Κυβέρνηση ορισμένου χρόνου

Του Απόστολου Διαμαντή

Η εγκατάλειψη της ΝΔ από κορυφαίους παράγοντες των ΜΜΕ μετατρέπει την κυβερνητική θητεία από αορίστου σε ορισμένου χρόνου. Διότι η ΝΔ του Μητσοτάκη κέρδισε τις εκλογές του 2019 και κυρίως του 2023 μέσω ενός πρωτοφανούς και απόλυτου ελέγχου της ενημέρωσης.

Το κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου Μητσοτάκη ήταν η πλήρης απουσία ελέγχου, ενώ η νομοθετική και η δικαστική εξουσία ήταν οι βραχίονες του απολυταρχικού καθεστώτος που εγκατέστησε η ΝΔ. Το καθεστώς της ατιμωρησίας γενικεύθηκε και κάθε επίπεδο εξουσίας κατέστη ανεξέλεγκτο, από τους βουλευτές και τους υπουργούς μέχρι τους τραπεζίτες και τους διευθυντές όλων ανεξαιρέτως των οργανισμών, ενώ μια ομοβροντία απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων σε κυβερνητικούς φίλους σάρωσε τη χώρα, διασπαθίζοντας το δημόσιο χρήμα. Η Ελλάδα έγινε μια χώρα χωρίς κανόνες και ο λαός έμεινε στη γωνία, φτωχός και αδύναμος, χωρίς καν αντιπροσώπους, εφόσον οι βουλευτές έχουν μετατραπεί από αντιπρόσωποι των εκλογέων σε αντιπρόσωποι του Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, είναι από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, χωρίς κοινωνική ασφάλιση ουσιαστικά και η χειρότερη χώρα στο ζήτημα της ελευθερίας του τύπου, με το πιο απολυταρχικό καθεστώς διακυβέρνησης. Είναι πραγματικά λυπηρό να παρατηρεί κανείς πεπειραμένους πολιτικούς της ΝΔ να μένουν άφωνοι μπροστά σε τεράστια οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα, προτιμώντας τη διατήρηση της θέσης τους, ενώ πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Καραμανλής και ο Σαμαράς, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να εμποδίσουν την εγκαθίδρυση αυτού του πλήρως διεφθαρμένου πολιτικού καθεστώτος.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, κλονίστηκε σοβαρά από την αποκάλυψη της παρακολούθησης πολιτικών και στρατιωτικών από την ΕΥΠ. Αλλά η δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη συλλάβει κανέναν από τους αυτουργούς, παρότι έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια! Σε οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου και αν είχε συμβεί αυτό, εάν δηλαδή είχε αποκαλυφθεί με αδιάσειστα στοιχεία – όπως στην υπόθεση Ανδρουλάκη, Κύρτσου, Χατζηδάκη, Φλώρου – πως είχαν παγιδευτεί από τις μυστικές υπηρεσίες τα τηλέφωνα πολιτικών και στρατιωτικών, από την ίδια κιόλας μέρα θα είχαν συλληφθεί και θα ανακρίνονταν όλοι οι αυτουργοί επικεφαλής των υπηρεσιών και του πρωθυπουργικού γραφείου. Φυσικά ο υπεύθυνος πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί ή θα είχε εκδιωχθεί την ίδια κιόλας μέρα. Οι Σαμαράς και Καραμανλής, αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ, παρότι μπορούσαν εύκολα να υποχρεώσουν τον Μητσοτάκη σε παραίτηση, δεν έπραξαν το παραμικρό.

Και έτσι σήμερα βρισκόμαστε ακόμη στο σκοτάδι, ενώ ο Μητσοτάκης έχει επιπλέον επανεκλεγεί! Στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο έχει προστεθεί τώρα ένα ακόμη πιο ατιμωτικό για τη ΝΔ, η προκλητική συγκάλυψη των ενόχων του εγκλήματος των Τεμπών, που έγινε από την ίδια την κυβέρνηση, με τη βοήθεια προθύμων υπαλλήλων και δημοσιογράφων. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να αποδίδει ευθύνες αποκλειστικά στον σταθμάρχη, ως πρόωρος ανακριτής και δικαστής μαζί και προκλητικά και εσκεμμένα χρησιμοποίησε εν γνώσει του παραποιημένα στοιχεία.

