Η κυβέρνηση βουλιάζει

Του Απόστολου Διαμαντή

Από παντού στον πολιτικό ορίζοντα είναι ορατά τα σημάδια της κυβερνητικής αποσάθρωσης. Ούτε χρόνος δεν πέρασε από το πολιτικά περίεργο 41% της ΝΔ και κάθε μέρα σχεδόν έχουμε και ένα συμβάν αποκαλυπτικό μια ραγδαίας επιδείνωσης, σε όλους τους τομείς.

Ένας τυχαίος θάνατος από ατύχημα αποκαλύπτει πως κεντρικά νοσοκομεία δεν έχουν χειρουργό στην εφημερία! Ο τομέας της δημόσιας υγείας δηλαδή, αφενός βρίσκεται σε χαοτικό καθεστώς εξαιτίας των μειωμένων κρατικών κονδυλίων, ενώ αφετέρου οι σχεδόν πένητες πλέον πολίτες δεν έχουν ουσιαστικά ασφάλιση, αφού καλούνται να πληρώσουν σχεδόν τα πάντα από την τσέπη τους. Στη Γαλλία, επί παραδείγματι, όλοι όσοι εργάζονται είναι πλήρως ασφαλισμένοι και δεν πληρώνουν δεκάρα στους γιατρούς, ούτε στα νοσοκομεία. Και έχουν και μισθούς διπλάσιους τουλάχιστον από τους Έλληνες, με τιμές καταναλωτικών αγαθών περίπου ίδιες!

Στο ζήτημα των μέσων μαζικής μεταφοράς ας μην αναφερθούμε καλύτερα. Έχουν μπαζώσει μέχρι και νεκρούς στα Τέμπη, απ΄ ό,τι φαίνεται, διότι οι ειδικοί βρίσκουν μη ταυτοποιημένα DNA ακόμα. Η Ελλάδα δε, όπως προκύπτει από τα καθημερινά ρεπορτάζ, δεν έχει καν σιδηρόδρομο! Μόλις προχθές εξαφανίστηκε ολόκληρη αμαξοστοιχία, άλλη σύγκρουση αποφεύχθηκε οριακά, οι Ιταλοί επενδυτές ετοιμάζονται να φύγουν και φυσικά κανείς δεν τολμάει να πάρει τα τραίνο. Τα αστικά λεωφορεία καταρρέουν, βρώμικα και επικίνδυνα, ενώ οι δρόμοι, με τα πανάκριβα πλέον διόδια, είναι κανονικές λαιμητόμοι.

Στον τομέα της παιδείας τα πράγματα βρίσκονται σε τροχιά διάλυσης. Η κυβέρνηση πάει να καταργήσει μια δημοκρατική κατάκτηση ενός αιώνα, δηλαδή τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση και, υποταγμένη στις επιταγές του ξένου και ελληνικού κεφαλαίου, αποφάσισε να φέρει στην Ελλάδα ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υποβαθμίζοντας έτσι ουσιαστικά τα ελληνικά δημόσια. Όποιος έχει λεφτά θα πληρώνει και θα σπουδάζει. Ο Γερμανός φιλόσοφος Χάμπερμας, δήλωσε σχετικά με το θέμα, πως «η Ελλάδα, μετά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου αυτοκτόνησε ως ευρωπαϊκή χώρα παραγωγής σκέψης και δημιουργίας ιδεών. Υποχώρησε σε μια προ Διαφωτισμού κατάσταση, χάνοντας την αυτοσυνείδησή της ως πολιτική κοινωνία».

Στην αγορά εργασίας βασιλεύει ένα καθεστώς χωρίς κανόνες, χωρίς ωράριο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς πείνας, ενώ αυτό το άναρχο καθεστώς, που θυμίζει 19ο αιώνα, πρόκειται να επιδεινωθεί με την εισαγωγή εργατών γης από την Ασία!

Στο μεταναστευτικό ζήτημα η κυβέρνηση της ΝΔ απλώς παρατηρεί, δεν παρεμβαίνει πουθενά, ούτε εδώ ούτε στην ΕΕ και αυτή τη στιγμή τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου γίνονται πύλες μαζικής εισόδου λαθρομεταναστών από την Αφρική. Η Αθήνα, από την οδό Μπενάκη και κάτω, είναι σχεδόν ξένο κράτος, ενώ, φυσικά, δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος για τον μεταναστευτικό πληθυσμό που ζει στη χώρα. Άπαξ και μπήκες περιφέρεσαι ελεύθερα, χωρίς κανένας να σε ρωτάει ποιος είσαι κι από έρχεσαι.

