Σήμερα ξημέρωσε μια καινούργια μέρα για όλους εμάς, για τα πενήντα επτά θύματα των Τεμπών όμως;

Του Κώστα Πρώιμου

Tον γιό του Μητσοτάκη δε θέλετε κυβερνήτη ως πολίτες-συμμετέχοντες σε μια σαδομαζοχιστική τύπου πολιτική σχέση μέχρι να σβήσει ο ήλιος; Ωραία. Στο κράξιμο για τα μυαλά που όλοι κουβαλάμε μέχρι να κατέβουν εξωγήινοι θα επιμείνουμε εμείς!

Ιερή και συνάμα επετειακή η χθεσινή μέρα. Πριν ένα χρόνο στη χώρα των «αρίστων» σκοτώθηκαν στα καλά καθούμενα με μιας πενήντα επτά συμπολίτες μας. Νέοι στην πλειοψηφία τους. Σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα σύμφωνα με την εικονική πραγματικότητα που προάγουν οι έγκριτοι βιαστές της δημοσιογραφίας, ωστόσο χωρίς τηλεδιοίκηση στη σκληρή πραγματικότητα – υπό συνθήκες επιεικώς τριτοκοσμικής χώρας ήταν επόμενο να συγκρουστούν μετωπικά δύο τραίνα. Θα μπορούσαν οι άτυχοι επιβαίνοντες να ήταν αδέρφια μας, ξαδέρφια μας. Ακόμη και εμείς οι ίδιοι.

Η χώρα χθες θύμιζε άλλες εποχές και ανέσυρε μνήμες από περιόδους σοβαρών πολιτικών αναταραχών. Αρκετός κόσμος παρέστη σε διαδηλώσεις, συμμετείχε σε απεργίες, έγιναν και τα συνήθη μικροεπεισόδια με τις «δυνάμεις καταστολής».

Όσοι (που ήταν πολλοί) δε μπήκαν στον κόπο να αφήσουν το γραφείο ή τον κοινωνικό τους τάφο δηλαδή τον καναπέ τους εκκίνησαν διαμαρτυρίες και διατύπωναν διαδικτυακά μανιφέστα κατά της αδικίας, της συγκάλυψης, καταδικάζοντας το πρωτόγνωρο έγκλημα των Τεμπών. Τι αναρίθμητα λάικς, τι καρδούλες, τι  σύμπνοια απόψεων και  ομοφωνία καταδικών! Πω πω πω!

Το πιο εντυπωσιακό όμως στην περίπτωση των Τεμπών έχει να κάνει με τη χαροκαμένη μάνα, την κυρία Καρυστιανού. Κατάφερε με δικές της πρωτοβουλίες να συλλέξει ήδη περισσότερες από ένα εκατομμύριο υπογραφές που θεωρητικά θα σηματοδοτήσουν με τη σειρά τους πολιτικές διαδικασίες εντός και εκτός κοινοβουλίου δίνοντας ξεκάθαρα διεθνείς διαστάσεις στην πάταξη της ατιμωρησίας μέσω της βουλευτικής ασυλίας. Αντιλαμβάνεστε τι θα είχε συμβεί αν υπήρχαν άλλες δέκα Καρυστιανές;

θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αν γινόταν να εφαρμοστεί μια έγκυρη επιστημονική μέθοδος ώστε αρχικώς να αποτυπωθεί και εν συνεχεία να ελεγχθεί ενδελεχώς από ψυχιάτρους και ειδήμονες των πολιτικών επιστημών το στοιχείο της μόνιμης διαστροφής που ταλανίζει μεγάλα τμήματα του ψηφοφορικού σώματος. Τι υπονοώ; Μα, να είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε πόσοι από όσους υπέγραψαν διαδικτυακά το σχετικό ψήφισμα εν τούτοις θα ρίξουν δαγκωτό Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της επαίσχυντης αλληλοκάλυψης αρκεί να εξετάσουμε το θλιβερό γεγονός ότι εμφανίστηκε ανήμερα ο πρωθυπουργός ο πρωτοσύγκελος της συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών για να μας διαβεβαιώσει πως οι ένοχοι θααα τιμωρηθούν. Ποιος; Ο νούμερο ένα πολιτικά υπαίτιος!

