Όσο ζητείται αντιπολίτευση ας «ψάχνουμε» και για λαό…

Του Κώστα Πρώιμου

Βγήκε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δημοσκόπηση – κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ένα σημαντικό εύρημα το οποίο προφανέστατα επικαιροποιείται σχετίζεται άμεσα με το εθνικό έγκλημα των Τεμπών. Σχεδόν οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες εκτιμούν ότι έχει στηθεί μια οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης.

Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αν υπήρχε η δυνατότητα δημοσιοποίησης και ανθρωπογεωγραφικών χαρακτηριστικών και στοιχείων, για να διαπιστώσουμε αν ο λαός των Σερρών φερειπείν παρουσιάζει σημάδια μετάνοιας για την επανεκλογή του «κατ’ ευφημισμόν Καραμανλή». Και για να μην παρεξηγηθούμε αναφερόμαστε στο σώμα που συνθέτει τους τοπικούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, συγκεκριμένα τους φανατικούς του Κωστάκη του Αχιλλέως. Θα ήταν απόλυτα άδικο να μπουν στο κάδρο των ανάδελφων -α λα Σαρτζετάκη- όλοι οι Σερραίοι.

Πάμε παρακάτω. Δημοσιεύτηκαν και άλλα συγκλονιστικά, άκρως επικίνδυνα δεδομένα που απειλούν ήδη και αγρίως το μέλλον του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας. Αναδεικνύεται ξεκάθαρα η έλλειψη εμπιστοσύνης αν μη τι άλλο από την πλειοψηφία των πολιτών στους θεσμούς της ελληνικής δικαιοσύνης και δη στους επικεφαλής της.

Με την κοινή λογική και υπό τη στοιχειώδη αξιολόγηση ενός φαινομενικά πολιτικά καταρτισμένου μέσου πολίτη το 27-30 τοις εκατό που δείχνουν τα γκάλοπ ότι κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει η ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές, έρχεται σε πλήρη αντίφαση με το κοινωνικό-λαϊκό καζάνι που σιγοβράζει και ανεβάζει σταδιακά την πίεση.

Πώς γίνεται εν τέλει έστω και αναλογικά να «θριαμβεύσει» εκ νέου τον Μάιο στις ευρωκάλπες μια κυβέρνηση η οποία: Έχει εμφανώς καταλύσει θεσμούς, βαρύνεται με σωρεία σκανδάλων, παρακολουθούσε πολιτικούς αρχηγούς και πολίτες, έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε μπακαλόχαρτο, έχει καταπατήσει την ελευθερία του Τύπου, αβαντάρει με την επιτηδευμένη αδράνειά της τη φτωχοποίηση των περισσοτέρων Ελλήνων, ξεπουλάει την εθνική μας κυριαρχία με διάφορα διπλωματικά τεχνάσματα, ενορχηστρώνει σύμφωνα και με την κοινή γνώμη τη συγκάλυψη της δολοφονίας πενήντα επτά νέων ανθρώπων;

Καθίσταται σαφές πως η υπάρχουσα αντιπολίτευση λειτουργεί ως ουρά του νεομητσοτακισμού, του πιο αξιόπιστου πρεσβευτή της νέας τάξης πραγμάτων, ίσως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στους κόλπους της. Εμείς όμως; Ο τάχα μου κυρίαρχος λαός; Μήπως πλέον δεν υπάρχουμε; Δε ζούμε και δεν αναπνέουμε;

  1. Η όποια επόμενη κυβέρνηση θα έχει δει παραλάβει, στρωμένο το χαλί με όλα όσα τόλμησε να νομοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με ανοχή, μάλλον και υποκρισία από τους εκπροσώπους τους λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
    Ο λαός ακολουθεί την μοίρα του όπως συνηθίζουν να τον υπνωτίζουν με απόλυτη επιτυχία.
    158 + 1=159 μα αυτός ο ένας έχει να δώσει κάποιο μήνυμα?
    Συμβαίνει κάτι για την ισχύ και την εγκυρότητα αυτού του νόμου ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
    Δεν αποτελεί το πρόβλημα ο λαός. Το πρόβλημα κρύβεται στην καθόλου αλήθεια έως την μισή αλήθεια.
    Πόσα χρήματα πηγαίνουν κάθε χρόνο σε συνάλλαγμα για σπουδές σε ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα?
    Πόσα παιδιά από άλλες χώρες θα επιλέγουν την Ελλάδα να αποκτήσουν μόρφωση να πάρουν πτυχίο?
    Αδυναμία η πρόβλεψη πως θα είναι η Ελλάδα μετά από 20- 30 η και 50 χρόνια.
    Αυτοί που σήμερα ψηφίζουν τότε δεν θα υπάρχουν η ελάχιστοι σε βαθιά γεράματα.
    Το πρόβλημα λοιπόν εστιάζεται στο κατά πόσο ως σύγχρονοι Έλληνες ενεργούμε με βάση την λογική, με απώτερο βλέμμα στο αύριο, έχοντας υπόψιν την ιστορική μας παρακαταθήκη.
    Εάν πράγματι μας διδάσκουν οι αρχαίοι μας πρόγονοι να αγαπάμε και να νοιαζόμαστε για το τόπο μας.

  2. Ο Μητσοτάκης έδωσε ” εξετάσεις” με τις βουλευτικές του ’23 . Το αίμα από τα Τέμπη ήταν ακόμη νωπό. Στις ευρωεκλογές θα κάνει περίπατο. Η πολιτική ευθιξία από τους πολίτες αυτής της χώρας , είναι απούσα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

O Χριστός ξανασταυρώνεται!

Ήταν ευχάριστη έκπληξη για μένα η διαπίστωση ότι η ΕΡΤ2 μεταδίδει αυτή την εποχή σε επανάληψη μια σειρά που...

Τι Ουάσινγκτον, τι Κοζάνη ένα πράμα!

Αν ψάχνατε λίγο τις βαθύτερες θέσεις όσων θίχτηκαν υπέρ το δέον από τον μητροπολίτη Κοζάνης, θα βλέπατε ότι (θεωρητικά)...

Καιρός για ένα πραγματικό reset

Φανταστείτε την αγωνία σας, αν ακούγατε και αναγνωρίζατε τη φωνή του παιδιού σας στο τηλέφωνο, να σας παρακαλεί να...

Ελλάς, χώρα ηρώων

Αγαπητοί μου συμπολίτες, που λέει και ο κ. πρωθυπουργός, έχετε αναλογισθεί ποτέ πόσα μνημεία μας περιτριγυρίζουν και δεν γνωρίζουμε...