Μέσα σ΄ όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε παράρτημα του Ζελένσκι, χωρίς κανένας εκ των αξιωματικών να βγάζει μιλιά. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι επίσης άφωνη, δεν επεμβαίνει σε κανένα ζήτημα, ούτε καν σε ζητήματα που την αφορούν άμεσα, όπως οι μαζικές παραβιάσεις των κανόνων του κράτους δικαίου.

Και τέλος η δικαιοσύνη γελοιοποιείται από μια Ρουμάνα εισαγγελέα, η οποία ήρθε στην Αθήνα και δήλωσε πως η Ελλάδα δεν έχει δικαιοσύνη, εφόσον εξυπηρετεί την κυβέρνηση εμποδίζοντας τις έρευνες! Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών θεώρησε σκόπιμο να υπενθυμίσει πως αυτές οι δηλώσεις ξεπερνούν τα όρια και παρεμβαίνουν σε ένα κυρίαρχο κράτος ανεπίτρεπτα. Τώρα το θυμήθηκαν το κυρίαρχο κράτος οι δικαστές μας; Όταν απορρίπτουν κάθε προσφυγή με το επιχείρημα πως αυτές είναι οι ευρωπαϊκές οδηγίες δεν συντάσσονται όπισθεν του ευρωπαϊκού δικαίου; Δεν γνωρίζουν πως μπαίνοντας στην ΕΕ χάνεις ουσιαστικά το εσωτερικό σου δίκαιο; Επομένως, καμία παραβίαση κυριαρχίας δεν έκανε η Ρουμάνα εισαγγελέας, διότι, πολύ απλά, η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχία. Για να είχε θα έπρεπε είτε να πράττει όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία, δηλαδή όσες χώρες επιμένουν στους δικούς τους κανόνες, είτε όπως η Μεγάλη Βρετανία που αποχώρησε. Η Ελλάδα, μένοντας στη «σωστή πλευρά της ιστορίας»,  ως κανονικός καρπαζοεισπράκτορας των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον, δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται όταν οι Ευρωπαίοι παρεμβαίνουν στα άθλια ούτως ή άλλως εσωτερικά της.

Μετά από όλα αυτά η κυβέρνηση οδηγείται σε ευρωεκλογές. Ούτε σίδερο στη μέση της που λέμε, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των καναλιών, των εφημερίδων και των δημοσκόπων να την κρατήσουν ζωντανή. Έχει πέσει σε κινούμενη άμμο και κάθε μέρα που περνάει βουλιάζει όλο και περισσότερο.

  1. νομίζω ότι σε τρεις παραγράφους, περιγράφεται ακριβώς η μπανανία των βαλκανίων.

  2. Τα προβλήματα που βασανίζουν τον πολίτη ουδεμία έχουν σχέση με το εάν η κυβέρνηση βουλιάζει η εάν επιπλέει με σανίδα σωτηρίας.
    Οι Ευρωεκλογές αναμένεται να στείλουν κάποιο μήνυμα, με επιφύλαξη, αλλά μεγάλες πιθανότητες η αποχή θα κτυπήσει νταβάνι, από κάθε Ευρωπαϊκή χώρα.
    Η απαξίωση του θεσμού και του έργου της Ε.Ε. πολύ γρήγορα σε διάρκεια ύπαρξης έδωσε σημάδια που όχι μόνο δεν πείθουν τους πολίτες, αντιθέτως τους προκαλούν αδιαφορία.
    Η Ε.Ε. θεώρησε ότι μεταφέροντας την επίλυση των θεμάτων έξω από τις ίδιες της χώρες μέλη της, θα έχει την δυνατότητα να ενεργεί με νόμους – με αποφάσεις που βολεύουν κατά περίπτωση.
    Αυτό όπως όλα μιλούν με ταχύτητα χρόνου αποτελούν τεράστιες δυσκολίες ώστε να διαθέτουν ικανότητες να τα καλύψουν και να πορεύονται χωρίς έλεγχο.
    Ο εκφοβισμός ότι ανεβαίνει επικίνδυνα η δεξιά ελάχιστα μπορεί να αποδώσει όχι από έλλειψη οπαδών, αλλά από έλλειψη ισχυρών, τόσων, ώστε να έχουν την πολυτέλεια να επιβάλλουν όπως άλλες εποχές.
    Η οικονομική κατάρρευση συμπαρασύρει στο πέρασμά της κάθε τι που αποτελεί άμεση εξάρτηση.
    Αναθεώρηση προς τα που οδεύει η Ε.Ε. του μέλλοντος στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχει- δεν
    περισσεύει χρόνος.
    Ο Δυτικός κόσμος όσο και να μάχεται να δώσει στίγματα αντοχής και υπεροχής άθελά του υποχρεούται να συμβιβαστεί με τις εξελίξεις όπως τρέχουν σε γεωπολιτικό επίπεδο.
    Παρατηρούμαι ότι οι χώρες τις Αφρικής εάν και δεν συμφωνούν σε όλα τα επίπεδα εμφανίζουν μια κοινή γραμμή το πως χαράζουν το μέλλον τους.
    Οι χώρες της Ασίας από το άλλο μέτωπο εμφανίζουν πνεύμα συνεργασίας, φιλίας, οικονομικής στήριξης
    πέρα από διαφορές που δεν παύουν μεν να τις χωρίζουν, αλλά δεν επιτρέπουν να σταθούν εμπόδιο.
    Ο Δυτικός κόσμος ηγεμονικά και σταθερά εχθρικά σε απόλυτο διαχωρισμό από την Ανατολική Αντίληψη
    του απομένει να εμφανίσει στοιχεία δυναμισμού από κάθε άποψη οικονομία-τεχνολογία-στρατηγική κινήσεων- εξοπλιστικά συστήματα και ασφαλώς επίπεδο φιλίας, έμπιστης νέας τάξης συνεργασίας.
    Όταν λοιπόν εμφανή τα σημεία που βαραίνει το παιχνίδι των εξελίξεων ο Δυτικός κόσμος σύρεται όσο και εάν αυτό προκαλεί πόνο.