Η στοιχειώδης ευθιξία και οι άγραφοι ηθικοί κώδικες της πολιτικής επιτάσσουν παραίτηση. Προφανώς δε διδάσκονται αυτά στο Χάρβαρντ. Πρώτος σε μια εθνικών διαστάσεων εγκληματική πράξη, παραιτείται στις ευνομούμενες χώρες ο πρωθυπουργός και φυσικά ακολουθεί  ο αρμόδιος υπουργός. Ουκ ολίγα τα σχετικά παραδείγματα για πιο ασήμαντες πράξεις σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Τι βγήκε με μια «διακριτική» θρασύτητα να μας πει ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα; Ότι κλαίει ακόμη ενώ μας υπενθύμισε πως τότε παραιτήθηκε. Ναι, όμως ξέχασε να συμπληρώσει στη δήθεν απολογία του ότι τόλμησε με υβριστικό τρόπο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Όπως αντιλαμβάνεστε, αν βέβαια σας επιτρέπει σε κάποιους ο ορίζοντας της πολιτικής σας σκέψης σκοτίστηκαν αν μερικοί υπήκοοί τους έχασαν τα παιδιά τους.

Όπως αδιαφορούν για την πρωτοφανή επέλαση της φτώχειας στα περισσότερα μικρομεσαία νοικοκυριά. Έχουν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους. Μας θέλουν πολιτικά αδιάφορους, οικονομικά κατεστραμμένους και αιχμάλωτους-δέσμιους στην ευτελιστική επιδοματική πολιτική τους και κυρίως αποστασιοποιημένους. Μόνο τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου μας αξιολογούν θετικά και υπολογίζουν.

Γνωρίζουν καλά τις αδυναμίες και τις ανασφάλειές μας. Αν στα επόμενα «Τέμπη» (εκεί πρέπει να φτάσουμε;) χάσουμε όλοι από ένα αγαπημένο πρόσωπο ενδέχεται να συγκλονιστούμε και πραγματικά να αφυπνιστούμε, ώστε να συνειδητοποιήσουμε το κακό ψυχρό και σκοτεινό τους πρόσωπο που πρεσβεύει ανενδοίαστα έναν αναρχοκαπιταλισμό ο οποίος τρέφεται και δυναμώνει από τις σάρκες και τις ψυχές των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων.

Σήμερα, ξημέρωσε μια καινούργια μέρα για όλους εμάς, για τα πενήντα επτά θύματα των Τεμπών όμως;

  1. Το επιτελικό κράτος τα πήγε περίφημα χθες 28 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Ιερή και συνάμα επετειακή.
    1-Απεργία υποτονική ενημέρωση ως και δεν έγινε στην πράξη.
    Αλήθεια ποιοι και πως επέλεξαν την 28η Φεβρουαρίου για αυτή την απεργία?
    2-Παραδόθηκε το πόρισμα στην Βουλή , τι σύμπτωση, τι επέτειος.
    3-Ανθρώπινος παράγοντας η είδηση, επέμβαση-ανάρρωση-περαστικά του.
    4-Η σύνοδος στις Βρυξέλλες, απόλυτη επιτυχία Μακρόν, όπλα στην Ουκρανία.
    Ωραία πέρασε και αυτή η μέρα όλα όπως σχεδιάστηκαν όπως πραγματοποιήθηκαν.
    Όταν κύριοι δεν προκύπτει λύση στο κάθε μορφής πρόβλημα, όσο και να επιβάλλονται δολοπλοκίες, το πρόβλημα παραμένει, υπάρχει σε διάρκεια εμπρός και φωνάζει χρειάζεται λύση.
    Όσο και να παρατείνεται ο χρόνος της εξουσίας, ό χρόνος της αλαζονείας, ο χρόνος του εμπαιγμού,
    ο χρόνος της παραπληροφόρησης, ο χρόνος του σκότους, το βέβαιο και αναπόφευκτο μοιραία έρχεται το τέλος.

