μανίας και δικαιολογώντας τις απίθανες γκάφες του πρωθυπουργού, τον πολιτικό ερασιτεχνισμό του, αλλά και τον έκδηλο κυνισμό του, δεν ξέρει εάν πρέπει να θυμώσει ή να γελάσει. Η ΝΔ λίγο απέχει πλέον από το να μετατραπεί σε ένα κόμμα ανυπόληπτο, πλήρως αντιλαϊκό και επομένως μισητό. Αντιμετωπίζεται, από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, ως ένα κόμμα-καθεστώς, από το οποίο πρέπει άμεσα να απαλλαγούμε.

Αυτός ο κλιμακούμενος διασυρμός της ΝΔ είναι φυσικά έργο αποκλειστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κύκλου του. Προερχόμενοι από μια ακραία νεοφιλελεύθερη και ταυτόχρονα παλαιοκομματική παράδοση, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τη διαπλοκή με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, το ρουσφέτι και τον κομματισμό, καθαρά ενδοτικοί στα εθνικά θέματα και απόλυτα κυνικοί στην αντιμετώπιση των πολιτικών τους αντιπάλων, οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου, πρώην σημιτικοί και «εκσυγχρονιστές», μετάλλαξαν τη ΝΔ από ένα πατριωτικό κεντροδεξιό κόμμα γκωλικού τύπου σε ένα υποτακτικό πολιτικό βραχίονα των Βρυξελλών και του State Department.

Η χθεσινή ομιλία Καραμανλή με αφορμή το δημογραφικό πρόβλημα αυτό ακριβώς το θέμα έθιξε, ενώ και πρόσφατες δηλώσεις Σαμαρά δείχνουν πως η πραγματική πολιτική μάχη που θα δοθεί μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές θα έχει στόχο την εκδίωξη του μητσοτακικού κύκλου από τη ΝΔ και την επαναφορά της παράταξης στην κεντροδεξιά, κοινωνική και λαϊκή της κατεύθυνση.

Το έργο αυτό δεν θα είναι εύκολο φυσικά, διότι προϋποθέτει την εκλογική ήττα της ΝΔ. Είναι όμως προφανές, πως εάν συνυπολογίσει κανείς τόσο τη σταθερή επιδείνωση όλων των οικονομικών δεικτών, την αύξηση του δημοσίου χρέους, τη γιγάντωση του ιδιωτικού, την απουσία τραπεζικής χρηματοδότησης, τη διεφθαρμένη διαχείριση που σπαταλά τους κοινοτικούς πόρους σε  κομματικούς φίλους αγνοώντας το σύνολο της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικής τάξης, την αγροτική κρίση, την οργή της νεολαίας και την ηθική απαξίωση της κυβέρνησης εξαιτίας σωρείας σκανδάλων που τη συνοδεύουν, τότε είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς με ποιο τρόπο θα μπορούσε η ΝΔ του Μητσοτάκη να κερδίσει εκ νέου τις εκλογές και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί προφανώς, τα εκλογικά μαγειρεία του Γκρίνμπεργκ έχουν εξαντλήσει τις επινοήσεις τους και επομένως η κυβέρνηση θα συρθεί, θέλοντας και μη, σε εκλογές με το σύνολο της αντιπολίτευσης απέναντί της και με ένα κεντρικό προεκλογικό αίτημα: αλλαγή.

Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Εάν οι δικαστικές εξελίξεις οδηγήσουν σε παραπομπές υπουργών της ΝΔ σε ειδικό δικαστήριο – και αυτό δεν θα βραδύνει πολύ, διότι οι δικαστές, παρότι δεν έχουν καμία διάθεση να συγκρουστούν με την κυβέρνηση, εν τούτοις δεν μπορούν να αγνοήσουν και τα πραγματικά περιστατικά, υπό την πίεση μάλιστα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας – τότε δεν θα υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα επανεκλογής του Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία.