  3. Η Ελλάδα μετατρέπεται στην Ινδία που υπήρχε πρίν τον Γκάντι Οπου οι δύσμοιροι ινδοί είχαν γόνους πρίγκηπες και πολιτικούς οι οποίοι και τους κυβερνούσαν Ομως εκείνη την άρχουσα πολιτική τάξη την ηλεγχε η Αγγλια μέσω διπλωματών και ανώτερων στρατιωτικών Συν τοις άλλοις η ντόπια πολιτική και οικονομική ελίτ προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμια που είχε έσκυβε το κεφάλι της στον εκάστοτε χαμηλόβαθμο ή υψηλόβαθμο εγγλέζο διπλωμάτη ή διοικητικό υπάλληλο που τους διέταζε Και ο εγγλέζος με τάκτ και ανάλογα με τις διαθέσεις του ηταν είτε ευγενικός είτε αγενής Και επομένως εαν ήταν υπάκουοι ή αν αντιδρούσαν τους έδινε ή τους αφαιρούσε προνόμια Αν για παράδειγμα ένας σαχίμπ ή πολιτικός κυβερνήτης τον εκνέυριζε τότε ο εγγλέζος τον έριχνε στα τάρταρτα Τότε ο ινδός δεν θα είχε ούτε χρήματα για να ζεί ούτε την θέση των ονείρων του Διότι εκείνα Θα τα επαιρνε ο αντίπαλός του .Ετσι λοιπόν μπροστά στον εγγλέζο υπάλληλο όλοι εκείνοι οι κυβερνήτες καθόταν σούζα και δη τον ετρεμαν Αυτή ήταν η πραγματική εξουσία σε εκείνη χρωστούσαν όλα όσα είχαν και ήταν Στην ουσία οι εγγλέζοι τους απεχθανόταν Μεγαλύτερο σεβασμό είχαν στους μπάτλερ τους στην αλβιώνα παρά εκείνους που στην ουσία παρασιτούσαν εκμεταλευόμενοι αρχαίες αντιλήψεις και εθιμα Χωρ ίς εκείνα να πειράζουν τους εγγλέζους αντιθέτως τους βόλευαν δεν ήταν και η χώρα καταγωγής τους Αλλα δια μεσω του προσωπείου τους και των τρόπων τους ενίοτε είχαν τον τρόπο και να τους προσβάλλουν
    Παράλληλα Δεν εννοιαζαν τους γόνους αν ο χαμηλόβαθμος εγγλέζος διπλωμάτης ή διοικητικός τους χλεύαζε Ούτε έννοιαζε των γόνων οτι ο κόσμος Που τους στήριζε λόγω νοοτροπίας ζούσε σε οικτρές συνθήκες Και η χώρα τους στέναζε Αρκεί ο εγγλέζος να τους δίνει τα προνόμια και το χρήμα Την ίδια στιγμή ο τελευταίος εγγλέζος αποικιοκράτης ζούσε πλουσιοπάροχα εις βάρος τόσων και τόσων Ετσι οι ξένοι έμαθαν στον λοιπό πλανήτη τι σημαίνει αποικία Δηλαδή στο να είσαι σκλάβος στο ίδιο σου το σπίτι Τα ίδια έκαναν και οι γάλλοι και οι ολλανδοί Κυβερνούσαν μέσω των ντόπιων ελιτίστικων πολιτικών
    Μετά την ανεξαρτησία τους λοιπόν οι Ινδοί εχουν ξεγράψει ολους εκείνους που χάρης στην καλή διάθεση των εγγλέζων ζουσαν εις βάρος τους Ακόμη και σήμερα Τους θεωρούν αποστάτες Ισως και για αυτούς τους λόγους ο Σούνακ είδε στο πρόσωπο του δικού μας εναν σαχίμπ εκείνων των μαύρων εποχών για την χώρα καταγωγής του Και δη αντέδρασε ανάλογα ………

