Συνέδριο «Καθημερινής»: καταστροφή ιλουστρασιόν

Έχει πολλή πλάκα να παρακολουθείς να αυτολιβανίζονται όσοι «έβαλαν πλάτη» για να συρρικνωθούμε πληθυσμιακά, οικονομικά, πολιτισμικά και εδαφικά

Του Παναγιώτη Λιάκου

Το συνέδριο της «Καθημερινής» για τη Μεταπολίτευση θα μπορούσε να αποτελέσει μια χαρά «πλυντήριο» για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της εθνικής καχεξίας. Όμως, όποιος έχει υποστεί επί σειρά ετών τόσα δυσπερίγραπτα χουνέρια (Ίμια, Οτσαλάν, Χρηματιστήριο, Πρέσπες, Μνημόνια, Τέμπη, ανυπαρξία δικαιοσύνης κ.ά) είναι ολίγον τι υποψιασμένος και δεν μπορεί να δει άσπρα ξέξασπρα τα λερωμένα σώβρακα του συστήματος της παρακμής, καθώς και εκείνους που τα φοράνε.

Ούτε καν αντέχει να παρακολουθήσει θεάματα, όπως τον Μητσοτάκη να μιλά για κράτος δικαίου, τη Σακελλαροπούλου να αερολογεί, τον Τσίπρα να ζητά συγγνώμη όχι για τις Πρέσπες, αλλά που έστω σκέφτηκε να τα βάλει με μερικά λαμόγια, τον Βενιζέλο, την Ντόρα και τον Κοτζιά να συζητάνε για τα εθνικά θέματα, και τον Προκόπη Παυλόπουλο να πατριωτικολογεί ανεξόδως, ενώ μια χαρά έβαλε την υπογραφάρα του στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και μια που αναφέρθηκε το μείζον ζήτημα της ανυπαρξίας κράτους δικαίου στην Ελλάδα, αξίζει να αναγνωστεί με προσοχή τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση:

«Να ερχόμαστε, όμως, και να συζητάμε και να παρουσιάζουμε μια Ελλάδα η οποία περίπου, εντάξει, προσομοιάζει με άλλα αυταρχικά καθεστώτα είναι αστείο. Αστείο, άδικο, προσβλητικό για τη χώρα στο εξωτερικό και δεν ανταποκρίνεται καθόλου, μα καθόλου, στην πραγματικότητα.

Διότι ο τελικός κριτής του κράτους δικαίου, σύμφωνα τουλάχιστον με τους κανόνες της ευρωπαϊκής οικογένειας στην οποία συμμετέχουμε, είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γιατί; Διότι είναι πιο αποπολιτικοποιημένη, ενδεχομένως, από το Ευρωκοινοβούλιο».

Η απάντηση του πρωθυπουργού είναι ακόμα πιο παιδαριώδης από το αναμενόμενο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι προκατειλημμένο και η Κομισιόν αντικειμενική. Γι’ αυτό θα πρέπει να παίρνουμε τοις μετρητοίς την Κομισιόν και να μην… ψωνίζουμε ούτε με δόσεις τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου.

Επίσης, είπε ότι «υπάρχουν εφημερίδες οι οποίες τυπώνονται σήμερα στην Ελλάδα που δεν θα τυπώνονταν σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα». Μπορεί να αναφέρει ποιες εννοεί; Μήπως εκείνες που «δεν θα τυπώνονταν σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα» είναι μόνο αντιπολιτευόμενες;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αμέρικαν μπαρ η Βουλή

Ας είμαστε ειλικρινείς: Καμιά φορά η υπερδημοσιότητα ενός μεμονωμένου καβγά πραγματικά αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά πολιτικά θέματα. Ας σκεφτούμε...

«Πέτα τον στο δάσος»

- Και πού είπαμε ότι τον πάω φέτος τον πυρσό;- Πέτα τον στο δάσος, όπως θα βγαίνεις από εδώ!

Είμαι Αλβανός…

Προ ημερών μπήκα σε ένα ταξί. Οφείλω να ομολογήσω ότι και το αυτοκίνητο και ο οδηγός έλαμπαν. Ως είθισται,...

Από την… Τσιτσιολίνα με αγάπη…

Εκκίνησε την καριέρα της ως πρωταγωνίστρια σκληρού πορνό, στη συνέχεια στράφηκε στο τραγούδι, ενώ η εκλογή της το 1987...