  2. Ουσιαστικά η όποια κινητοποίηση πρέπει να προηγείται των τραγικών γεγονότων

  3. «Tον γιό του Μητσοτάκη δε θέλετε κυβερνήτη ως πολίτες-συμμετέχοντες σε μια σαδομαζοχιστική τύπου πολιτική σχέση μέχρι να σβήσει ο ήλιος; »Αυτή η ερώτηση, θα επρεπε να τεθεί προτίστως σε όλους εκείνους τους νεολαίους ,που δεν πήγαν να ψηφισουν Οτιδήποτε άλλο Αντι αυτούς -και κατ εξαίρεση εκείνα τα παιδιά που δούλευαν είτε ασθενούσαν-εκείνες τις ημέρες των εκλογών τα υπόλοιπα πήγαν παραλιες και φρέντο
    .Επίσης πολλές εφημερίδες όπως και πάρα πολλοί ευελπιστούσαν, μετά το θάνατο των παιδιών στα Τέμπη οτι η νεολαία θα καταψήφιζε. Αλλά προτίμησε δήθεν την αποχή Τωρα να δουλεύουν για τα παιδιά του εκάστοτε μιτσοτάκη- και συγνώμμη ήταν- και θα είναι συνειδητή επιλογή Στο να προσφέρουν την αναξιοπρέπεια ως δώρο στους εαυτούς τους . Τουλάχιστον Ο γιός του Μιτσοτάκη εργάζεται και με φοβερό μισθό Εχοντας και ενα λαμπρό μέλλον. Δεν πρόκειται οχι να κατέβει στην Αθήνα ,ποσο μάλλον να πάρει τρένο ή λεωφορείο σαν και εκείνα που παίρνουν οι νέοι που δεν ψηφίσουν. Και καλά θα κάνει βλάκας ειναι; Μπορεί όμως να ακολουθήσει άλλο δρόμο εξαρχής ή να μην εδιαφερθεί καθόλου θα δείξει το πως και αν θα μπορέσει να πετύχει μόνο του (Και μακάρι για εκείνο το παιδί να μην έχει ανάγκη τους παρατρεχάμενους Για τους οποίους ο εκάστοτε πολιτευτής γνωρίζει οτι τους έχει ανάγκη παρότι κατα βάθος τους απεχθάνεται ) Ισως δείξει καλύτερο ενδιαφέρον για έναν τόπο με ενα ανεκδίηγητο εκλογικό σώμα Η πιθανόν να δειξει το ίδιο ενδιαφέρον που έδειξαν και οι λοιποι γόνοι σε όλους εκείνους που τους ψήφιζαν (και καλά τους εκαναν και κάνου ν) Ομως, Οι νεολαίοι που δεν πήγαν να ψηφίσουν, τι θα έχουν εφεξής ; Το μέλλον, τα δίχτυα προστασίας που έχει το παιδί του εκάστοτε Μικρού ή μεγάλου μιτσοτάκη ; Τι;
    Τότε έπρεπε να πάνε Και όχι οι γιαγιάδες και οι παππούδες που πρώτοι ειχαν παει να ψηφίσουν στα κατα τα λοιπά, αδεια εκλογικά κέντρα Επρεπε οι νεολαίοι και οι λοιποί να στηθούν, απο τις 5 το πρωί εξω απο τα εκλογικά κέντρα Να υπάρχουν ολόκληρες, ατέλιωτες και συνεχείς ουρές Και όχι να κατεβαίνουν τώρα στα συντάγματα και σε λοιπές πλατείες των λοιπών πόλεων της περιφέριας. Και αν υπηρχε σοβαρό κράτος απευθυνόμενο σε σοβαρούς πολίτες στη εκάστοτε Κυριακή των εκλογών θα επρεπε όλα να είναι κλειστά Να αποστέλνονται δικαιολογητικά για όσους δηλώνουν ασθένεια και να διασταυρώνονται απο τις αρμόδιες υπηρεσίες Και όσοι δεν πάνε να ψηφίσουν να έχουν την λιγότερη δυνατή πρόσβαση στα εναπομείναντα κοινωνικά αγαθά Μείωση μισθών και συντάξεων αφαίρεση διαβατηρίου και ταυτότητας μη συμμετοχή σε διαγωνισμούς δημοσίου Αποβολή και απαγόρευση σε σχολεία και πανεπιστήμια όσων νεολαίων δεν παρουσιάστηκαν σε εκλογικό κέντρο Και οσοι εργοδότες του ιδιωτικου τομέα δεν αφήνουν υπαλλήλους να ψηφίσουν τοτε τεράστια πρόστιμα.

  4. Κωστή μου,
    Δεν θα γράψω σχόλιο, δεν θεωρώ ότι έχω να πώ περισσότερα απ´ όσα ακριβώς και συνάμα με τόνο συγκίνησης, έγραψες …
    Ζούμε την αγριότερη εποχή του ελληνισμού από την μεταπολίτευση και μετά.
    Εγκληματική υποκρισία κυριαρχει σ´όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βιου…
    Σας φιλώ και καλό μήνα !!!!