    Οσον για τον νεοέλληνα Η μόνη απάντηση σε αυτήν την κατάσταση ειναι η εξής : Ο έλληνας σε αντίθεση με τους υπερηφανους Ινδούς θέλει να είναι είλωτας Ανέκαθεν ήθελε Και αυτό το αποδεικνύει η διαχρονική παθητικότητά του Οσο έχει την ανέσή του και εξόδους (συνεχείς εξοδοι ) δεν αντιδρά Και δεν θα αντιδράσει Αλλιώς δεν εξηγείται Επίσης φαντάζεται μεγαλεία θέλει νέους βασιλιάδες στην θέση των παλαιών Εξού και οι γόνοι καμαρώνει ότι έχει τρομερούς ηγέτες που στην ουσία δεν είναι τίποτε Ομως όταν υπήρχε η χρυσόσκονη όταν υπήρχαν και τα καμπανάκια για τα κακώς κείμενα δεν τον έννοιαζ ε Σε ενα πράγμα εχει δικαιο ο Γεωργιάδης Ο έλληνας είναι ατομιστής (βάζουμε και τον βλάκα)
    Ο έλληνας Θέλει νέους σαχίμπ Νομίζει οτι οι σαχίμπ του σήμερα που τους επιλέγει είναι ανεξάρτητοι αλλα όπως και εκείνοι των τότε Ινδιών λαμβάνουν προνόμια αλλά και εντολές απο ξένους υπαλλήλους( και οι πρέσβεις υπάλληλοι είναι) Επίσης Δεν τον νοιάζει παρά το μεροδούλι μεροφάι το οποίο επιζητά ως κυνάριο στα τραπέζια εκεινών που τονέφεραν εκει που τον έφεραν Και αντί να ψάχνει να ενημερώνεται και δη να περιμένει εξω απο εκλογικά κέντρα προτίμησε αυτά ………..Την παροχή υπηρεσιών στον εκάστοτε ξένο Ο οποίος οσμίστηκε οτι εδώ υπάρχει χώρα που θέλει να κυβερνάται οπως τον 19 αιώνα Εκεί έφτασε τον εαυτό του ο έλληνας του σήμερα Είλωτας ενας δουλοπάρικος είλωτας Και αν γίνει κάτι στραβό με την τουρκία τότε θα είναι και ο μελλοντικός ραγιάς Αυτα και αν δεν είναι πραγματική εξελιξη και πρόοδος
    Επιπρόσθετα η εικόνα όσον εξεγείρονται πχ για τεμπη για τα νοσοκομεία για την παιδεία για το οτι δήποτε
    ή για ακριβά καύσιμα ειναι τουλάχιστον αποκρουστική

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

O Χριστός ξανασταυρώνεται!

Ήταν ευχάριστη έκπληξη για μένα η διαπίστωση ότι η ΕΡΤ2 μεταδίδει αυτή την εποχή σε επανάληψη μια σειρά που...

Τι Ουάσινγκτον, τι Κοζάνη ένα πράμα!

Αν ψάχνατε λίγο τις βαθύτερες θέσεις όσων θίχτηκαν υπέρ το δέον από τον μητροπολίτη Κοζάνης, θα βλέπατε ότι (θεωρητικά)...

Καιρός για ένα πραγματικό reset

Φανταστείτε την αγωνία σας, αν ακούγατε και αναγνωρίζατε τη φωνή του παιδιού σας στο τηλέφωνο, να σας παρακαλεί να...

Ελλάς, χώρα ηρώων

Αγαπητοί μου συμπολίτες, που λέει και ο κ. πρωθυπουργός, έχετε αναλογισθεί ποτέ πόσα μνημεία μας περιτριγυρίζουν και δεν γνωρίζουμε...