Εφόσον αυτό καταστεί σαφές, ως προοπτική, το επόμενο διάστημα, τότε οι ολιγάρχες που στήριξαν μέχρι σήμερα την κυβέρνηση και προσωπικά τον Μητσοτάκη θα τον εγκαταλείψουν, αργά ή γρήγορα, διότι ήδη η κοινή γνώμη έχει μεταστραφεί και σε όλες τις μετρήσεις η ΝΔ μετά βίας προσεγγίζει το 30%. Επιπλέον, η παρούσα Βουλή δεν είναι σε θέση, εξαιτίας της μεγάλης πόλωσης, να προχωρήσει σε σοβαρές συμφωνίες με την Τουρκία για το Αιγαίο και επομένως η ΝΔ του Μητσοτάκη συνιστά πλέον εμπόδιο και όχι λύση.

Η λύση που απομένει στον Μητσοτάκη είναι η φυγή προς την Ευρώπη. Αλλά κάτι τέτοιο δεν θα είναι και τόσο εύκολο, διότι ήδη το ευρωπαϊκό προφίλ του έχει τσαλακωθεί εξαιτίας των χειρισμών του στο εσωτερικό, που εμφανίζουν την Ελλάδα ως μια χώρα ανομίας και άνευ κανόνων.

Παρότι όμως η ΕΕ είναι μια δύσκολη πίστα πλέον για τον Μητσοτάκη, εν τούτοις, ίσως είναι και η μοναδική λύση, ώστε να ξεμπλοκάρει το σύστημα και να επανέλθει η χώρα στην πολιτική ομαλότητα: αλλαγή αρχηγού στη ΝΔ και εθνικές εκλογές, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια νέα, δημοκρατική κυβέρνηση, που θα επαναφέρει την Ελλάδα σε μια ομαλή πολιτική πορεία και θα επιτρέψει στο πολιτικό προσωπικό να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον λαό.

Οι εξελίξεις από τα σοβαρότατα σκάνδαλα που ερευνώνται, αλλά και οι ενδείξεις από ΗΠΑ και ΕΕ, δείχνουν πως ο κύκλος Μητσοτάκη κλείνει και, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η ΝΔ θα παραδώσει σύντομα την εξουσία.

  1. Καλώς όσοι βλέπουμε αρνητικά έχουμε αρρωστημένη κρίση και όπως μας το χρεώνουν εμπάθεια ώστε να μην θέλουμε να δούμε τα θετικά.
    Συνυπολογισμοί λοιπόν:
    -τη σταθερή επιδείνωση όλων των οικονομικών δεικτών,
    -την αύξηση του δημοσίου χρέους,
    -τη γιγάντωση του ιδιωτικού,
    -την απουσία τραπεζικής χρηματοδότησης,
    -τη διεφθαρμένη διαχείριση που σπαταλά τους κοινοτικούς πόρους σε κομματικούς φίλους
    -την αδιαφορία στο σύνολο της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικής τάξης,
    -την αγροτική κρίση,
    -την οργή της νεολαίας και
    -την ηθική απαξίωση της κυβέρνησης εξαιτίας σωρείας σκανδάλων που τη συνοδεύουν
    Τι έχει απομείνει παρακαλώ ώστε να μας το δώσετε να το καταλάβουμε πως έχουν προσφέρει
    στη χώρα ως γόνοι από πολιτικό τζάκι αυτή η αγία οικογένεια?
    Να θυμίσω εδώ τους τόσους προεκλογικούς λόγους, την τόση προβολή υπέρ αυτών των προσώπων
    ώστε να παρασύρονται οι ψηφοφόροι?
    Ποιοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες που η χώρα έφθασε σε αυτό το τελευταίο στάδιο βιοτικού επιπέδου?
    Όχι για μια ακόμη φορά ο λαός. Ο λαός περιμένει φως, περιμένει ικανά στελέχη που θα τον οδηγήσουν να φύγει από το αδιέξοδο?
    Ο λαός δεν διαθέτει την πολυτέλεια της σπατάλης χρόνου να ψάχνεται μέσα σε πηγές ενημέρωσης, να επιβεβαιώνει αλήθειες και ψέματα.
    Ο λαός έχει πρώτη ανάγκη την επιβίωσή του, να αναθρέψει παιδιά, να έχει σπιτικό.
    Μας πήρατε όλα τα όνειρα, μας δώσατε τροφή στην διαφθορά, στην παρακμή, στην παραβατικότητα.
    Οι υπεύθυνες εξουσίες παρακαλώ Πολιτική Εξουσία, Δικαστική Εξουσία, Θρησκευτική Εξουσία και Εξουσία του Τύπου της Ενημέρωσης ας δώσετε το παράδειγμα ότι επιθυμούμε όλοι μαζί η χώρα μας να ακολουθήσει πορεία διαφορετική, πορεία προόδου, πορεία αναγέννησης από τα σάπιο σύστημα που για πολλές 10ετίες
    λυμαίνεται αυτά τα ευλογημένα χώματα.

