Κόρακας κοράκου…

Του Χρήστου Μπολώση

Ήθελα να ήξερα ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν οι πολιτικοί.

Εξηγούμαι.

Συγκροτείται μια εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών.

Από την αρχή είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις και η αποστολή της: «Συγκάλυψη». Κάποια στιγμή η αντιπολίτευση ζητεί  άμεσα ψηφοφορία, προκειμένου να παραπεμφθεί για ψευδορκία ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, και οι βουλευτές της Ν.Δ. στην επιτροπή έσπευσαν να τον σώσουν απορρίπτοντας το αίτημα.

Και τι έκανε η αντιπολίτευση; Απολύτως τίποτε.

Αντί εκείνη την ώρα να αποχωρήσουν και να συγκροτήσουν συλλαλητήριο νααα (με το συμπάθιο) να σεισθεί ο τόπος για το νέο σκάνδαλο, τη στιγμή που στοιχεία αφαιρούνται και εξαφανίζονται, μαρτυρίες μπαζώνονται κατόπιν άνωθεν εντολής, οι κ.κ. βουλευτές της αντιπολίτευσης πήγαν για ουζάκι.

Έτσι όμως καθίστανται συνένοχοι. Δεν τους έστειλε εκεί ο λαός για να αποχωρούν, αλλά για να μάχονται. Αλλά μακάρι να ήξεραν την αποστολή τους.

Ίσως φοβήθηκαν μην τυχόν και κακοκαρδίσουν του συναδέλφους τους, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε οποιονδήποτε σκεπτόμενο πολίτη να συμπεράνει ό,τι θέλει.

Για ακόμη μία φορά η αντιπολίτευση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Δεν μας εξέπληξε βέβαια.

Διότι, σου λέει ο άλλος: «Ρε, αύριο μπορεί να τύχει σ’ εμάς η στραβή. Κάτσε να ‘χουμε κάνει το κουμάντο μας, γιατί ποτέ δεν ξέρεις».

Σωστό και πρόσβαρο.

Πώς το λέει ο λαός «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»;

  1. Ζούμε εδώ και πολλά χρόνια μια ιδιότυπη μορφή χούντας.Μπορεις να τους βρίζεις να τους ρίχνεις φασκελα και ότι άλλο σου κατέβει αλλά αυτοί ανενόχλητοι συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους.
    Υγ.Ζηταμε όλοι μας μια δικαίωση για τα αθώα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών ? Θα γίνει ότι έγινε και στο Μάτι και στην Μάνδρα και προ παντός ότι έγινε και με την χρεοκοπία της χώρας που την βούλιαξαν
    την κατέστρεψαν και την υποδούλωσαν για τα επόμενα 99 χρόνια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η οπλοκατοχή και… το μονοπώλιο της βίας

Γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Rod Dreher, σε ένα εγκώμιο για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους στενούς συνεργάτες του στο...

Χάρτινα καλαμάκια εναντίον καύσωνα

Κι ενώ περιμέναμε άπαντες εφοδιασμένοι με παγοκολόνες, αναψυκτικά, υπομονή και έχοντας πιάσει και δεύτερη και τρίτη δουλειά για να...

Η Μαργαρίτα, ο Μένιος, ο Σημίτης και τα… μυστικά της Άννας

Κακά τα ψέματα, ως «νέα πολιτικός» πλασάρεται από φιλικά της δημοσιεύματα η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά το παλεύει εδώ και......

Τα καλά πραξικοπήματα

Και πού είστε, σύντροφοι! Να μου το θυμηθείτε μέρες που είναι. Πλησιάζει η εποχή που τα διάφορα φάρμακα που...