Θα πληρώσει!

Του Γιώργου Χατζηδημητρίου

Καθώς περνά ο καιρός, οι ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών «ψηλώνουν»… Οι ερωτήσεις στρέφονται πλέον στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ετοιμαζόταν ανήμερα του φονικού να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει σε μια από τις φιέστες που μας έχει συνηθίσει την ανύπαρκτη τηλεδιοίκηση του δικτύου και έδωσε, όπως τον κατηγορούν τώρα, την εντολή για το μπάζωμα στον χώρο της τραγωδίας.

Θα την πληρώσει ο Μητσοτάκης και δεν γίνεται αλλιώς. Γιατί ο απλός κόσμος δηλώνει αποφασισμένος να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών. Του έκατσε ο μουντζούρης της άθλιας οικογένειάς του. Και του αξίζει να φύγει από το πολιτικό προσκήνιο αστεφής και χωρίς δάφνες. Ο πατέρας του μπήκε, καθ’ ομολογίαν του, στην πολιτική θεόφτωχος, με τα στρατιωτικά του ρούχα. Έφυγε από αυτήν ως ο πλουσιότερος Έλληνας πολιτικός.

Η αδερφή του η Ντόρα, όπως αποκαλύφθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «ξέχασε», μεταξύ άλλων, κάποτε -έτσι δικαιολογήθηκε, και χωρίς ποινικές συνέπειες- να δηλώσει στο «πόθεν έσχες» της ένα ολόκληρο εκατομμύριο δολάρια (σε αυτό το διάτρητο «πόθεν έσχες», εξαιτίας του οποίου, όπως έχει αφορίσει ο έντιμος πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, το Κοινοβούλιο «έχει καταντήσει δημόσιο πτυελοδοχείο»!).

Ο Κυριάκος θα πληρώσει τα σπασμένα. Προηγούμενα και δικά του! «Εμείς μετράμε στρέμματα, εσείς μετράτε φέρετρα» φώναζε υστερικά με το απωθητικά αλαζονικό ύφος του στον Αλέξη Τσίπρα στις πυρκαγιές. Δεν είμαι βέβαιος με ποιον τρόπο θα γίνει, αλλά θα την πληρώσει.

Ο άλλος παράτησε το μικρό του σύμπαν στη Λατινική Αμερική κι είναι σήμερα εδώ, θυμωμένος, γιατί έχασε τον αγαπημένο του αδερφό, τον Βάιο Βλάχο, στα απομεινάρια εκείνης της σκληρής μέρας. Κι αυτός ο θεόρατος Πόντιος, ο Παύλος Ασλανίδης, υπόσχεται ότι θα ανάψει το καντήλι στο μνήμα του γιου του μονάχα όταν δικαιωθεί η μνήμη του.

Φυσικά και δεν (θα) είναι μόνοι τους! Κι όχι μόνο από εμάς που προβοδίζαμε και εξακολουθούμε κάθε τόσο μ’ αυτόν τον κόμπο στο στομάχι τα παιδιά μας για Σαλονίκη. Και ούτε είναι μονάχα οι 1.300.000 που υπέγραψαν για την παραπομπή των υπαιτίων σε (κανονική) δίκη. Είναι ολάκερος λαός που θρηνεί την απώλεια των παιδιών και συμπάσχει με τις οικογένειες σε αυτό το αμετακίνητο άλγος.

Παρά την εξαχρείωση της υψηλόβαθμης Δικαιοσύνης και την έκπτωση των θεσμών, η αλήθεια στο τέλος θα έρθει στο φως. Γιατί -κι αυτό είναι κάτι που θέλω να πω- υπάρχει ακόμα δημοσιογραφία στη χώρα.

  1. Έπαιξε με την τιμή και την αξιοπρέπεια του έλληνα πολλές φορές, το ποτήρι όμως , η τελευταία σταγόνα χύθηκε στα Τέμπη. Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε η Ουκρανία δεν θα σε δεχθεί, ο πόλεμος χάνεται για τον Ζελένσκι.

  2. δεν είδαμε να υπάρχει ανάλογη καταδίκη υπευθύνων για το Μάτι και τους 105 πυροκαμένους ούτε για τους 25 πνιγμένος στην Μάνδρα ούτε για τους 4 νεκρούς στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο.
    εκεί δεν υπήρχαν ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους;

  3. Θα πληρώσει…..άς γελάσω.
    Τι στοίχημα οτι θα πιάσει ένα βαρβάτο πόστο στη ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ….