  2. Ας εστιάσουμε στις εξής προτάσεις Και αν μου επιτραπεί να είμαι άκρως επιφυλακτική
    «Η χθεσινή ομιλία Καραμανλή» Μάλλον ο τελευταίος ονειρεύτηκε ότι με την παρουσία του και την ομιλία του στο συνέδριοέκανε πάταγο ο κόσμος της νδ ξεσηκώθηκε ΟΚυριάκος μην αντέχοντας άλλο έφυγε έντρομος από την αίθουσαπαραιτήθηκε αμέσως και προκήρυξε εκλογές Και ύστερα κτύπησε το ξυπνητήρι Ώρα γιακαφέ. Όνειρο ήταν δυστυχώς

    «αυτούς τους δυστυχείς βουλευτές της ΝΔ, να προσπαθούν να προστατέψουν την πολιτική τους καριέρα» Οι άνθρωποι αυτοί είναι ήδη κατεστραμμένοι Ακόμη και αν δεν γινόταν το θέμα των υποκλοπώνμόνο τα υπόλοιπα αρκούν Όχι μονάχα να μην επανεκλεγούν Αλλά και να φύγουν από τους τόπους καταγωγής τους/Πως να σταθούν ύστερα από αυτά ; Συνεπώς γνωρίζουν ότι μέχρι τον Ιούνιο το πολύ πολύ θα είναι βουλευτέςεντωμεταξύ θα έχουν ήδη κάνει γερές αποταμιεύσεις Και ύστερα θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ -Βλαστημώντας τον εαυτό τους γιατί δεν έφευγαν από το 20 και δη να ανεξαρτητοποιηθούν

    « τα εκλογικά μαγειρεία του Γκρίνμπεργκ έχουν εξαντλήσει τις επινοήσεις τους» Μάλλον και ο συγκεκριμένος κύριος θα φύγει μάλλον ήδη ετοιμάζει την βαλίτσα του Το μόνο που θα ήθελε είναι μια τεράστια κηλίδα στο όνομά του και δη ζημιά στην εικόνα του Όπου φύγει φύγει και ίσως να υπάρχει λόγος Απλά περιμένει το πράσινο φώς από τους πραγματικούς προϊστάμενους του Σκοτίστηκε για τον Κυριάκοπαίρνει την αμοιβή του την αξίζει άλλωστε – αντίο σας κύριοι- και φεύγει Τόσο απλά

    «Εάν οι δικαστικές εξελίξεις οδηγήσουν σε παραπομπές υπουργών της ΝΔ σε ειδικό δικαστήριο » Αυτό και αν δεν είναι ανέκδοτο Έγιναν σημεία και τέρατα εξεταστικές ως υπέρτατη χλεύη Είδαμε είδατε τίποτε; Ποιές δικαστικές εξελίξεις πού γίνονται δικαστικές εξελίξεις;

    «διότι οι δικαστές, παρότι δεν έχουν καμία διάθεση να συγκρουστούν με την κυβέρνηση, εν τούτοις δεν μπορούν να αγνοήσουν και τα πραγματικά περιστατικά, υπό την πίεση μάλιστα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας»Την οποία μάλιστα της έκαναν αυστηρές συστάσεις με ύφος χιλίων καρδιναλίων ήσαν η ευρωπαία εισαγγελέας ήταν ελληνίδα χαμηλόβαθμη δημοσία υπάλληλος εισαγγελίας .