Αυτή τη στιγμή η χώρα διοικείται από μια διεφθαρμένη πολιτική εξουσία και πραγματικά είναι να απορεί κανείς με την κατάντια του πολιτικού μας προσωπικού και κυρίως με το κόμμα της ΝΔ, το οποίο φεύγοντας θα έχει παραδώσει μια χώρα σε πλήρη παρακμή και διάλυση.

Από πολιτική άποψη δεν διαφαίνεται άλλη δυνατότητα, παρά μόνον η πλήρης απομόνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το σύνολο της αντιπολίτευσης, δεξιάς, κεντρώας και αριστεράς, η καταγγελία της σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και η δημιουργία ενός μετωπικού εκλογικού σχήματος, με επικεφαλής ένα πρόσωπο κύρους, κοινά αποδεκτού, ώστε να οδηγηθεί άμεσα η χώρα σε εκλογές και να απαλλαγεί από την απολυταρχική διακυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Η διαφαινόμενη ήττα του Ζελένσκι στην Ουκρανία και η βέβαιη επανεκλογή του Τραμπ στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθιστούν την παρουσία του Μητσοτάκη στην εξουσία περιττή για τους συμμάχους και ο χρονικός του ορίζοντας δεν ξεπερνάει το επόμενο φθινόπωρο. Επιπλέον, η λήξη του πολέμου στην Ουκρανία θα εκθέσει πλήρως τους φιλοπόλεμους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι θα πρέπει σε λίγο να απολογηθούν για τα καταστροφικά μέτρα που έλαβαν σε βάρος των λαών τους, υπό το πρόσχημα των κυρώσεων στη Ρωσία.

Μετά την απόφαση του ομίλου Μαρινάκη να αποκαλύψει το σκάνδαλο των Τεμπών, είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί να διακόπτουν την άκριτη στήριξη που παρείχαν στην κυβέρνηση, διότι διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εξαγριωμένη κοινή γνώμη.

Ο πανικός που αναδύεται από τις ακραίες επιθετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι έκδηλος και φαίνεται πως στη ΝΔ συνειδητοποιούν, ακόμα και μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα, πως δίνουν πλέον μάχες οπισθοφυλακών. Η ορθή κίνηση Ανδρουλάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, θα φέρει απολογούμενο τον Μητσοτάκη σε εχθρικό πλέον επικοινωνιακό περιβάλλον και θα επιταχύνει τις εξελίξεις.

Η πρόταση Κασσελάκη επίσης, για εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών, δεν είναι καθόλου τυχαία και προφανώς κανείς δεν θέλει να πάει σε εκλογές, των οποίων τα αποτελέσματα θα ανακοινώσει, εξ ιδίων μέσων, η πλήρως ανυπόληπτη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  1. Επειδή το “σύστημα Μητσοτάκη”, οδεύει επιταχυνόμενα προς τα Τάρταρα, συμπαρασύρει μαζί του Υπουργούς, υφυπουργούς βουλευτές, πολιτευτές, Γ.Γ. υπουργειων, πολλα στελεχη της Δημόσιας Διοίκησης κλπ., που θα δουν σύντομα οτι η Ν.Δ. δεν εχει χωρο γι αυτους, αν δεν αυτοκαθαρθεί για να εχει μελλον.
    Οπως επισης και πολλα ΜΜΕ και υπηρέτες τους που διάλεξαν την εύκολη οδο της απωλείας, για μια σύντομη περίοδο ευμάρειας και απολαβών…..
    Ελπίζω να μην χρειαστεί καποια Εθνική τραγωδία για να ξεκουμπιστουν….

  2. Για όλα έφταιγε ο Σταθμάρχης… Ο μόνος που δε φέρει ευθύνη σ’ αυτή τη χώρα είναι ο κύριος Πρωθυπουργός. Ο οποίος, μάλλον, κυβερνάει στον Σείριο των Ανουνάκι του κυρίου Γεωργιάδη!!!