  5. Το δικαίωμα ψήφου από κάθε πολίτη εκφράζει προσωπική βούληση. Η λέξη υποχρεωτική η ψήφος το έχουμε βιώσει το γνωρίζουμε από όλες τις δυνατές παραμέτρους. Η υποχρεωτική ψήφος χωρίς την ώριμη σκέψη εμπεριέχει και τα απρόοπτα του άκυρου, του λευκού που ως αποτέλεσμα ουδεμία διαφορά ως προς την συμμετοχή. Με καθαρά λόγια όταν ο πολίτης αισθάνεται ότι πράγματι η πολιτική πορεία της χώρας κινείται σε ρυθμούς πραγματικούς και όχι πέρα λογικής, δεν χρειάζεται υποχρέωση, ούτε κανόνες. Με περισσή θέληση πηγαίνει και εκτελεί το δικαίωμα της ψήφου ως πολίτης.
    Όταν χρόνια τώρα το πολιτικό σύστημα έχει προκαλέσει κραδασμούς έως ρήγματα απογοήτευσης, ελέγχεται και επιβάλλεται από παράγοντες εγχώριους και ξένους οι οποίοι εξυπηρετούν συμφέροντα ολίγων, εκλεκτών, αρίστων, εξαίρετων ασφαλώς και το φαινόμενο αποχή διογκώνεται και δεν μειώνεται.
    Οι νέοι της εποχής μας έχουν ενδιαφέρον, έχουν διάθεση, διαθέτουν ενημέρωση, η αντίληψή τους πολύ υψηλή για το γίγνεσθαι τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά θέματα.
    Αυτή την πολύ άγρια εποχή που ζούμε λοιπόν, έχουμε ευθύνες που την οδηγήσαμε εδώ στο σήμερα.
    Οι ευθύνες δεν αποδίδονται, ούτε καν αναφέρονται αλλά αρεσκείας μας στις εύκολες λύσεις και οι ευθύνες στους άλλους.
    Όταν πάμε αντίθετα σε αυτό που μας θέλουν, όταν θελήσουμε ως λαός να ξεπεράσουμε αλλά και να αποφύγουμε νοοτροπίες γνώριμες σχετικά με την επιλογή σε πολιτικά πρόσωπα τότε και μόνο τότε όλα αλλάζουν.

  6. Τα θύματα ήταν 111 απωλεσθέντες και 86 σοβαρά τραυματισθεντες.
    Η αλχημεια της παραπληροφορησης γνωστοποίησε ανακριβώς μόνο
    τους 57 ταυτοποιημένους ως νεκρους. Τους υπολοιπους 54 όπως προέκυψαν απο τις λίστες, επειδή εξαχνώθηκαν μετα την εκρηξη και δεν βρέθηκε γενετικό υλικό ή σημάδια, τους θεώρησαν ως σε αφάνεια ευρισκομένους και παρασιωπήθηκαν ως μη υπάρχοντες. Το ίδιο και οι τραυματίες. Βεβαίως αλλιώς ακούγεται το 111 θύματα νεκροί και 86 βαριά τραυματίες και αλλιώς το
    σκέτο 57. Είναι θέμα μισής αλήθειας.

  7. Άποψη που ήταν εκείνοι οι νέοι που αναφέρθηκες στην αναρτησή σου; Ποιό ενδιαφέρον είχαν; Εκεινο που έδειξαν στις εκλογές; Μέσω της αποχής; Για το μέλλον τους επρόκειτο. Για το μέλλον του περιβάλλοντός τους ψηφίζουν οι πολίτες Που ήταν η διάθεση την οποία όπως αναφέρεις έχουν; Κατακλίζονται απο την ενημέρωση Το λοιπόν ελάχιστοι δίνουν σημασία ιδιαίτερα στα εξωτερικά θέματα – Ισως της κατάντιας για πολιτική ίσως ενδόμυχα καταλαβαν οτι οι κλασσικοί πολιτικάντιδες ζητούν την ψηφο των μονάχα για την καλοζωια των ιδιων και των οικογενιών τους Σωστό Ομως ας ψήφιζαν οτι δήποτε άλλο 40 σχηματισμοί κατέβηκαν Η ευκαιρία τους2 φορές τους κτυπησε την πόρτα

    Αν δεν πάνε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές έχοντας παράλληλα την ίδια στάση τοτε η κρίση που θα δεχθούν θα ειναι απο την δική τους συνειδηση Ουδένα λάθος αναγνωρίζεται

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...