    «τότε οι ολιγάρχες που στήριξαν μέχρι σήμερα την κυβέρνηση και προσωπικά τον Μητσοτάκη θα τον εγκαταλείψουν» Είδαμε καμία εγκατάλειψη ; Από το πρωί μέχρι το βράδυ επαινούν τον νύν Ο τσακωμός του Λιμανιού με το Μαξίμου; Είδατε κάτι τέτοιο; Αν έγινε κάτι προχθές σήμερα είναι μέλι γάλα
    «Παρότι όμως η ΕΕ είναι μια δύσκολη πίστα πλέον για τον Μητσοτάκη, εν τούτοις, ίσως είναι και η μοναδική λύση» Μακάρι για τον αδαή και αφελή Κυριάκο να φύγει αλλά ως προς τι; Μακάρι να φύγει και να κρατηθεί έστω για 3 μήνες πως όμως θα κρατηθεί;
    «οι ενδείξεις από ΗΠΑ και ΕΕ, δείχνουν πως ο κύκλος Μητσοτάκη κλείνει και, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» Ποιές είναι εκείνες οι ενδείξεις ; Του είπαν τίποτε; Μήπως πιέζουν τον Κυριάκο να τελειώνει τις εκκρεμότητες για την επίλυση αυτών επιλέχθηκε για κυβερνήτης μήπως για αυτό ο ερντογάν πέταξε και το συνυποσχετικό για Χάγη τώρα πριν τις ευρωεκλογές ; Μήπως για αυτό κλήθηκε ο ερντογάν στιςΗΠΑ ;
    Ο Κυριάκος έπρεπε να παραιτηθεί Ακόμα έχει αυτές τις δυνατότητες και από όπου φύγει φύγει Έπρεπε ο γκριμπερ να του το πει Αλλά ο τελευταίος δεν σκοτίζεται ιδιαίτερα Δεν βρίσκεται ούτε στην θέση του Κικη ούτε στην θέση έλληνα πρωθυπουργού .Μόνο κάτι τον τρομάζει Μην τον καλέσουν να πει ότι έμαθε (και δη γνωρίζει για τα έργα και ημέρες της απίθανης anno horibillis πενταετίας δλδ) δίπλα σε έναν ακόμη φύλαρχο Που τυγχάνει να είναι φύλαρχος χώρας μέλος ευρωζώνης και ΕΕ Και όχι φύλαρχος υποσαχάριας Χώρας της Αφρικανικής ηπείρου .Δύσκολο να βγει αλλά ο γκριμπερ άπαξ και πιεστεί θα πει πολλά Που θα είναι τα πλέον κατάλληλα για μια άκρως επιτυχημένη σειρά του Neftlix
    «η ΝΔ θα παραδώσει σύντομα την εξουσία». Αν υπάρχει κόσμος που ακόμη έχει μυαλό και σέβεται την ψήφο του και δη την αξιοπρέπεια του μάλλον δεν θα ψηφίσει ξανά αυτήν την παράταξη Διότι αυτή δεν εκπροσωπεί ούτε την κοινωνία ούτε τις αρχές τηςπια εκείνες ηθικές και ποιοτικές αξίες με τις οποίες ήταν γνωστή κάποτε Ούτε ανήκει στα μέλη της διότι διαφεντεύεται από πασοκογενείς /σημιτικούς Ούτε τα εκπροσωπεί ούτε καλό έκανε στην χώρα στην δημοκρατία στην οικονομία στα εθνικά θέματα Δεν σεβάστηκε τίποτε μα τίποτε Ούτε τους κομματικούς αντιπάλους τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων τον πόνο την θλήψη των πολλών που τον εμπιστεύτηκαν ….Κάθε μέρα τα χλευάζει και η χλεύη είναι μια ακόμη απόδειξη της αναξιότητας όλης εκείνης της ομάδας Μπροστά σε αυτό το πράγμα για παράταξη όλοι οι υπόλοιποι ακόμη και το σημιτικό Πασοκ είναι δεινόσαυροι της πολιτικής και κοινωνικής αξιοπρέπειαςΤο μόνο που θα πρέπει να κάνουν τα μέλη της είναι να ζητήσουν άμεσα σύγκληση οργάνων και να κινήσουν διαδικασίες ….Αν υπάρχουν ακόμη αν δεν έχουν ηδη φύγει Που ήδη έχουν αρχίσει να φεύγουν Και όσοι έχουν μείνει . Ζήτημα είναι αν θα έχουν απομείνεικαι πολλοί Άδοξο τέλος μιας ιστορικής παράταξης που θα έπρεπετον Αύγουστο /Σεπτέμβριο 23 να κάνει κάθαρση και δη ναετοιμαστεί για ένα αξιοπρεπές τέλος Τώρα όχι στο χρονοντούλαπο αλλά σε σκουπιδοντενεκε της ιστορίας.

