H… πεφωτισμένη ελίτ δεν μπορεί να υποχωρεί στον «εθνικισμό» του λαουτζίκου

Του Ραφαήλ Καλυβιώτη*

Έχουν συμπληρωθεί πενήντα χρόνια από την -περίφημη; Διαβόητη; Ο καθένας ας βάλει όποιο πρόσημο επιθυμεί- Μεταπολίτευση. Ένα καθεστώς που εδραιώθηκε στον ιδρυτικό μύθο του Πολυτεχνείου, όταν στην πραγματικότητα ήταν μία εξαγορασμένη ειρήνη βαμμένη με το αίμα των Ελλήνων αδερφών μας στην Κύπρο.

Όμως στο συνέδριο της «Καθημερινής», κατά το οποίο παρουσιάστηκε η ευκαιρία στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας να αναστοχαστεί για τα πεπραγμένα όλων αυτών των ετών, η διάθεση της αυτοκριτικής δεν περίσσευε. Κι αντί να αναφερθεί η εγκατάλειψη της Κύπρου, το γεγονός ότι μας κοροϊδεύουν χωρίς αιδώ για τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων τόσα χρόνια, να επισημανθεί το γκριζάρισμα του Αιγαίου μετά την τραγωδία των Ιμίων, να απολογηθούν γιατί η πατρίδα μας δεν κατασκευάζει ούτε σφαίρες, να μας εξηγήσουν γιατί δεν ανακηρύσσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο και πολλά άλλα, αντιθέτως, τι μας είπαν; Μας είπαν οι κύριοι Κοτζιάς και Βενιζέλος, όπως και η κυρία Μπακογιάννη, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, κατά την οποία ξεπουλήσαμε το όνομα της Μακεδονίας και όχι μόνο, ήταν θαυμάσια!

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας διακατέχεται από μία οριζόντια αντίληψη, ότι το ίδιο αποτελεί ένα είδος πεφωτισμένης ελίτ που δεν μπορεί να υποχωρεί στον «εθνικισμό» του λαουτζίκου. Εν ολίγοις, μας σνομπάρουν. Αδιαφορούν για εμάς. Δεν πάει οι συγκεντρώσεις για το όνομα της Μακεδονίας να ήταν ίσως οι πολυπληθέστερες στην ιστορία της Μεταπολίτευσης; Η αλήθεια είναι ότι καρφάκι δεν τους καίγεται. Ο ελιτισμός τους και η απέχθειά τους σε οτιδήποτε λαϊκό είναι συστατικά στοιχεία της προσωπικότητάς τους. Τους ενδιαφέρει περισσότερο να ανήκουν σε μία συνομοταξία ανθρώπων που ανεξαρτήτως εθνικότητας θα γευματίζουν, θα αρλουμπολογούν για την κλιματική κρίση -λες και μπορούν να την ελέγξουν-, αλλά κυρίως θέλουν να είναι το ανάχωμα σε οτιδήποτε εθνικό, ορθόδοξο, ελληνικό.

Για αυτό και τόσα χρόνια μάς βομβαρδίζουν με βιβλία τύπου Ρεπούση και εσχάτως με αυτές τις θεωρίες που εκπορεύονται από τη woke ατζέντα για την ύπαρξη των 69 -έχω χάσει το μέτρημα- φύλων, για αυτό είχαν επιτεθεί στον Χριστόδουλο για τις ταυτότητες, για αυτό πέρασαν το νομοσχέδιο για τον γάμο και την υιοθεσία εκ μέρους των ομοφυλοφίλων. Θέλουν να αποδομήσουν την ταυτότητά μας. Και το πράττουν με τρόπο επιθετικό και απροσχημάτιστο.

*Υπ. δρ Γεωπολιτικής – πρόεδρος ∆ικτύου Ελλήνων Συντηρητικών – [email protected]

  1. Εκτός από όλα αυτά που αναφέρονται στην ανάρτηση θα ήθελα να επισημάνω και κάτι ακόμη .
    ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΕΝΟΜΟΥΤΣΟΥΝΑΡΑ ΣΑΣ ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ Ν.Δ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗΤΗ ΤΗΣ ?
    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ Ν.Δ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΜΠΟΝ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ .
    Δεν δεχόμαστε να μας καθυβρίζετε εσείς ο τάχα μου Νεοδημοκράτης με την Προβιά προβάτου και δόντια Λύκου .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

O Χριστός ξανασταυρώνεται!

Ήταν ευχάριστη έκπληξη για μένα η διαπίστωση ότι η ΕΡΤ2 μεταδίδει αυτή την εποχή σε επανάληψη μια σειρά που...

Τι Ουάσινγκτον, τι Κοζάνη ένα πράμα!

Αν ψάχνατε λίγο τις βαθύτερες θέσεις όσων θίχτηκαν υπέρ το δέον από τον μητροπολίτη Κοζάνης, θα βλέπατε ότι (θεωρητικά)...

Καιρός για ένα πραγματικό reset

Φανταστείτε την αγωνία σας, αν ακούγατε και αναγνωρίζατε τη φωνή του παιδιού σας στο τηλέφωνο, να σας παρακαλεί να...

Ελλάς, χώρα ηρώων

Αγαπητοί μου συμπολίτες, που λέει και ο κ. πρωθυπουργός, έχετε αναλογισθεί ποτέ πόσα μνημεία μας περιτριγυρίζουν και δεν γνωρίζουμε...