  4. Κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι μεταξύ μας τους επέτρεψαν να παίξουν, να ξεγελάσουν, να κερδοσκοπούν,
    να αδιαφορούν για την ζωή και την τύχη των πολλών προς όφελος των ολίγων, των εκλεκτών.
    Ο Ελληνικός λαός ας προσέξει στα επόμενα βήματα, στο χέρι του παραμένει αυτό, όπως και διαφυλάξει τις αξίες που θέλησαν να του κλέψουν, όπως δώσει το μήνυμα με ηχηρό τόνο πως γνωρίζει να διατηρεί την αξιοπρέπειά του , πως το πάθημα γίνεται μάθημα.
    Όταν οι αριθμοί μιλήσουν πλειοψηφικά, επερχόμενα και τα θετικά αποτελέσματα.
    Μόνο με φωνές πλειοψηφίας – δυναμικές απαντήσεις προκύπτουν δυναμικές ανατροπές, από το τέλμα που σήμερα βρισκόμαστε ως χώρα.

  5. dfg τι σχέση έχει το Μάτι με τα Τέμπη. Το Μάτι ήταν πυρκαγιά που δεν μπόρεσε ο κρατικός μηχανισμός λόγω ανικανότητας να αντιμετωπίσει.
    Τα Τέμπη είναι έγκλημα κυβερνητικό. Άφησαν τα τραίνα για 5 χρόνια χωρίς φανάρια! Έχουν ποινική ευθύνη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Ήξεραν δηλαδή τον θανάσιμο κίνδυνο και δεν έπραξαν τα δέοντα.
    Ο Τσίπρας δεν έχει ποινική ευθύνη για την πυρκαγιά στο Μάτι. Οπότε δεν είναι καθόλου το ίδιο. Εάν ήταν το ίδιο θα τον είχαν ήδη βάλει στη φυλακή τον Τσίπρα.

  6. Παιδιά, η φαμίλια αυτή είναι τα πλοκάμια της μαφίας, ποτέ δεν πλήρωσε, δεν πλήρωσε ο αποστάτης, θα πληρώσει ο απόγονος; Τα φιλέτα έχουν πάρει κοψοχρονιά και τα πουλάνε μετά στα funds. Με όλο το θάρρος, η πεποίθηση αυτή είναι το λιγότερο παιδική.

  7. Πρός Α. Διαμαντής
    ” Εάν ήταν το ίδιο θα τον είχαν ηδη βάλει στην φυλακή τον Τσίπρα”…..
    Μάλλον αγνοείς την σοφή παροιμία : Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει…..

  8. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, ρήση λαϊκή , πολύ σοφή, μετρημένα λόγια με πολύ βάθος και ανάλυση.
    Αποτελεί μεγάλος λάθος η ταύτιση των προσώπων που κάνετε αναφορά.
    Ουδεμία έχουν μεταξύ τους ομοιότητα στην περπατησιά τους και ασφαλώς στην ιδεολογία τους.
    Μην προκαλείται σύγχυση με ανόμοια θέματα.
    Ας αποφεύγονται παγίδες που σκοπό έχουν, όπως σας παρασύρουν σε λάθος συμπεράσματα.
    Κάθε τι που σχολιάζεται στο διαδίκτυο απευθύνεται σε άγνωστο κοινό.
    Παραμένει καλό για όλους μας όπως γράφονται τουλάχιστον αλήθειες.
    Ας επιλέξουμε αυτό το δρόμο που μας οδηγεί σε μια κοινή προσπάθεια να έρθουν ημέρες καλύτερες
    στις ζωές μας.

  9. @Άποψη
    “Ουδεμία έχουν μεταξύ τους ομοιότητα στην περπατησιά τους και και ασφαλώς στην ιδεολογία τους”…
    Νά ‘σαι καλά ….με έκανες να γελάσω….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αυτούς γιατί δεν τους απέκλεισαν;

Με την απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου ως γνωστόν εγκρίθηκε η συμμετοχή 31 κομμάτων στις ευρωεκλογές, ενώ...

Και γονεύς βουλευτού να είσαι δεν έχεις τύχη σε αυτό...

Η οργή ξεχειλίζει. Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι μπαίνοντας σε ένα νοσοκομείο μπορεί ένας ασθενής να καταλήξει, είναι...

Δεν σκοτώσαμε παιδιά όλοι μαζί!

Παλαιότερα ο Πάγκαλος (που ίσως στον Άδη να έχει την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν που είχε ο Αρδιαίος*, ο...

Δεν έφταιγεν ο ίδιος

Ο Θάνος Πλεύρης θα μείνει στην Ιστορία για την εξωφρενική πολιτική που άσκησε ως υπουργός Υγείας, επί κορονοϊού, και...