  3. Προς αποφυγή επόμενης Εθνικής τραγωδίας θα πρέπει ο λαός να δράσει έγκαιρα-δυναμικά και αποτελεσματικά.
    Δεν αφήνει την δεδηλωμένη η εξουσία ότι και εάν προκύψει συνταρακτικό.(158)
    Η πρόταση δυσπιστίας τους παρέχει με άνεση άλλους έξι (6) μήνες στην εξουσία χωρίς κανένα εμπόδιο.
    Κάπου το παιχνίδι φαίνεται στημένο μέσα από όλο το πολιτικό σύστημα.
    Κάπου τα κομμάτια δεν κολλάνε και η εικόνα δεν σχηματίζεται πλήρης.
    Πέρα από τις δυνάμεις μας να διαθέτεις ικανότητες πως θα εξελιχθούν τα πολιτικά γεγονότα.
    Ο Νοέμβριος κρίνεται σταθμός για τις ΗΠΑ και μένει να φανεί στη πράξη η Ελλάδα ενεργεί πριν η μετά τον Νοέμβριο.
    Το θέμα παρουσία διεθνών παρατηρητών φωνάζει- καραμπινάτα κτυπήματα – πως η δύση πέρα από την εικόνα που για την ώρα θέλει να εμφανίζει ότι έχει έστω κάποιο έλεγχο βρίσκεται με πυροβολισμούς στα πόδια της, αναζητά τρόπους διαφυγής, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.
    Ποια θα είναι η προέλευση των διεθνών παρατηρητών.
    Το ξέρουν το παιχνίδι, προκαλούμαι θέμα- θολώνουμε τα νερά και έχουμε το πάνω χέρι.
    Στις πιθανότητες παίζει και αυτό, κάποτε οι διαρκώς κερδισμένοι γνωρίζουν και την όψη του ηττημένου.
    Οι γεωπολιτικές εξελίξεις που τρέχουν με ραγδαία ταχύτητα μπορεί να πέσει η λυπητερή αλλά δεν αποφεύγεται δια μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Τα χρηματιστήρια το κόκκινο.
    Το δολάριο και το ευρώ βάλλονται διαρκώς από τους αντιπάλους που αναδύονται με έργα ανάπτυξης αλλά κυρίως με συνεκτικότητα – συνύπαρξη στο δρόμο που ακολουθούν.
    Το πετρέλαιο με ξέφρενους ρυθμούς στην ελεύθερη αγορά.
    Ότι έρχεται στο αύριο μόνο ένα δρόμο φωτίζει, σταματήστε την υποκρισία, σταματήστε τα ψέματα.
    Είτε σας αρέσει, είτε πονάει, είτε δεν χωνεύεται η άλλοτε υπεροχή ανήκει στο χθες.
    Μην δώσετε άλλο χρόνο στην ταπείνωση, εάν θέλετε οι λαοί σας να μην υποστούν χειρότερα από
    αποκλειστικές ευθύνες των ηγετών που έχουν επιλέξει χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα.
    Ο Δυτικός κόσμος δεν δύναται να πορεύεται πλέον με τα δεδομένα του χθες, οι αλλαγές δεν του αφήνουν κανένα περιθώριο διαφυγής.
    Νέες πολιτικές προσωπικότητες επιβάλλεται όπως αναλάβουν να συμπράξουν στη νέα τάξη πραγμάτων.
    Ας μην αφήνετε ο χρόνος με την ελπίδα ότι κάτι δύναται να προκαλέσει ανατροπή.
    Δεν προβλέπεται επιστροφή σε άλλοτε παλαιούς ρυθμούς, έχει γραφτεί το μέλλον των εξελίξεων.
    Αλλάζουν χέρια οι ισχυροί, οι ισορροπίες λαμβάνουν νέα μορφή και οι συσχετισμοί προκαλούν τεράστιες
    ανατροπές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

O Χριστός ξανασταυρώνεται!

Ήταν ευχάριστη έκπληξη για μένα η διαπίστωση ότι η ΕΡΤ2 μεταδίδει αυτή την εποχή σε επανάληψη μια σειρά που...

Τι Ουάσινγκτον, τι Κοζάνη ένα πράμα!

Αν ψάχνατε λίγο τις βαθύτερες θέσεις όσων θίχτηκαν υπέρ το δέον από τον μητροπολίτη Κοζάνης, θα βλέπατε ότι (θεωρητικά)...

Καιρός για ένα πραγματικό reset

Φανταστείτε την αγωνία σας, αν ακούγατε και αναγνωρίζατε τη φωνή του παιδιού σας στο τηλέφωνο, να σας παρακαλεί να...

Ελλάς, χώρα ηρώων

Αγαπητοί μου συμπολίτες, που λέει και ο κ. πρωθυπουργός, έχετε αναλογισθεί ποτέ πόσα μνημεία μας περιτριγυρίζουν και δεν γνωρίζουμε...