  3. Πιθανότατα μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, με ένα τρίτο μικρό κόμμα.
    Εάν τα κόμματα αυτά δεν φτάνουν στο 151, τότε δεν θα υπάρχει άλλη λύση από μια ευρύτερη κυβέρνηση, ΝΔ με άλλον αρχηγό, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Λύση, για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως εγινε στην περίπτωση Παπαδήμου

  4. Προφήτη αν αναφερόσαστε στην ανάρτησή μου ναι σε αυτήν την θανούσα παράταξη να έρθει οποιος να είναι Αρκεί τα μέλη της να κινήσουν τους μηχανισμούς παραίτησης του νύν απο πρόεδρο της κοινουβουλευτικής ομάδας Αυτή η κατάσταση προσβάλει Τουλάχιστον να επιλέξουν κάποιον στο να ηρεμήσει τον κόσμο απο την παρουσία αυτού του απεχθές βάλτου Και μετά απο τις ευρωεκλογές ως τελευταίος ν α κλεισει την πόρτα Η νδ τελειωσε απο καιρό απλά το πτώμα της βρήσκεται πλέον στα μέσα της διαδικασίας σήψης ….Για αυτό εκείνη η ανυπόφορη μυρωδιά και εικόνα Τώρα βλέπουμε τι συμβαίνει
    Σημ κατά το μεσοδιάστημα μεταξυ των πρώτων και δεύτερων εκλογών ειχε παρατηρηθεί οτι το κλίμα στον κόσμο ήταν ήρεμο Για εναν μήνα ……

  5. Η ΝΔ πέθανε, την σκότωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι εγκάθετοι του προδοτικού ΕΛΙΑΜΕΠ. Οι πατριωτικές δυνάμεις αποχωρούν, ο κύκλος ζωής του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή ολοκληρώθηκε τραυματικά από τον εκφραστή της ανθελληνικής πολιτικής και της ατζέντας woke.
    Η χώρα που δημιούργησε την αρχαία ελληνική γραμματεία, δεν μπορεί να αφήνει τη διακυβέρνηση της σε εχθρικά χέρια.
    Η ευρωεκλογές είναι το πρώτο πεδίο για την αποκαθήλωση τους, ψηφίζουμε για τα συμφέροντα μας και όχι για την οικογένεια Μητσοτάκη.

  6. Σχετικά με το ποιος να έρθει, δηλώνει ατολμία, αδυναμία, έλλειψη ικανού ανθρώπινου δυναμικού κατάλληλου για τις θέσεις που απαιτεί η πολιτική.
    Εάν πράγματι έχουμε φθάσει σε αυτό το τέλμα, τότε κακώς υπάρχουμε στο χάρτη ως χώρα.
    Όχι άλλη κινδυνολογία, όχι άλλη τρόμο-φοβία για το καλό της χώρας.
    Οι έχοντες την φιλοδοξία να ασχοληθούν με την πολιτική γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν ισχύουν όπως τα γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.
    Τρέχουν αλλαγές με πολύ γρήγορες ταχύτητες.
    Με την ευχή ότι ο χρόνος προετοιμασίας στενεύει, ώρα να στέλνονται μυνήματα προς τα που βαδίζουν οι εξελίξεις.
    Με την απλή λογική πάντα υπάρχει τρόπος, επομένως και λύση του κάθε προβλήματος.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

  7. game over. η παραδοχή του ότι τελειώσαμε συνιστά πράξη απελευθέρωσης. Δεν υπάρχει επιστροφή από όλα αυτά που έχουν συντελεστεί, όχι μόνο από την παρούσα βουλή.

  8. Ο … “λαός” (ή έστω το μεγαλύτερο κομμάτι του), θέλει: βόλεμα στο Δημόσιο -κατά προτίμηση- σε Διευθυντική θέση και βέβαια να μην κάνει τίποτα, επιδοτήσεις της Ε.Ε. ή και του Ελληνικού Κράτους χωρίς να παράγει τίποτα, “δικό του βουλευτή” για να του σβήσει την κλήση για παράβαση του ΚΟΚ, “δικό του δικαστή” ώστε να μη δικάζεται για την οποιαδήποτε παράβαση (έστω κι αν είναι φόνος), “δικό του Τραπεζίτη” για να παίρνει άτοκα (κατά το δυνατόν) δάνεια, τα οποία στη συνέχεια δεν θα αποπληρώσει ποτέ, “δικό του Δήμαρχο” για να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του (Δημοτικά τέλη, νερό, κλπ) και -γιατό όχι;- να του δώσουν και την “Πόλη” οι Μεγάλες Δυνάμεις, χωρίς ο ίδιος να κάνει τίποτα!

  9. Δυστυχώς Απο το να είναι όλοι είλωτες με απώτατο σκοπό ραγιάδες Καλύτερα στο δημόσιο Πέρα ομως απο την φαιδρότητα των ημερών μας καλύτερα όλα να γίνουν είτε δημόσια είτε ιδιωτικά
    Κατάργηση golden visa Η ελλάδα λυπούμαι που το αναρτώ εξαιτίας παραγώντων δεν θα μπορεί να κρατησει αλλο εις βάρος των κατοίκων της Εδώ κράτη που δεν κινδυνεύουν απο ενδωγενείς και κυρίως εξωγενείς παράγοντες την έχουν καταργήσει ή θα την καταργήσουν
    Οπότε προκειμένου ένα ολοκληρο εθνος να γίνει έθνος παροχής υπηρεσιών τύπου αποικιοκρατίας με απότατη εξελιξη τον νεοθωμανικό ραδιαδισμό Καλύτερα στο δημόσιο ολοι και όλα
    Αρκεί να ζήσουμε με αξιοπρέπια με γαλήνη με ανθρωπισμό και με ασφάλεια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Από την (πορνο)τι-βί στην Ευρωβουλή

Αμέτρητοι τηλεαστέρες μαζεμένοι στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών: Πανελίστες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, μετεωρολόγοι, σεισμολόγοι, αλλά και πρώην σκηνοθέτιδες πορνό, θα...

Εκ βαθέων εξομολογήσεις παθών

Δεν είναι ότι το καλεί η Εβδομάδα που έρχεται. Δεν είναι ότι αυτή είναι η Εβδομάδα των Παθών και...

Ανήκουμε στη Διεθνή του Μαρασμού

«Αν ήξερα πόσο εύκολο είναι να κυβερνάς την Ελλάδα, θα το έκανα από τότε που ήμουν λοχίας» είχε πει...

Για την ψυχή της Ιστορίας

Ένα από τα πιο ελπιδοφόρα πράγματα που συμβαίνουν στην πατρίδα μας αυτόν τον καιρό είναι η αναγέννηση της μυθοπλασίας....